Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Számít valamit válásnál hogy bebizonyítom hogy a férjem megcsalt?
Jobban jársz, ha megegyeztek a vagyonról, mert lehet, hogy a férjedet jól kisemmized, de az ügyvédet meg jól ELTARTOD.
Évekig tartó per mit gondolsz mire jó az ügyvédnek? Hogy ő is etesse a családját, te meg dolgozol és fizetsz.
El foglak keseríteni, bocsánat:
1.
Nem számít, hogy megcsalt, mert a magyar jogrendben nem létezik a válook fogalma.
2.
Vagyonmegosztásnál nem számít, hogy a házasság alatt kinek mennyi ideig volt munkája, mert aki otthon van, azt háztartásbelinek tekintik, aki kvázi természetben járult hozzá a közös élethez.
Idézem neked a csjt. vonatkozó részét, az egész törvényt pedig itt találod:
"Csjt. 27. § (1) A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelően a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik. Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebből a vagyonkezelés és fenntartás költségeit. Közös vagyon továbbá a feltalálót, újítót, a szerzőt és más szellemi alkotást létrehozó személyt a házassági életközösség fennállása alatt megillető esedékes díj."
Huhhh, én már megcsalás NÉLKÜL is elváltam volna tőle ilyen körülmények miatt!!!!
(Dr.Csernus Imre A nő c. könyvét minden nőnek el kellene olvasnia....) Ez utóbbit zárójelben írom....
Én az exemet kidobtam már akkor, amikor azt láttam, hogy nem dolgozik, a munkahelyeit sorban otthagyta, én jártam el munka után helyette munkahelyek után vadászni, keresgetni....
Pláne amikor már felemelte a hangját felém, plusz a haveri kör volt a fontosabb nálam, na akkor már végképp betelt a pohár nálam!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!