Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek is nagy bűn, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is nagy bűn, ha azért akarok válni mert nem érzem jól magam a kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nős vagyok és van egy 3 éves közös gyermekünk. Sajnos én nagyon nem érzem jól magam a feleségemmel egy háztartásban. Kritizálni nem akarom őt és én se vagyok tökéletes, úgyhogy az igazából mindegy ,hogy miért. A lényeg, hogy úgy érzem nem akarok így élni. Anyagilag nem lenne gond a válás, szerencsére elég jól keresek. De, ha feljön a téma, akkor a feleségem elkezd sírni, hogy tönkreteszem örökre az életét és nélkülem már nincs miért élnie. Én meg így megsajnàlom és nem folytatom ő meg másnap már úgy viselkedik mintha mi sem történt volna. És ez megy hónapok óta. Már azt is javasoltam otthon, hogy menjünk el együtt teràpiàra ,de azt meg nem akarja, illetve kitalàlta, hogy arra csak nekem van szükségem mert én nem érzem jól magam, úgyhogy menjek el egyedül. A gyermekünket nem akarom elhanyagolni, közös felügyeletet szeretnék, sokat lennék vele és annyit aludna nálam amennyit csak akar. Csak a feleségemmel nem akarok már együtt lenni. Ez olyan nagy bűn? A környezetemben mindenki azt mondja törődjek bele, ne törjem össze a gyerekem anyjàt. Sokszor én is úgy érzem, hogy nem bírnám ki, hogy minden egyes alkalommal sìr majd nekem, amikor talàlkoznunk vagy beszélnünk kell a gyermekünk miatt.

2019. szept. 12. 20:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Kedves válaszoló az eszembe se jutott, hogy amíg ez tart, addig mással kapcsolatba kezdjek. Senkit nem akarnék beleràngatni egy ilyen helyzetbe. Igazából két dolog miatt érzem azt, hogy kiégtem a házasságomban. Az egyik, hogy nem bírom a folytonos panaszkodàst. Tudom, hogy nehéz lehet otthon egy gyerekkel, de én megpróbáltam ezen minél többet könnyíteni a feleségemnek. Főznie és takarítania nem kell, mert a kaját rendeljük neki és heti kétszer jár hozzànk bejàrőnő, aki takarìt, mos, vasal stb... Én ,hogy ez biztosítva legyen sokszor szombaton is egész nap dolgozom. És közbe csak a panaszkodàst kell hallgatnom, amikor otthon vagyok, miközben valljuk be sok kisgyerekes pàrnak nincsenek ilyen lehetőségei. A másik meg, hogy úgy érzem nem hagy élni. Egy perc nyugalmam sincs. Amint vége a munkaidőmnek már egyből ìrogat, hogy hol vagyok, mikor érek már haza. Ha félévente egyszer csinàlnék vmit ami nem munka, például összefutnék egy régi barátommal, akkor mindig hív, hogy rosszul van, siessek haza. Úgyhogy arról már lemondtam ,hogy otthon és munkán kívül bárhol legyek. Egy dolgot kértem tőle, hogy napi 1 óràt hagyjon otthon feltöltődni. Szerencsések vagyunk mert a gyerek este 8 kor elalszik és reggel 7-ig meg se mozdul. Így kompromisszumként felajánlottam, hogy este 8-tól 10- ig vele foglalkozom, de utána 1 órára hagyjon békén, mert nekem erre szükségem van. És amikor jönne az 1 óra pihim, én hiába kezdek el mondjuk olvasni egy könyvet, ugyan úgy beszél tovább hozzám és, ha meg szólok ,hogy olvasnék, akkor meg kiakad, hogy velem már beszélgetni se lehet. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy neki van lehetősége napközben magàval foglalkozni, mert a gyerek ebéd után 2-3 óràt alszik és ugye főznie és takarítania nem kell. Késő délután meg szintén van egy kis ideje, mert amikor hazaérek utána elalvàsig már én játszom a gyermekkel, megfürdetem és elaltatom. Napi 1 órára nekem is szükségem lenne, de mivel napközben dolgozom, nekem erre csak este lenne időm. De bármit mondok mindig az a vége, hogy ez nem ìgy megy, házas vagyok, ha van szabad időm, akkor vele kell, hogy foglalkozzak. 1 éve könyörgök a terápia miatt, de mostanra úgy érzem lehet már az se segítene, mert nem érzek mást, csak, hogy azt szeretném, ha békén hagyna. Még csak most leszek 32, nem akarom így leélni az életem.
2019. szept. 13. 07:43
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A feleséged szerintem úgy nevezett gyesbeteg. Agyára ment az otthonlét, ráadásul még csak nincs is mit csinálnia, gondolj már bele: főzni meg takarítani SEM, hanem csak a gyerek körül sertepertélni. Én kockásra unnám magam, az biztos. Miért nem megy vissza dolgozni? Miért nincsenek barátnői, akikkel eljárhat? Így most minden, de minden szórakozást, ingert tőled vár, ami egy irreális, igazságtalan elvárás.

Szerintem változtatnia kell az életén - nem neked! neki! -, mert ez így még rövid távon sem tartható. De őszinte leszek veled. Én is elváltam, nőként, de azért szerintem hasznos lehet, amit írok. Amikor kimondtam, hogy elegem van, akkor még próbálkozott az ex, akarta, tepert, sírt, könyörgött. De én azt éreztem, hogy elfogyott az energiám, a tartalékom is, nincs miből meríteni, nincs honnan visszaépítkezni, mert üres a tank, kész, vége, semmi nem maradt, és egyetlen vágyam van csak, hogy ő többé ne legyen a közelemben, mert úgy érzem, megfulladok, ha csak egy perccel tovább kell őt hallgatnom. Szóval van, amit már nem lehet megmenteni. És nálunk sem volt semmi hú de látványos, nem volt senki alkoholista, nem volt hangos veszekedés, senki nem vert senkit. Csak az a csendes fajta pokol volt, ami kívülről tök idillinek néz ki, belülről meg elviselhetetlen. Neked kell eldöntened, hogy tartasz-e már itt, vagy pedig érzel még valamit a feleséged iránt.

A válás pedig nem a világ vége, sőt, új kezdet. A közös felügyelet sok családnál, akik együtt tudnak működni, szuperül beválik. Drukkolok!

2019. szept. 13. 11:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

12-esnek maximálisan igaza. Én is nő vagyok, de a feleséged nem értem, semmi dolga, persze a gyerek társasága kevés, de a játszótéren ismerkedve az anyukákkal lehet társaságban lenni, velük közös programokat csinálni, tanulhatna stb.

Az egyik barátnőm 12 éve otthon van 2 iskolás, 1 óvódás és 1 egy év alatti gyereke van, ezt 0,00 segítséggel oldja meg. Még mosogatógépük sincs, nemhogy bejárónő! Budapestről kiköltöztek falura, állataik is vannak. A férje dolgozik, mellette tanul. Nincs sok idejük egymásra hétköznap, inkább hétvégén kirándulnak, programokat csinálnak stb. Őt még soha nem hallottam panaszkodni semmire!

Így a konkrét probléma kimondása után, szerintem te mindent megtettél, amit lehet, neki kellene változtatnia. Tedd fel magadban a kérdést, hogy szereted -e vagy csak sajnálod. Változtatni kell, de ha nem partner benne, akkor az egyetlen eszközöd a válás!

2019. szept. 13. 13:23
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

"Főznie és takarítania nem kell, mert a kaját rendeljük neki és heti kétszer jár hozzànk bejàrőnő, aki takarìt, mos, vasal stb... Én ,hogy ez biztosítva legyen sokszor szombaton is egész nap dolgozom."

Ebből a párosításból sosem szokott jó kisülni.

Unatkozik, viszont téged sosem lát.

Ha ő végezne minden házimunkát, akkor pl. nem lenne ideje írogatni, hogy mikor jössz haza. Aki írogat, annak nincs mit csinálnia.

Ha 3 éves a gyerek, akkor maholnap óvodába megy, feleséged meg dolgozni. Ezt még érdemes lenne kivárnod, mert lehet, hogy helyre billennek benne a dolgok.

Az lepett meg, hogy (ha jól értelmezem) kettesben soha nem mentek sehová. Nem gondolok nagy dolgokra, csak sétálni egyet a városban, beülni egy cukrászdába és beszélgetni.

Ha nincs nagyszülő, egyéb rokon, szomszéd, akit gyerekvigyázásra megkérhettek, akkor keressetek bébiszittert. Sokkal fontosabb lenne erre költeni, mint házvezetőnőre. Jó lenne legalább havonta egy délutánt kettesben töltenetek.

Szóval: addig ne válj el, amíg a gyerek óvodába nem megy, a feleséged meg dolgozni. Utána adj még legalább fél évet magatoknak, hogy az új helyzetet megszokjátok. Ha addigra valami érdemi pozitív változás elkezdődik, akkor optimista volnék. De addig is próbáljatok legalább havonta egyszer kettesben tölteni egy délutánt. Úgy, hogy nem vásároltok, nem szükséges teendőket intéztek, hanem egymással foglalkoztok.

2019. szept. 13. 14:05
 15/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Én már próbáltam kimozdítani, hogy menjen baràtnőzni vagy tanuljon, de nem megy. Azt is hallgatom, hogy keveset vagyok otthon, miért kell nekem szombaton is dolgoznom. Erre szoktam mondani, hogy valamit valamiért, nekem se vàgyàlmom hétvégén is dolgozni, ezen lehet változtatni vagy mondjuk le a bejàrónőt vagy menjen vissza dolgozni legalább 4 óràban. És itt mindig el is akad a dolog. És ehhez hasonlóan folyamatosan megoldhatatlan dolgokba ütközőm, soha semmi se jó, se az A se a B verzió. Ebből is elegem van. Jelenleg úgy érzem sajnos, hogy minden olyan jó lenne, ha nem kéne őt hallgatnom nap mint nap. De közbe iszonyúan sajnálom is őt, a szüleit fiatalon elvesztette és ezt mindig fel is hozza, hogy még egyszer nem tudna elviselni egy ekkora veszteséget. De abba meg én betegszem bele, ha ez így marad. Valószínűleg hamarosan rászánom magam, hogy költözzek, csak félek, hogy nagyon megnehezíti majd a dolgom.
2019. szept. 13. 14:15
 16/20 A kérdező kommentje:
A bébiszitter nem lenne gond, lenne olyan, aki vigyáz a gyerekre. De a gyerek nélkül ő nem szeret kimozdulni. Mindig azt mondja, hogy rosszul érzi magát, ha másra hagyja.
2019. szept. 13. 14:20
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha 3 éves a gyerek, a feleséged nem készülődik még visszamenni a munkahelyére? Vagy előtte sem dolgozott munkahelyen?

Igazat adok az egyik válaszolónak, ki kellene várni, mit hoz a feleség munkába állása és a gyerek oviba járása a házasságotokba.

2019. szept. 13. 17:43
 18/20 anonim ***** válasza:
28%

Ez a nő a legrosszabb fajtából való,az ilyet rég ki kellett volna már hajítani.Érzelmileg zsarol,tudja hogyan tud téged manipulálni,hogy megsajnáld.Aztán mellette szépen jól kihasznál anyagiakban is,minden meg van neki oldva,és még ez se tetszik neki.Én is azt mondom hogy azért sír ha felhozod ezt a témát,mert szerintem semmi kedve elmenni dolgozni,és megszűnne a jólét is amit biztosítasz.

Tehát sikerült elvenned egy labilis,életképtelen nőt.

Válj el,sok nő csak örülne ilyen pasinak amilyen te vagy.

2019. szept. 15. 03:05
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

egy percet se várj!

én megtettem..

készűlj egy borzasztó nehéz útra, de megéri!!!

2019. szept. 15. 19:33
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Ott lett elszúrva, hogy ennek a nőnek semmi dolga nincs és unatkozik.

Egy kis házimunkába nem halna bele a gyerek mellett se! Te is hibás vagy, mert elkényeztetted.

2019. szept. 23. 02:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!