Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak a magyarokra jellemző ez a mentalitás, hogy az taszítja őket, aki kedves velük?
Itthon folyamatosan ezt tapasztalom. Minél kedvesebb vagyok egy lánnyal, annál elutasítóbb velem. De a lányok ugyanezt panaszolják itthon, hogy minél kedvesebbek egy fiúval,az annál inkább leszarja őket.
Éltem 1 évig Hollandiában, 2 évet Írországban, ezekben az országokban teljesen más volt a mentalitás, ott ha kedves voltam egy lánnyal,akkor az vette a közeledésemet. Alapvetően sokkal de sokkal kedvesebbek és nyugodtabbak ezekben az országokban az emberek.
Most csak a családom miatt élek itthon egy darabig ,mert van pár dolog, amiben segítenem kell nekik, de utána visszamegyek innen. Nagyon szomorú ezt a végtelen negatív mentalitást megtapasztalni. Igazából így külföldről visszatérve vágott igazán mellbe, mert nagyon durva a kontraszt. Itthon mindenki depis, önbizalomhiányos, bizalmatlan. Írországban vagy Hollandiában simán ellehet beszélgetni jókedvűen bárkivel az utcán teljesen ismeretlenekkel is és nem veszik zaklatásnak, sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak az emberek, pedig ott is vannak szegények. De valahogy senki se irigyel másokat, mindenki örül annak ami van, sőt még a másik boldogságának is tudnak örülni önzetlenül.
Amíg dolgozom, addig magyarokkal beszélgetek, és sorolják, hogy minden fos, a kapcsolatuk, a munkahely, a fizetés, a kormány, a többi ember.
Aztán elmegyek a boltba, összefutok ismerőssel, kérdezem hogy van - hát elvan, de... és elkezd sorolni mindent, ami rossz neki.
Végül hazajövök, és írok pár szót egy-két kedves külföldi ismerősömnek. Ők válaszolnak, hogy jó volt a mai nap, el tudtak menni futni, tök kedves volt velük a taxis, tudtak venni akciósan ezt-azt, felkereste őket egy régi ismerősük, ésatöbbi.
Szerintem az embereket mmindenhol ugyanannyi jó és rossz éri, a kérdés, hogy melyiket helyezed előtérbe. A magyar nép sajnos mindig ilyen búskomor volt, meg ugye a nyuszikás vicc - ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, az... Sosem lesz jó a magyar népnek semmi.
Hát azért nem egészen. Ha itt is olyan fizetések lennének, mint ott, akkor kevesebb lenne a "károgás". De amíg az itteni havibér annyi, mint náluk a hetibér... Addig a szegények "károgása" ez, nem más.
III.Edricus Anxious mit mondasz akkor az olyan országokra ahol harmadik világbeli körülmények vannak????
ahol annak örülnek az emberek hogy ma tudtak a kútról vizet hozni hogy ma tudtak enni.. de közben minden nap a túlélésért küzdenek... azok az emberek sokkal rosszabbul élnek még sem panaszkodnak... annyit mint a magyar... csak szolok nem kell annyira kifogásolni... élj kint külföldön pár évig ugyan úgy meg kell dolgozni a pénzért vannak mindenféle gazdaságú osztály nem csak gazdagok még sem olyan depressziós negatív halálvágyók mint a magyarok... és nem csak e téren ugyan úgy ismerkedés párkapcsolat! jó hogy felhoztam... külföldi barátnőm van és istenem soha többet nem akarok senki mást főleg nem ebből az országból! meg kérdeztem tőle amúgy hogy ő hogyhogy ilyen kedves törődő gondoskodó... azt felelte ez náluk a természetes...
Akinek nem tetszik az ország hangulata, az menjen Bhutánba, ott állítólag nagyon "bóudogok" az emberek, ott nagy a "bódottá".
Most komolyra fordítva a szót, azt is vegyük figyelembe, hogy milyen a múltunk. Lássuk be, kevés olyan nép van, amelyik annyit szívott az elmúlt évszázadokban, meg a múlt században, mint mi! És ezt nem lehet csak úgy hipp-hopp kiheverni! A mostani politikusaink meg nagyrészt ütődöttek, hát ezt sem könnyű megemészteni. Ezek a dolgok tudat alatt is hatnak. Emellett igaza van a 14-esnek is.
hát kevés nép van? tényleg??? ajánlanán az egyetemi történelmet.. pk korea... Kína majd japán elfoglalta a lányokat megerőszakolták majd jött az orosz az országuk ketté vált ahol az amerikai katonák szintén megerőszakolták az ottani lányokat...
dél-afrika... több száz ezer embert hurcoltak el a családjaiktól hogy eladják őket rabszolgának majdhogynem 100 évig rabszolgák voltak...
indiánok... földjeiket feldúlták lemészárolták őket nőiket szintén megerőszakolták...
zsidók! na ők szívták meg legjobban! egyiptomi babiloni rabszolgaság! na meg hitler...
oroszország szintén mármint a nép... ugyan ugy több ezer rabszolgaság... kivégzések...
japán is... azért megjárta... két atombombát dobtak le rájuk...
nem a magyar az egyetlen aki szenvedett és még vannak nagyon sokan akiket nem soroltam fel.. igaz japán kivételével a legtöbb orszégnak/népnek még mindig vannak társadalmi gondjai!
japán valahogy megmaradt igaz a nagyja pozitiv embereknek...
"Lássuk be, kevés olyan nép van, amelyik annyit szívott az elmúlt évszázadokban, meg a múlt században, mint mi!"
De *mi* nem szívtunk. Gondolom, nem vagy több száz éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!