Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Benneteket milyen mértékben nyomasztott a hasonló korú ismerőseitek gyerekvállalása?
23 éves vagyok, és igazából még egy tartós párkapcsolatom sem volt, sőt jó ideje semmilyen nincs.
A hasonló korú, de inkább fiatalabb ismerőseim közül rengetegen jelentettek meg posztot mellyel tudatják a nagyvilággal, hogy anyák vagy éppen apák lesznek.
Az elmúlt 1 hónapban legalább 4-5-en is.
Szó nincs róla,hogy sajnálom tőlük, vagy elítélném, tudnék mellettük is ellenük is érvelni, nem ez a része érdekel.
Csupán ezt látva kezd nyomasztóvá válni számomra, hogy én még sehol sem tartok.
Amúgy sem szeretnék még gyereket ennyi idősen, inkább valamiféle karrier a jelenlegi célom.
Viszont olyan 26 de legkésőbb 28 éves korom körül már boldogabb lennék ha saját családom lenne.
3-5 év relatíve sok idő, de őszintén szólva nem látom esélyét, hogy ilyen szintű változás történne az életemben.
Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg nem ez a jellemző, hogy 20-25 évesen szülnek a nők, de valahol ez mégis normális és egyben szép is.
Nem izgatnak azok a szövegek,hogy úgyis elválnak x év múlva, nem az ő örömük fáj, hanem a saját "balekságom." (hogy még párkapcsolatra sem vagyok képes, nemhogy gyereket nevelni)
A kérdésem, hogy érzett e már hasonlóan valaki, mit gondoltok erről?
Márpedig a legtöbb férfi a mai világban bizony abban a korban vállal gyereket. A magyar férfiak 70% gyerektelen 40 év alatt:
hetek.hu ből tájékozódsz?
Az nagyon objektív...
Egy cseppet sem érdekelnek . Persze,a barátnőim gyerekeinek örülök,tudom,hogy boldogok ,és nekem csak ennyi a fontos.
Mivel én sosem akartam gyereket ,ezért szerencsére nem nyomaszt,hogy mások mit csinálnak . Szerintem te is a saját életedre ,céljaidra koncentrálj.
28 éves vagyok. Nincs gyerekem és kapcsolatom.
Nem nyomaszt.
Van ismerősöm, ahol a 2 kislány kénytelen elviselni a h*lye szüleik állandó civakodását, amit simán művelnek facen is.
Aztán más ismerősömnél teljes a kis család, minden rendben náluk.
Szerintem óriási feladat a gyereknevelés, hatalmas felelősség emberileg és anyagilag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!