Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Benneteket milyen mértékben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Benneteket milyen mértékben nyomasztott a hasonló korú ismerőseitek gyerekvállalása?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, és igazából még egy tartós párkapcsolatom sem volt, sőt jó ideje semmilyen nincs.

A hasonló korú, de inkább fiatalabb ismerőseim közül rengetegen jelentettek meg posztot mellyel tudatják a nagyvilággal, hogy anyák vagy éppen apák lesznek.

Az elmúlt 1 hónapban legalább 4-5-en is.

Szó nincs róla,hogy sajnálom tőlük, vagy elítélném, tudnék mellettük is ellenük is érvelni, nem ez a része érdekel.

Csupán ezt látva kezd nyomasztóvá válni számomra, hogy én még sehol sem tartok.

Amúgy sem szeretnék még gyereket ennyi idősen, inkább valamiféle karrier a jelenlegi célom.

Viszont olyan 26 de legkésőbb 28 éves korom körül már boldogabb lennék ha saját családom lenne.

3-5 év relatíve sok idő, de őszintén szólva nem látom esélyét, hogy ilyen szintű változás történne az életemben.

Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg nem ez a jellemző, hogy 20-25 évesen szülnek a nők, de valahol ez mégis normális és egyben szép is.

Nem izgatnak azok a szövegek,hogy úgyis elválnak x év múlva, nem az ő örömük fáj, hanem a saját "balekságom." (hogy még párkapcsolatra sem vagyok képes, nemhogy gyereket nevelni)

A kérdésem, hogy érzett e már hasonlóan valaki, mit gondoltok erről?

2019. márc. 8. 17:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Márpedig a legtöbb férfi a mai világban bizony abban a korban vállal gyereket. A magyar férfiak 70% gyerektelen 40 év alatt:

[link]

2019. márc. 8. 17:56
 12/18 anonim ***** válasza:

hetek.hu ből tájékozódsz?

Az nagyon objektív...

2019. márc. 8. 17:59
 13/18 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Tessék még 2 forrás kapásból :)

Egyébként meg KSH adat, de azt lusta vagyok neked előkeresni.

2019. márc. 8. 18:01
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem foglalkozom mások életével. Az ő életük,az ő döntéseik. Én nem érzem magam késznek arra, hogy gyereket neveljek.
2019. márc. 8. 18:22
 15/18 anonim ***** válasza:
De hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak: egyáltalán nem nyomasztott. Sőt én kicsit legbelül sajnáltam/sajnálom is azokat az embereket, akik ilyen korán vállaltak gyereket, mivel ez az életük egy fontos szakaszának lezárását is jelentette. Gyerekkel az élet soha nem lesz már olyan mint azelőtt, óriási felelősség és nyűg, és nincs visszaút belőle. Nekik már ennyi lesz a hátralévő életük. És ez innen már csak rosszabb lehet, jönni fog majd a válás meg a fekete leves ami ezzel jár. Ügyvéd, vagyon, ingatlan eladás, majd újra talpra kell állni, új társat kell találni ami gyerekkel már sokkal nehezebb lesz, illetve a tartásdíj. Ha ezt így összegezzük, akkor megéri a buli? Főleg ilyen fiatalon?
2019. márc. 8. 18:46
 16/18 anonim ***** válasza:

Egy cseppet sem érdekelnek . Persze,a barátnőim gyerekeinek örülök,tudom,hogy boldogok ,és nekem csak ennyi a fontos.

Mivel én sosem akartam gyereket ,ezért szerencsére nem nyomaszt,hogy mások mit csinálnak . Szerintem te is a saját életedre ,céljaidra koncentrálj.

2019. márc. 8. 19:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Valahol nyomaszt, de nem azért, mert annyira le lennénk maradva - már ugyan házasok vagyunk a párommal, és az elmúlt hónapban próbálkozni is elkezdtünk, ez kizárólag a saját döntésünk volt és nem a baráti "nyomásra" történt a dolog. Viszont az tény, hogy mi vagyunk a legutolsók a társaságban, akiknek még nincs gyereke, a legtöbbeknek már van kettő, de valakinek már három is akad és gondolkodik a negyediken. Nagyon szaporák a barátaink :) Én nem sajnálom tőlük, szó se róla, az viszont tény, hogy amióta gyerek van a baráti körünkben, már nem olyan a társas életünk. Régebben mindig közösen mentünk nyaralni, 2-3 hetente mindig elmentünk valahova iszogatni, akár csak egymásnál, vagy netalán hosszabb, 2-3 napos ottalvós bulikat csaptunk, most már ilyesmit nem lehet, vagy legalábbis csökkent a rugalmasság a kérdésben. Mindent a gyerekekhez kell igazítani, ma már ha nem arról szól a találkozás, hogy megkérnek minket gyerekre vigyázni és előtte fél órát még beszélgetünk, akkor is a "gyerekek most ébredtek fel"-től a "fürdetésidő van"-ig szoktunk találkozni, ami azért kezdi elég drasztikusan megváltoztatni a baráti kapcsolatainkat. Könnyebb ez úgy, ha ugyanabban az életszakaszban vagyunk, mert így kezdünk kicsit eltávolodni, másképp folyik a mindennapi életünk, mások a problémáink és a prioritásaink. Ez pedig a barátságokra igenis hatással van, mondhat akárki amit akar. Engem ebben csak ez nyomaszt, semmi más.
2019. márc. 8. 19:42
 18/18 anonim ***** válasza:

28 éves vagyok. Nincs gyerekem és kapcsolatom.

Nem nyomaszt.

Van ismerősöm, ahol a 2 kislány kénytelen elviselni a h*lye szüleik állandó civakodását, amit simán művelnek facen is.

Aztán más ismerősömnél teljes a kis család, minden rendben náluk.

Szerintem óriási feladat a gyereknevelés, hatalmas felelősség emberileg és anyagilag is.

2019. márc. 10. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!