Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetemista nők! Ti lenézitek az alacsonyabb végzettségű férfiakat?
nem nézek le senkit azért, mert nincs diplomája.
amúgy meg én orvosira járok, de a szó eredeti értelmében nem érzem magam műveltnek. a műveltség alatt még mindig a humán műveltséget érti a köznyelv, hogy valaki ismerje a történelmet behatóan, irodalmat, átlássa a jelenkori politikai helyzetet. na, nekem pont ezekre nincs időm a rengeteg orvosi dolog mellett. ha évente 1-2 szépirodalmi könyvet elolvasok mióta ide járok az már jó.
miközben egy bölcsész a feleilyen nehéz képzésén valóban mérföldekkel több műveltséget szed magára. :) nem lenézés, néha irigylem őket :D
szóval csak mert nincs diplomája valakinek, szerintem bőven lehet művelt, amúgy már rengeteg egyetem ajánlott meg kötelező olvasmányai elérhetően, a szabó ervinben 5000/évért annyi könyvet olvasol amennyit akarsz. persze, ad egyfajta szemléletet, világnézetet egy egyetem, (főleg a bölcsész képzések, mondom), amit nem lehet másképp megszerezni. inspiráló az egyetemi közeg. de rengeteg olyan diplomás van, aki elvégez vmi "kamu" képzést (kommédia, eü turizmus meg hasonlók) amin aztán bőven nem kell széttanulnia az agyát.
szóval szerintem ez korántsem ilyen egyszerű, hogy aki diplomás, az művelt, aki meg nem, az nem. persze, a 8 általánost végzett Józsival valószínűleg nem jövünk össze, mert nem illük össze, de nem nézem le őt. pl nekem vidéki rokonaim között van ilyen csávó aki tényleg 8 általánost végzett (anyám egy roma zsákfaluból költözött fel......) egyszerűen nekik egy teljesen másfajta élet "jutott", más (sajnos elég rossz) perspektívákkal de erről nem ők tehetnek. nem nézem le őket, csak más közegben élünk, ennyi.
Én diplomás férfi vagyok, de ha tehetem kerülöm a diplomás nőket!
A legtöbb nem okos, csak okoskodó, illetve sok a saját területén művelt, de más témában vége. Mint a nő, a Dr Csont sorozatban. Pl.: legutóbbi barátnőm imádta a komolyzenét, de ezzel véget is ért a tudása. :(
Eleve nem lehet intelligens egy ember, ha lenéz valakit mert alacsonyabb a végzettsége.
Üdv, egy diplomás férfi.
Egyébként ma az emberek 30%-ának van diplomája a fiatalok között, az össznépességben ez még kevesebb. Miről beszélünk? Talán ők egyedülállók?
19.-nek.
Pontosan!
A valódi életben, tényleg nem annyira sok a diplomás, sőt, az IGAZI DIPLOMÁS, azaz nem büfé szakosok száma még kisebb.
Viszont itt, a Gyakorin, mindenkinek 4 diplomája, 7 nyelvvizsgája, 2 doktori címe, és 1,5 Nobel díja van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!