Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is nagy bűn, ha azért akarok válni mert nem érzem jól magam a kapcsolatban?
A feleséged szerintem úgy nevezett gyesbeteg. Agyára ment az otthonlét, ráadásul még csak nincs is mit csinálnia, gondolj már bele: főzni meg takarítani SEM, hanem csak a gyerek körül sertepertélni. Én kockásra unnám magam, az biztos. Miért nem megy vissza dolgozni? Miért nincsenek barátnői, akikkel eljárhat? Így most minden, de minden szórakozást, ingert tőled vár, ami egy irreális, igazságtalan elvárás.
Szerintem változtatnia kell az életén - nem neked! neki! -, mert ez így még rövid távon sem tartható. De őszinte leszek veled. Én is elváltam, nőként, de azért szerintem hasznos lehet, amit írok. Amikor kimondtam, hogy elegem van, akkor még próbálkozott az ex, akarta, tepert, sírt, könyörgött. De én azt éreztem, hogy elfogyott az energiám, a tartalékom is, nincs miből meríteni, nincs honnan visszaépítkezni, mert üres a tank, kész, vége, semmi nem maradt, és egyetlen vágyam van csak, hogy ő többé ne legyen a közelemben, mert úgy érzem, megfulladok, ha csak egy perccel tovább kell őt hallgatnom. Szóval van, amit már nem lehet megmenteni. És nálunk sem volt semmi hú de látványos, nem volt senki alkoholista, nem volt hangos veszekedés, senki nem vert senkit. Csak az a csendes fajta pokol volt, ami kívülről tök idillinek néz ki, belülről meg elviselhetetlen. Neked kell eldöntened, hogy tartasz-e már itt, vagy pedig érzel még valamit a feleséged iránt.
A válás pedig nem a világ vége, sőt, új kezdet. A közös felügyelet sok családnál, akik együtt tudnak működni, szuperül beválik. Drukkolok!
12-esnek maximálisan igaza. Én is nő vagyok, de a feleséged nem értem, semmi dolga, persze a gyerek társasága kevés, de a játszótéren ismerkedve az anyukákkal lehet társaságban lenni, velük közös programokat csinálni, tanulhatna stb.
Az egyik barátnőm 12 éve otthon van 2 iskolás, 1 óvódás és 1 egy év alatti gyereke van, ezt 0,00 segítséggel oldja meg. Még mosogatógépük sincs, nemhogy bejárónő! Budapestről kiköltöztek falura, állataik is vannak. A férje dolgozik, mellette tanul. Nincs sok idejük egymásra hétköznap, inkább hétvégén kirándulnak, programokat csinálnak stb. Őt még soha nem hallottam panaszkodni semmire!
Így a konkrét probléma kimondása után, szerintem te mindent megtettél, amit lehet, neki kellene változtatnia. Tedd fel magadban a kérdést, hogy szereted -e vagy csak sajnálod. Változtatni kell, de ha nem partner benne, akkor az egyetlen eszközöd a válás!
"Főznie és takarítania nem kell, mert a kaját rendeljük neki és heti kétszer jár hozzànk bejàrőnő, aki takarìt, mos, vasal stb... Én ,hogy ez biztosítva legyen sokszor szombaton is egész nap dolgozom."
Ebből a párosításból sosem szokott jó kisülni.
Unatkozik, viszont téged sosem lát.
Ha ő végezne minden házimunkát, akkor pl. nem lenne ideje írogatni, hogy mikor jössz haza. Aki írogat, annak nincs mit csinálnia.
Ha 3 éves a gyerek, akkor maholnap óvodába megy, feleséged meg dolgozni. Ezt még érdemes lenne kivárnod, mert lehet, hogy helyre billennek benne a dolgok.
Az lepett meg, hogy (ha jól értelmezem) kettesben soha nem mentek sehová. Nem gondolok nagy dolgokra, csak sétálni egyet a városban, beülni egy cukrászdába és beszélgetni.
Ha nincs nagyszülő, egyéb rokon, szomszéd, akit gyerekvigyázásra megkérhettek, akkor keressetek bébiszittert. Sokkal fontosabb lenne erre költeni, mint házvezetőnőre. Jó lenne legalább havonta egy délutánt kettesben töltenetek.
Szóval: addig ne válj el, amíg a gyerek óvodába nem megy, a feleséged meg dolgozni. Utána adj még legalább fél évet magatoknak, hogy az új helyzetet megszokjátok. Ha addigra valami érdemi pozitív változás elkezdődik, akkor optimista volnék. De addig is próbáljatok legalább havonta egyszer kettesben tölteni egy délutánt. Úgy, hogy nem vásároltok, nem szükséges teendőket intéztek, hanem egymással foglalkoztok.
Ha 3 éves a gyerek, a feleséged nem készülődik még visszamenni a munkahelyére? Vagy előtte sem dolgozott munkahelyen?
Igazat adok az egyik válaszolónak, ki kellene várni, mit hoz a feleség munkába állása és a gyerek oviba járása a házasságotokba.
Ez a nő a legrosszabb fajtából való,az ilyet rég ki kellett volna már hajítani.Érzelmileg zsarol,tudja hogyan tud téged manipulálni,hogy megsajnáld.Aztán mellette szépen jól kihasznál anyagiakban is,minden meg van neki oldva,és még ez se tetszik neki.Én is azt mondom hogy azért sír ha felhozod ezt a témát,mert szerintem semmi kedve elmenni dolgozni,és megszűnne a jólét is amit biztosítasz.
Tehát sikerült elvenned egy labilis,életképtelen nőt.
Válj el,sok nő csak örülne ilyen pasinak amilyen te vagy.
egy percet se várj!
én megtettem..
készűlj egy borzasztó nehéz útra, de megéri!!!
Ott lett elszúrva, hogy ennek a nőnek semmi dolga nincs és unatkozik.
Egy kis házimunkába nem halna bele a gyerek mellett se! Te is hibás vagy, mert elkényeztetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!