Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
JOGILAG, ezt hogyan lehet/kell megoldani?
1.: Igen, tudom, hogy az ügyvéd dolga, de érdekelnek konkrét tapasztalatok is.
2.: Nem érdekel az erkölcsi és etikai része, csaj a jogi!!!
A hasznos válaszokat köszönöm és zöldezem.
A kérdés:
Hogyan oldható meg, hogy a gyerektartást kizárólag a gyerekre költhesse az anya, és semmit sem magára?
Attól, hogy nem tetszik és lepontozol attól még nem lesz igazad.
"És az JOGILAG nem kiköthető, hogy csak a hónap végén, a számlákkal igazolható kiadásokat fizesse valaki?"
- amit leírsz az az, hogy majd te elbírálod, hogy szerinted jogos volt-e a költés vagy sem, és a saját elbírálásodtól függ, hogy fizetsz-e vagy sem. Hát ez nem így működik.
Vigasztaljon hogy a nagyon kirívó esetektől eltekintve a gyerektartás nem fedezi a gyerekre jutó valódi költségeket.
Talán olyasmi lehetséges, hogy ha már megvette a dolgokat a fizetéséből, akkor a számlákkal bizonyítható részét visszafizeted neki.
Egyébként fölösleges az etikai részéről beszélni, szerintem ez nagyon is korrekt.
"Es ha hozza teszi ő is az 50 :)))akkor az , h nem elég mondjuk egy ovisra"
Ez nem így van. A nevelő szülő elsősorban természetben járul hozzá. O takarít, mos, főz a gyerekre. O gondoskodik róla, amikor beteg, az ő szabadideje megy rá, neki okoz kötöttségek, míg az apuka kötetlenül élheti a szingli életét.
"Talán olyasmi lehetséges, hogy ha már megvette a dolgokat a fizetéséből, akkor a számlákkal bizonyítható részét visszafizeted neki."
nem... ez pont ugyanaz mint amit a kérdező szeretne, de nincs ilyen lehetőség
Őszintén nem nagyon értem ezt. Ha a gyerek kap enni, inni, rendes orvosi ellátást, nevelést, törődést, van hol laknia, ahol van fűtés, áram...stb, akkor mi a probléma? Hogy abból az 50-esből vett ki pénzt fodrászra? De előtte meg máshonnan vett ki a gyerek igényeire pénzt...
Mindenesetre: elszámoltatni nem tudsz vele. Xy okokra hivatkozva kérheted a gyerektartás összegének megváltoztatását, de ha nincs jó jogi alapod erre, csak rosszabbul járhatsz. Ha nem okoz komoly anyagi gondokat a fizetés, akkor jobb lenne, ha magaddal foglalkoznál, illetve a gyerekkel, és nem a volt házastárs életén rugóznál.
Szerintem meg a kérdés pont azért született meg, mert itt nem ez a helyzet, hanem az mint ismerősi körömben: a gyereknek van hol laknia, van mit ennie, akkor most a gyakori népe szerint örüljünk, a gyerektartást mégsem a gyerekre költi az anya, és az apa a gyt-n felül fizethet mindent, ha nem akarja, hogy a gyereke rongyokban járjon.
BIZTOS HAZUDOK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!