Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha szeretnem kitenni a ferjeme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha szeretnem kitenni a ferjemet a lakasombol, ami csak az enyem, es beadni a valast, de O nem hajlando elmenni, akkor mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Elturom, hogy majd akkor megy, h szeretne?

Van hazassagi szerzodesunk, amiben le van irva, hogy ez a lakas az enyem. Be van jelentve, ehhez anno hozzajarultam. Van 2 kozos gyerekunk. Szeretnem, ha elmenne, de O nem akar valni ezert mindenben gatol. Az nem zavarna, ha elhuzodik a valas, de nem akarok evekig itt latni.

2019. nov. 19. 20:56
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Sok fele valaszt kaptam, igy nem tudom mi az igazsag jogilag. Engem a jogim erdekeltek volna. Nehezen hiszem h honapokig vele kell lennem, ha O nem akar menni, de tenyleg nem tudom. Koszonom a valaszolat.
2019. nov. 20. 06:51
 12/19 anonim ***** válasza:
94%

Ha a jogaid èrdekelnek, ne itt kèrdezz, hanem egy erre szakosodott ügyvèdet!

De amíg a válás sincs elindítva, hogy akarod kitenni? Azèrt "jogalap" nèlkül nem teheted meg, hiába lobogtatod a tulajdoni lapot. Így akkor bárki kirakhatná egyik napról a másikra a házastársát, mert èppen "gondolt egyet".

2019. nov. 20. 07:10
 13/19 anonim ***** válasza:
Én csak azt tudom, hogy ahogy írtam is, lementem, hogy kijelentem. Az ügyintéző meg csak annyit kérdezett, hogy ott lakik-e? Mondom igen. Akkor nem tudják törölni címemről! De szerintem még akkor se tudnád kirakni ha nem így lenne. Gondolj csak bele, hogy hányan vannak úgy, hogy csak hosszú pereskedések árán tudják kirakni az albérlőjüket. Ha meg feltörik a saját lakásukat, akkor még őket húzkodják meg. Sajnos itt csak a bíróság tud majd tenni valamit.
2019. nov. 20. 07:22
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"A sajat tulajonodban a hazastarsadnak nincs joga"

De van, a közösen lakott iingalanban.

Sőt, ha hirtelen holnap elutne egy autó, a férjed haláláig tarto haszonelvezetet kapna a házra, akkor is, ha csak a te tulajdonos volt, mint utilso, közösen lakott ingatlan.

[link]

2019. nov. 20. 09:30
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Van lehetőség közjegyzői dokumentummal egy határidőt megadni. Ha akkor nem költözik ki, akkor a rendőrség kilakoltatja. Ügyvéd tud segíteni megírni a papírt.
2019. nov. 20. 13:43
 16/19 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, nagyon hasznos volt!
2019. nov. 20. 18:34
 17/19 anonim ***** válasza:
22%

A hazassagis szerzodesben leirtak alapjan siman lehet h semmi joga rendelkezni az ingatlannal...

Sot lattam olyan szerzodest is amiben benne volt h barmikor indok nelkul kiteheti a tulajdonos a masikat ...

Azoval az is kerdes mi van a hazassagi szerzodesben.

2019. nov. 20. 19:22
 18/19 A kérdező kommentje:
Annyi van benne hogy a kozos vagyon kizarolag az, ami kettonk neven van. A lakas az en nevemen van, tehat hazassag utan is csak az enyem.
2019. nov. 20. 21:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Ügyvéd nélkül ne válj, nem olyan sok pénz!

Engem is kényszer-kijelentett az ex, igaz én nem láttam ott.

Azért kezdj bele abba is, még a válás elindításába is.

Egyikhez se kell a beleegyezése.

2019. nov. 24. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!