Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha szeretnem kitenni a ferjemet a lakasombol, ami csak az enyem, es beadni a valast, de O nem hajlando elmenni, akkor mit tudok tenni?
Elturom, hogy majd akkor megy, h szeretne?
Van hazassagi szerzodesunk, amiben le van irva, hogy ez a lakas az enyem. Be van jelentve, ehhez anno hozzajarultam. Van 2 kozos gyerekunk. Szeretnem, ha elmenne, de O nem akar valni ezert mindenben gatol. Az nem zavarna, ha elhuzodik a valas, de nem akarok evekig itt latni.
Ha a jogaid èrdekelnek, ne itt kèrdezz, hanem egy erre szakosodott ügyvèdet!
De amíg a válás sincs elindítva, hogy akarod kitenni? Azèrt "jogalap" nèlkül nem teheted meg, hiába lobogtatod a tulajdoni lapot. Így akkor bárki kirakhatná egyik napról a másikra a házastársát, mert èppen "gondolt egyet".
"A sajat tulajonodban a hazastarsadnak nincs joga"
De van, a közösen lakott iingalanban.
Sőt, ha hirtelen holnap elutne egy autó, a férjed haláláig tarto haszonelvezetet kapna a házra, akkor is, ha csak a te tulajdonos volt, mint utilso, közösen lakott ingatlan.
A hazassagis szerzodesben leirtak alapjan siman lehet h semmi joga rendelkezni az ingatlannal...
Sot lattam olyan szerzodest is amiben benne volt h barmikor indok nelkul kiteheti a tulajdonos a masikat ...
Azoval az is kerdes mi van a hazassagi szerzodesben.
Ügyvéd nélkül ne válj, nem olyan sok pénz!
Engem is kényszer-kijelentett az ex, igaz én nem láttam ott.
Azért kezdj bele abba is, még a válás elindításába is.
Egyikhez se kell a beleegyezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!