Mi az ok, amiért kollektíven sokan az áldozatokat hibáztatják, vagy csak karakán ellent akar mondani a másiknak? Szerinted ez csak itthon jellemző ennyire?
A kérdést ez az ügy ihlette, de volt millió másik ilyen. A cikk nem kommentelhető, de facebookon igen, és ott van minden, amit el lehet képzelni, szerintem aki kicsit is használja a fantáziáját el tudja képzelni, hogy miket írhatnak sokan. Miért kell kollektívan az áldozatot támadni sokszor, mert komolyan nem értem? (Bár azt sem, ha valaki erre azt mondja, hogy tiltsák be a taxikat, az Uber jobb. Ott is ugyanúgy mindenféle emberrel összehozhat a sors...) De fel tudnám hozni azokat is, akikről erotikus kép készül a 4 fél között, és egy hacker vagy egy dühös ex kiszivárogtatta a képeket, és ez akármilyen butaság is, de legitimálná, hogy más visszaéljen ezekkel a képekkel?
Szóval konkrétan miért csinálja ezt néhány ember, szeretném megérteni? Hogy például olyan fröcsögve kommentel, mintha a saját anyját szidnák, vagy a munkahelyét akarnák elvenni a feje felől, közben csak a felelőseket keresik ezekben az esetekben. Van még millió másik ilyen példa, csak 2, ami most eszembe jutott.
Sok kommentelő a neten vezeti le a napi feszültséget.
Sok a primitív ember sajnos, a saját frusztráltságukat másokra vetítik ki.
Az a leggyanúsabb,hogy elvileg 20 eft lenne az ilyen kártérítés a taxi társaság szerint,viszont 30eft hiányzik a nő számlájáról,szóval itt valami bűzlik.
Rossz duma ez a, "mert ügyvéd, ezzel vissza akar élni, és egyébként is fenn hordja az orrát".
Én hiszek a nőnek,szomorú történet.
Nem hinném, hogy ez a nő ügyvéd lenne.
Egy ügyvéd nem égeti magát 30 ezer forinton, mindíg van nála ennyi kápé, nem szorul holmi bankkártyákra.
Az meg főleg nem hiányzik neki, hogy hírbe hozzák hogy gyógyszerre piál.
Túl sok a véletlen, hogy éppen a telefonja is lemerült.
Ha bárkivel ilyen képtelen történet megtörténne sztem lesülne a képéről a bőr, nemhogymég neki álljon feljebb és smucigoljon 30 rugón.
Hagyjuk már...
Én meg nem hiszem el.
Szóval gyógyszerre piál, aztán taxiban/ból okádik, de illuminált állapotban cirkuszol a sofőrrel, aki a haverjaival fojtogatja, lökdösi, sőt, meg is akarja erőszakolni, de közben a telefonja is döglött, étterembe futkos, de még a kártyáját is ellopják a gonoszok... Legyek őszinte? Szerintem egy okádék részeg entellektüel csaj, meg egy tökömazegészbe bunó taxis összebalhéztak, aztán másnap a csajnak eszébe jutott, hogy dikk, ez így szar ügy. Szóval jön a sob story arról, ahogy az ártatlan virágszálat az egész taxis szakszervezet tíz órán keresztül erőszakította és verte felváltva, az ilyen storykat meg el lehet adni.
Erotikus képek meg... de haragudj. Felnőtt nő vagyok, nyilván tudatában annak, hogy ha ilyeneket küldözgetek, tárolok pl. a Cloudon, akkor előferdülhet, hogy valahogy kiszivárog. Most ha az én phncim egyszer fent van az interneten, mert buta voltam, akkor elvállalom. Attól, hogy utána sírós hangon vertyogok, attól nem fogják kevesebben látni a phncimat. Elszúrtam. Ez van. Tanulok belőle. Kicsit nevetségesnek tartom, hogy ha valaki feldobja, hogy egy felnőttnek képesnek kell lennie felelősen gondoskodnia magáról hogy minimalizálja a probléma lehetőségét, akkor az "jaaaaaajjj, szegény áááldozat most hibáztatva van".
Figyu, szerintem az én erős, felelős felnőtt nő létemhez az is hozzátartozik, hogy nem a körmömet rágom és naivan arra apellálok, hogy majd mindenki rendi lesz velem, hanem amit lehet, azt megteszek a saját biztonságomért. Ha én szrok bele (márpedig magamnak tuti fontosabb vagyok, mint egy vadidegennek), akkor miért képzelném azt, hogy majd mindenki mást annyira fog érdekelni?
Nem szoktam az áldozatokat hibáztatni, de sokszor valóban van felelősségük.
Ha valaki egy gyilkos elé áll egy "ölj meg" táblával, akkor a gyilkos megöli. Természetesen a gyilkost hibáztatom, de elismerem, hogy az áldozat is felelőtlenül viselkedett.
Ez a sztori meg egy vicc... :D
- Akinek van ismerőse, az tudja, hogy ha szólsz menet közben a taxisnak, hogy hányni fogsz vagy hasonló, egyből megáll, mert félti a kárpitot. Ha valaki odahány, akkor a taxisnak off a munkája egy időre. Elég hihetetlen, hogy a csaj 3-szor is szólt.
- Felénk az ajtót sem szokták bezárni.
- Dorka teljesen beállva úgy kihányt, hogy belül semmi sem lett hányásos. Ez sem túl hihető. Az már inkább, hogy fele a kocsiba ment.
- Tényleg kérhették erőszakosan a pénzt, ebben hibáztak.
- A telefon pont lemerült... Aham.
- A biztonsági őr valószínűleg nem ok nélkül hajtotta el.
- A rendőrök is elhajtották.
A taxis valamit biztos csinált, ha mást nem, kényszerítette, hogy odaadja a kártyát. Viszont a csaj valószínűleg eléggé kicifrázta a sztorit. Ezeket majd a bíróság eldönti.
Viszont, nem tudom sajnálni azt, aki gyógyszerre iszik. Ez nem áldozathibáztatás, maximum az empátia hiány a felelőtlen emberekkel szemben.
Miért hiszek a nőnek?
Tegyük fel,a nő valóban ügyvéd.
Ez miért lenne hazugság?
Hiszen a taxitársaság is erre hivatkozik,hogy az ügyvédnő fenn hordja az orrát.
Miért mondanák, ha nem lenne az?
Tehát jogban jártas személy,azt hagyjuk milyen szintű, de jogban jártas,ez a lényeg.
Nem kell ügyvédhez fordulnia tanácsért,milyen esélyei vannak, ha vádat emel.
Rosszak.
Szemtanú nincs,3 ember szava,1 ellenében.
Hosszan elhúzódó hercehurca,aminek a végén még ő fizet rágalmazásért.
Első felindulásból nem is tett feljelentést, tudhatta, veszett ügy,jól nem jön ki belőle.
Aztán a barátai megtudták győzni, hogy mégis feljelentést tegyen,tehát valami mégis történhetett.
Fontos kérdés!
Mi áll a látleletben?
Ha semmi,minek tett feljelentést tanúk nélkül?
Vagy tán mikor hazáért,megkérte a barátját, kicsit fojtogassa már meg,úgy szeretne magának egy kérés kimenetelű jogi ügyet.
20eft a taxitársaság szerint a maximum kiszabható összeg.
Miért fizetett 30-at, ha a taxitársaság jogszerűen járt el.
A taxisok tudhatták,szinte azt csinálnak,amit akarnak, ha nincs különösebb külsérelmi nyoma.
3-muk szava, egy ellenében,szemtanú nincs.
Lemerült a mobilja.
A mai világban lemerül egy okostelefon.
Micsoda meglepetés :D
Mikor megnézem 2 hosszabb YouTube videót kis túlzással, és már tölthetem is.
Ügyvéd.
Tehát nem lehetnek magánéletbeli problémái,nem ihat gyógyszerre, mert a diplomája bizony feljogosítja,hogy ilyet biztosan nem tesz,mert annyira okos.
Mindenki csinálhat baromságot, még 3 diplomával is.
A rendőrök szerint nem járt el "szakszerűen",elhagyta a helyszínt.
Megnézném azt a nőt,azt az embert, aki részegen,begyógyszerezve,stressz hatása alatt mindent logikusan, utólag kifogástalanul tesz, ilyen helyzetben.
Természetesen nem biztos, hogy igazam van,sok a feltételezés az írásomban,de csípőből leelmebetegezni a csajt,meg hazugnak nevezni,kicsit erős szerintem.
Kérdés!
A nő azt mondta kihányt az ablakon, a taxis szerint behányt.
1.5 óra és az autó tiszta volt.
Ki tudja mennyi idő egy autó belső kitakarítása?
Belefért 1.5 órába,hogy a taxis elmenjen, kitisztíttassa,és visszaérjen a helyszínre.
Külső mosás nyilván nem sok.
Lehet hülyeség, csak eszembe jutott.
Ki tudja?
Az is kérdés, egy ügyvéd csaj miért akasztana a saját nyakába egy ilyen kétes kimenetelű ügyet,amire rámehet a karrierje is?
Ha nem történt semmi,talán jobb lett volna csendben maradnia,és hagyni az egészet.
Egy diplomával nem rendelkező,segélyből,vagy minimálbérből élő nőről jobban el tudom képzelni, hogy kitalál egy ilyen ügyet,hátha le tud húzni egy kis pénzt a taxitársaságról,mert nincs veszítenivalója.
Mindentől függetlenül tényleg zavaros az egész ügy.
Röhej, hogy ilyenek ma megjelennek egy hírportál főoldalán, főleg hogy semmi konkrétum nincs, kíváncsi lennék hogy ki lehet a "sértett".
Részegen összehányta a taxit, a taxis meg úgy volt vele, hogy lehúzza, vagy eleve szándékosan arra játszott, hogy behányjon a taxiba.
30 ezer azért nem rossz pénz egy 10 perces mókáért és akkor hol van még az útiköltség?
Gondolom fizetni nem akart és akkor megrángatták.
Akkor nem fogta miről van szó, másnap meg rájött hogy ez így nem buli, hogy átverték.
Rendben van, hogy részeg volt meg idióta, hogy gyógyszerrel ivott, de azért...
Mondjuk ha játszotta az eszét akkor megérdemelte:D
Ismerjük az ügyvédnőket, le se tudják tagadni a viselkedésüket.
"Akkor nem fogta miről van szó, másnap meg rájött hogy ez így nem buli, hogy átverték."
10 rúgóval verték át,te ennyiért bevállalnál egy ilyen kényes ügyet...végül is logikus ja.
Mindegy egyébként,nem a csaj védőügyvédje vagyok,csak csípőből egy ilyen ügyet nem lehet elintézni szerintem.
"10 rúgóval verték át,te ennyiért bevállalnál egy ilyen kényes ügyet."
Amikor elnyelte 200 forintom a Coca Cola automata azért is felhívtam őket, majd kifizették, a postás kihozta.
Szal ha engem is így megrángatnának, és látnék rá esélyt, akkor tuti belemennék ebbe.
Én sem hiszek a nőnek. A biztonsági őr azt mondta, hogy részeg hiszti...Én neki adok igazat. Amúgy meg ki tudja mi történt.
1. gyógyszerre pezsgőt iszik - már itt látszik, hogy nincs esze és hogy a történetben ő a legkevésbé beszámítható
2. ha szólunk a taxisnak, hogy hánynom kell, akkor megáll egyből, mert nem kockáztatja a kocsi épségét, ami neki a munkaeszköze ugye.
3. taxiba sose szokták bezárni az ajtót.
4. mind kívülre ment - ja persze, gondolom, hogy ebben az állapotban ez tényleg 100%-osan sikerült.
5. hárman is nekiestek, késsel, meg még meg is akarták erőszakolni - persze, most már egyből hárman is kockáztatják az állásukat egy hülye miatt
6. lemerült a telefonja - jah, ilyenkor mindig le van merülve
7. másnap érezte hogy gond van - gondolom hazafele ronhanva párszor összeesett, annak azért lehet nyoma.
Ha mindez igaz, elég szerencsétlen egy nő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!