Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A megkeseredett inceleknek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A megkeseredett inceleknek miért ad szinte mindenki tanácsokat arra hogyan lehetnének vonzók a nők számára ahelyett, hogy arra adnának tanácsokat hogyan érjék el azt, hogy ne a másik nemnél való népszerűségüknek a mértékétől függjön az önbecsülésük?

Figyelt kérdés
Szerintem az utóbbinak több értelme lenne az ő esetükben. Vagy az baj, hogyha egy férfi önbecsülése nem függ attól, hogy mennyire népszerű a nőknél?

2019. ápr. 4. 21:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
45%

Én érintett vagyok a kérdésben, és az nagyon igaz, amit az előző írt, meg aki a genetikára hivatkozott. Az a baj, hogy dolgoznak a hormonok mint állat, és hiába látom be reálisan, hogy ez nekem soha nem fog menni, attól még működnek az ösztönök ezerrel.

Ez egy szörnyű csapdahelyzet emiatt. Legalább szexuálisan ki lennénk elégítve néha, tehát látnánk, hogy egy-egy nő vonzódik hozzánk, akit mi is vonzónak tartunk, vagy legalább kapnánk valami pozitív szót, jelzést, bókokat nőktől. És akkor már nem az lenne, hogy az utcán minden "harmadik" nő láttán a szemgolyóim kb. 10 centire lebegnek a fejemtől, meg nem blokkolna le az agyműködésem egy formás idomot vagy szép arcot látva, hanem meglenne bennem egy alapszintű nyugalom, hogy igen, nekem is van már legalább némi tapasztalatom a másik nemet illetően.

A legnagyobb baj az, hogy abszolút nem merek kezdeményezni, bókolni, meg nem is igazán van hol. Mert ha alkalmatlan is vagyok tartós párkapcsolatra, ahogyan írtam, az ösztönök még ott vannak. Sőt, minél kevésbé teljesülnek, annál jobban vágyik rá az ember.

Aztán még erre rájön az, hogyha valakivel valami brutális csoda folytán mégis elindulna valami, ott lenne a tapasztalatlanságom, és ez elég hamar kiderülne szerintem. Ráadásul én érzelmileg is mély vagyok, nagyon meg tudnak tetszeni a nők első ránézésre is. De ez mondjuk elég sok férfira jellemző, csak nálam rátesz erre a tapasztalatok hiánya okozta óriási frusztráltság. Ha tudná az ember azt, hogy milyen a viszonzott érzelem meg a szexuális élmény, vagy legalább ha pozitív utalásokat, bókokat kapnék, akkor sokak szavait használva "nem görcsölnék rá" erre a témára ennyire, és nyugodtabb lennék.

2019. ápr. 5. 05:06
 12/16 anonim ***** válasza:
De egyébként ez lenne a jó tényleg, ami a kérdésben van, csak sajnos az ember genetikailag nem így működik. Lehet, hogy van egy pár sorstársam, akik kivételek.
2019. ápr. 5. 05:20
 13/16 anonim ***** válasza:
93%

"Amúgy ennek a véleménynek csak akkor van létjogosultsága, hogyha úgy gondolod a nőknél is így van."

Igen, így gondolom. És a legtöbb nő önbecsülése ugyanúgy függ is ettől.

A különbség mindössze az, hogy a férfiak szemében a nők sokkal nagyobb része vonzó, mint amekkora része a férfiaknak a nőkében (ezt nem én gondolom, már többször igazolták), ezért az átlag nő sokkal több pozitív visszacsatolást kap ebben a tekintetben, mint az átlag férfi. Na meg ott van az is, hogy a nőknél egy egész iparág (a szépségipar) épült arra, hogy kimaxolják magukat ilyen téren, míg a férfiaknál sokkal több tényezőből áll össze a dolog és sokkal kevésbé változtatható meg ilyen azonnali eszközökkel (a kinézeten túl függ a szociális státusztól, anyagi háttértől, fellépéstől, kommunikációs készségtől és még egy rakás tényezőtől is).

2019. ápr. 5. 08:44
 14/16 anonim ***** válasza:
#11-es, ezt adom, teljesen így van nálam is, ahogy írtad!
2019. ápr. 5. 09:54
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
Nincs olyan, hogy egy termékeny hetero férfi önbecsülése ne függjön attól, hogy mennyire népszerű a nőknél. Ez egyszerűen nem így működik. Társadalomban élünk, ahol rivalizálás és hierarchia van, és mindenki felfele törekszik. Ha valaki nem kell a nőknek, akkor azt a nők és a férfiak egyaránt lenézik. Tudják, hogy nem jut rendszeres szexhez, magyarán nem tud érvényt szerezni a vágyainak, magyarán egy lúzer. Plusz nem tud szaporodni sem. Nem kellesz a nőknek = genetikai selejt vagy, akit a nők nem tartanak érdemesnek arra, hogy továbbvigye a génjeit. Plusz szexuálisan frusztrált vagy, ami semmilyen kultúrában nem menő. És akkor is ezt gondolja mindenki titokban, ha látszólag együtt is érez veled. Férfiként egyébként ezt szóvá se lehet tenni, mert pusztán a probléma beismerése is súlyosbítja a problémát - a nők nem feküdnek le senkivel szánalomból. Az a nő, aki vigasztalni kezd azért, mert nem vagy elég jó a nőknél, az már nem is tekint rád férfiként. Mi csak befelé nyavajoghatunk. Miközben egyébként akinek nincs sikerélménye a nőknél és nincs kulcsa a velük való kommunikációhoz, az tényleg mocskosul nehezen fog nőhöz jutni, mert egész egyszerűen nem hiszi el, hogy ez lehetséges és a viselkedésével a meglévő lehetőségeket is elszabotálja. Ezt nem értik meg a nők és a nőknél sikeres férfiak. Hogy akinek _semmi_ kreditje nincsen, annak ez tényleg kb lehetetlen feladat.
2019. ápr. 5. 22:06
 16/16 anonim ***** válasza:
80%

"#4:

Hát, been nem értünk egyet. Amúgy ennek a véleménynek csak akkor van létjogosultsága, hogyha úgy gondolod a nőknél is így van."

Lószart. Miért gondolod, hogy egyenlő a két nem? Más feltételekkel indulunk neki az életnek. A nőkért versengenek, a férfi meg verseng. A nő szaporodása gyakorlatilag biztosított. A férfié nem.

""érjék el azt, hogy ne a másik nemnél való népszerűségüknek a mértékétől függjön az önbecsülésük"

Én pl. ezzel (feministaként) teljes mértékben egyetértek, azzal a kitétellel, hogy törekedni kéne mindenkinek arra, hogy minél kevésbé függjön a külvilág helyeslésétől, illetve az onnan kapott pozitív visszacsatolásoktól. Csak ha én ezt kifejtem, akkor rendszerint mindenki teljesen életidegen módon gondolkodó komplett hülyének néz."

Azért, mert teljesen életidegen módon is gondolkodsz. Jól hangzik, hogy mindenki ugyanannyira fontos meg értékes, de ettől még tetszőleges társadalomban a férfiaknak kell bizonyítaniuk a nőkért mindig.

2019. ápr. 5. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!