Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Más is szokott arra gondolni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is szokott arra gondolni, hogy az emberi párkeresés a természet óriási tévedése?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 14. 05:14
1 2 3 4 5
 41/42 A kérdező kommentje:

39-es, én csak most olvastam a válaszaidat, és mindet felpontoztam. Azt én sem mondom, hogy vívjanak meg az emberek is a nőkért, és haljanak meg a vesztesek, de ez a nők nélküli szenvedés sem sokkal jobb.

Az egyébként nekem is döbbenetes, hogy mennyi női hozzászóló elítéli azokat a sorstársakat, akiknek elszakadt a cérna, és végső elkeseredettségükben prostituálthoz mennek.

2019. ápr. 15. 13:31
 42/42 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, bocsi, de a természet úgy van kitalálva, hogy csak a legjobb örökítse tovább a génjeit. Ehhez képest az emberek már elég lazán működnek, az állatvilág törvényei szerint például Hawking egyrészt nem élt volna tovább ~20 éves koránál, és pláne nem lehetett volna családja, gyermekei.

A természetnek marhára nem érdeke, hogy a "selejt" szaporodjon, és a rossz géneket örökítse tovább. Ezt úgy kb Darwin óta tudjuk.

Tényleg nagyon laza és szerencsés helyzetben van a mai ember egyrészt az állatvilághoz képest, ahol a nem jó génekkel rendelkező egyed elpusztul a vérbe, másrészt a korábbi történelmi korokhoz képest, amikor előre eldöntetett, hogy az ember kinek a párja lesz. Ma soha nem látott szabadság van a kapcsolatok terén, elfogadott simán csak szimpátia, érzelmek alapján kapcsolatot létesíteni.

És nem, nem sínyli meg jobban az ember. Gondolj bele, egy állat sokszor elpusztul a félresikerült udvarlás miatt, vagy ha mégse, akkor kvázi a létezésének az egyetlen értelme van elvéve tőle. Az ember másban is sikeres lehet és megtalálhatja a boldogságát, éppen azért, amit írsz, mert összetettebbek vagyunk. (Mondjuk itt megjegyzem, bizonyos állatok is képesek egy vagy több konkrét fajtársukhoz kötődni, vannak "legjobb barátaik", vannak állatfajok akik egész életükre választanak társat, és vannak állatfajok, amiknél elpusztulhat simán egy példány, ha elszakad a társaitól.)

Abban pedig igazad van, hogy igazságtalan a dolog. A természet már csak így működik, tojik rá, hogy mi igazságos és mi nem az. Igazságot követelni a természettől nagyon naiv gondolat.

2019. ápr. 15. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!