Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sokszor előkerül az "azért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokszor előkerül az "azért vagy sikertelen a nőknél, mert gyerekkorodban nem volt megfelelő apaképed" (? )

Figyelt kérdés

Többször olvasni ezt sok fórumon, ami néha (legtöbbször) igaz is. Tehát az okokat tudjuk, hogy valaki miért sikertelen a nőknél. Sajnos a megoldásról kevés szó esik.

Nektek, akiknek (szintén) nem volt megfelelő apaképetek, hogy sikerült felnőttkorban megoldást találni erre az igencsak komoly problémára?

2019. jún. 7. 05:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, hogy nőként válaszolok és nem is párkapcsolat itt a probléma, hanem családminta hiánya:

Szüleimmel gyerekként nem foglalkoztak. Apáék 5-en voltak testvérek, anyáék ketten. Anyának sokkal rosszabb volt a helyzete. Mivel velük nem törődtek, ezért mikor megszülettem mindent az ellenkezőjeként csináltak, mint amit ők annak idején kaptak. Ha pl. velük nem törődtek, nem figyeltek oda rájuk, akkor velem szeretetteljesen, odafigyelve bántak.

Szóval a lényeg. Olvashatsz szakkönyveket is, hogy milyen egy férfi, egy apa. De le is írhatod, hogy apukád milyen volt, aztán hogy szerinted milyennek kellett volna lennie. Utána próbálj a pozitív minta alapján élni és viselkedni.

2019. jún. 7. 06:06
 2/19 anonim ***** válasza:
68%

Bocs, de jo pár sikeres ismerosodnek nem volt megfelelő apakepe.

Az okot nem tudjuk, nem lehet így kijelenteni. A fórumok aztán mervadoak.ne ferdits. Kötelezo volt valamit hajnalban kiírni?

2019. jún. 7. 06:29
 3/19 anonim ***** válasza:
83%

férfisátor

önismeret

önnevelés

Eric Berne: Emberi játszmák és az utána következő könyvei

Robert Bly: Vasjankó

Öt szeretetnyelv c. könyv

Pál Feri atya előadásai

felelősségvállalás

2019. jún. 7. 06:37
 4/19 anonim ***** válasza:
87%

Előttem sem volt rendes szülőkép, én kitaláltam, milyen akarok lenni, és igyekszem úgy viselkedni.

Férfikép is él bennem, bár inkább férfias tulajdonsággyüjtemény, csupa olyan dolog, amiket filmekben/ az életben észrevettem, hogy klassz volt, és megjegyeztem.

Azt hittem mindenki építgeti ezeket magának, ha nem is tudatosan.

2019. jún. 7. 07:24
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Szép kérdés és érthető is, hiába az ok feltárása ha nincs hozzá tálalva megoldás.

Tekints a személyiségfejlődésre úgy mint okok és okozatok összefüggéseire.

A szociális életünkben használt kapcsolatteremtési képességeink tanult viselkedésformák, kezdve magától a beszéd elsajátításától a szeretet adásán és fogadásán keresztül a másik nemmel való kiegyensúlyozottan működő kontaktus teremtésig.

Ezeket a mechanizmusokat öntudatlanul sajátítjuk el természetes esetben a szüleinken, nevelőinken, mintáinkon keresztül.Ez a három halmaz persze nem mindig metszi egymást.Az ösztönök, késztetések mindannyiunkban megvannak, viszont ha nincs elsajátított metódus akkor van probléma, ami kifejeződhet a kapcsolatteremtési nehézségekben.

Még férfiak tekintetében is a nőkkel való kapcsolódáshoz pedig nem csupán az apa, illetve a működő férfiminta szükségszerű, hanem az anyával megélt szeretet adás-kapás készségének elsajátítása is.

Tegyük fel, hogy az utóbbi működik, de az előbbi, tehát a férfiminta nincs, nem működő vagy sérült.

Mit ad a hiteles férfi/apaminta?

Önbecsülés, önértékelés, tartás.(Többek között.)

Ha a személyiségfejlődés okok és okozatok összefüggése és valakit olyan ingerek értek (vagy nem) amik hatására nem tudott kifejlődni egy adott tulajdonság, akkor tudatosan olyan impulzusokat kell biztosítani amik a kívánt okozatok/tulajdonságok kibontakozását támogatják.

1.Feltárás, annak a pontnak a megtalálása ahol a folyamat kedvezőtlen irányba fordult.

2.Tudatos önmeghaladás, olyan impulzusok befogadása amik a kívánt tulajdonságok kibontakozását támogatják.

3.Enjoy.

Ebből következően ha a férfiminta hiányos akkor nyilvánvalóan hiteles férfimintát lesz célszerű találni és elfogadni.

Minden fiúban él egy férfi archetípus amit öntudatlanul/ösztönösen ki akar bontakoztatni.Ez nagyon sokszor nem egyezik meg az apaképpel még ha az hiteles/működő mint is és ez így teljesen rendben van.

Ekkor történik az, hogy a fiatal fiúk elkezdenek más férfiakra felnézni, első mintakeresési időszak átlagosan a teenager kor, amikor a szobáink falát olyannyira nagy becsben tartott zenészek, színészek, stb... díszítik.A személyiség érésével általában ebből a szakaszból történik egy kijózanodás a személyes értékrend kialakulásával aminek eredményeképpen már nem fogadunk el mindent amit ezek az emberek képviselnek, bizonyos tulajdonságokat megtartunk, némelyeket elhagyunk.A folyamat később fog betetőzni, amikor már a személyes, tudattalanul hordozott archetípust maradéktalanul ki akarjuk bontakoztatni és önmagunkká válni a mintákon keresztül, amikre azért van szükség, hogy meg tudjuk magunkat mérni hozzájuk.

(Természetesen nem törvényszerű, hogy mindenki ugyanakkor jut el a fejlődés ugyanazon állomásaira, hiszen van olyan ember aki 90 évesen is a transzgenerációs mintáit ismétli.)

Tehát amit tenni kell ha sikeres akarsz lenni a nőknél a megfelelő férfi viselkedés elsajátítása, amit egy hiteles férfi minta tud adni a személyesen befektetett akaraton és energián keresztül.Ugyanis hiába egy jó minta ha nincs tetterő.

Magabiztosság, önbizalom:

A közhiedelemmel ellentétben ez sem velünk született, hanem szerzett tulajdonság és a sikerélmény, a kihívásokkal, a félt helyzetekkel való szembenézés gyümölcse, sokszor az eredménytől függetlenül, hiszen már az is siker ha szembe mersz nézni a félelemmel.Ez lesz a valódi bátorság ami kialakítja a tartást.Nem az, amikor nem félsz semmitől, hanem az, amikor mersz egy olyan helyzetbe lépni amitől félsz.

Ha például a nőkkel való érintkezés egy fóbiás helyzet, akkor a félelem feloldásának a kulcsa a helyzetbe való tudatos és szándékos beleereszkedés lesz.Nevezheted konfrontációs terápiának is, mint amikor egy olyan ember aki fél a kutyáktól azt a feladatot kapja terápiás célzattal, hogy simogasson kutyákat.

Ezt érdemes átvinni az élet különböző területeire, vállalni a kihívást, mert kihívások nélkül nincs siker, siker nélkül nincs önbizalom, önbizalom nélkül nincs önbecsülés, ami ezen eseményláncolatnak lesz ok és okozat szerűen a gyümölcse, hiszen az ön-becsülés azt jelenti, hogy szeretem és tisztelem saját magam.

Akinek nincs önbecsülése az nem szereti és tiszteli saját magát, ennél fogva önkéntes lábtörlő, aki akit mások sem fognak tisztelni, hiszen önfeladó lesz aki mindenben a másiknak kedvez, lemondva valós igényeiről, ezáltal perifériára szorulva saját életében.

A !kölcsönös! tisztelet nagyon fontos egy működő párkapcsolatban.Ne csak magadat tiszteld, tiszteld a nőket, ha a nő nem tisztel téged, akkor tiszteld magad annyira, hogy meghúzod a határaid és ne hagyd, hogy kivert kutyának nézzenek akivel azt csinál mindenki amit akar, az élet egyéb területein is.

Egy férfi megtartó erő, képes valami mellet kitartani és védelmezni.

[link]

Az a fiú aki az apja mellett áll vonzó lesz a nők számára, aki az anyja mellett az szánalomkeltő.

Ez a mondat összesűrít magában minden korábban vázolt törvényszerűséget.Nem arról szól, hogy melyiket pártolja és nem is arról, hogy ha anyánkkal sétálunk az utcán akkor nem fogunk tetszeni a nőknek.Arról szól, hogy amikor nincs hiteles, stabil, erős és működő férfiminta, akkor nincs méltóság, önbizalom és önbecsülés sem.

Tehát válassz olyan mintát amilyenné válni akarsz és kezdj el tenni érte.

"Ha férfi vagy, légy férfi,

Erős, bátor, szilárd,

Akkor, hidd, hogy sem ember

Sem sors könnyen nem árt.

Légy tölgyfa, mit a fergeteg

Ki képes dönteni,

De méltóságos derekát

Meg nem görbítheti."

(Pest, 1847. január.)

És most megkérdezem, hogy konkrétan hol vagy elakadva a nőkkel való kapcsolódásban, hogy kicsit konkrétabbak legyünk!?

2019. jún. 7. 07:52
 6/19 anonim ***** válasza:
63%
Nem ismertem apámat. Huszonéves vagyok. Volt már 6 eves kapcsolatom is. Az elmukt 1 evben tobb mint 20 lánnyal voltam alkalmi/szexkapcs. Nem hiszem hogy szorosan osszefugg.
2019. jún. 7. 08:56
 7/19 anonim ***** válasza:

"Nem ismertem apámat. Huszonéves vagyok. Volt már 6 eves kapcsolatom is. Az elmukt 1 evben tobb mint 20 lánnyal voltam alkalmi/szexkapcs. Nem hiszem hogy szorosan osszefugg."

Apaképet nem csak a tényleges apa adhat. Hanem bármilyen férfi a környezetedben, akire fel tudsz nézni. Edző, tanár, szomszéd, akárki. Viszont az évi 20+ lány sem tűnik egy egészséges mentalitásnak.

2019. jún. 7. 09:29
 8/19 anonim ***** válasza:
84%

"Az elmukt 1 evben tobb mint 20 lánnyal voltam alkalmi/szexkapcs. Nem hiszem hogy szorosan osszefugg."

Biztos apukád is egy k..rógép volt. A vér nem válik vízzé, ahogy szokták mondani.

Nem attól leszel valaki, hogy a fél város megb..szod, hanem, hogy normális és egészséges kapcsolatot alakítasz ki és hosszútávra tervezel egy személlyel, aki mellett kitartasz jóban és rosszban, egészségben és betegségben, gazdagságban és szegénységben.

2019. jún. 7. 09:36
 9/19 anonim ***** válasza:
#7 igen, voltak/vannak férfiak akire felnéztem, ráadásul elég magas körökben mozgok, ahol az ambíció és a kompetencia magasra értékelt tulajdonságok. De ettől még nem volt férfi a családban, és nem lettem sikertelen a nőknél végül, bár lassabban indult be a dolog. 20 nő egy év alatt sok lenne? Lehet. Általában heti 1-2 alkalom, aminél bőven többet bírnék még.
2019. jún. 7. 09:39
 10/19 anonim ***** válasza:
52%
#8 mint mondtam, volt 6 éves kapcsolatom, már az esküvőt terveztük, történtek dolgok, vége lett. Nem fogod rámhúzni az elköteleződni képtelen alak sémát, hiába illene bele a világképedbe. Azt pedig nem tudod, hogy apukámmal mi történt, jobb ha nem feszegeted ezt a témát sem. Azért mert te alkalmatlan vagy lányokkal való kommunikációra, nem kell rögtön köcsögnek lenni.
2019. jún. 7. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!