Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Benneteket milyen mértékben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Benneteket milyen mértékben nyomasztott a hasonló korú ismerőseitek gyerekvállalása?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, és igazából még egy tartós párkapcsolatom sem volt, sőt jó ideje semmilyen nincs.

A hasonló korú, de inkább fiatalabb ismerőseim közül rengetegen jelentettek meg posztot mellyel tudatják a nagyvilággal, hogy anyák vagy éppen apák lesznek.

Az elmúlt 1 hónapban legalább 4-5-en is.

Szó nincs róla,hogy sajnálom tőlük, vagy elítélném, tudnék mellettük is ellenük is érvelni, nem ez a része érdekel.

Csupán ezt látva kezd nyomasztóvá válni számomra, hogy én még sehol sem tartok.

Amúgy sem szeretnék még gyereket ennyi idősen, inkább valamiféle karrier a jelenlegi célom.

Viszont olyan 26 de legkésőbb 28 éves korom körül már boldogabb lennék ha saját családom lenne.

3-5 év relatíve sok idő, de őszintén szólva nem látom esélyét, hogy ilyen szintű változás történne az életemben.

Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg nem ez a jellemző, hogy 20-25 évesen szülnek a nők, de valahol ez mégis normális és egyben szép is.

Nem izgatnak azok a szövegek,hogy úgyis elválnak x év múlva, nem az ő örömük fáj, hanem a saját "balekságom." (hogy még párkapcsolatra sem vagyok képes, nemhogy gyereket nevelni)

A kérdésem, hogy érzett e már hasonlóan valaki, mit gondoltok erről?

2019. márc. 8. 17:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%
Haja, még 10 év múlva hogy fog nyomasztani, mikor már az ágyi poloskák is azzal zaklatnak majd, hogy mikor lesz végre baba, meg esküvő? :)
2019. márc. 8. 17:16
 2/18 anonim ***** válasza:
95%

Lol. Természetesen semmilyen mértékben. Ha gyereket akarok csinálni, azt nem a korom vagy az ismerőseim miatt csinálom.

26 vagyok, a környezetemben is megindult ez a hullám olyan 22 éves korom körül. A negyedük már szétment. Mostanában is, ahol gyerek született, előre látom, hogy hány kapcsolat fog szétmenni. Ehhez nekem nincs kedvem, szóval várok a megfelelőre. (Bár nem erőltetem a gyerek témát. Nagyon sokat kell letennie egy nőnek ahhoz, hogy ennyire komolyan tudjak rá alapozni.)

2019. márc. 8. 17:19
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem nyomaszt, bár én nem is akarok családot.

Inkább furcsállom, hogy ilyen fiatalon hogy fér be a gyerek az életükbe?

A többség most kerül ki az iskolából, nincs még nagy egzisztenciájuk, egy rendes karriert ilyenkor még csak alapozgatni lehet, és gyerekvállaláshoz szükséges mértékű anyagi tartalékaik általában maximum olyanoknak vannak, akiket anyu-apu pénzel.

Nem látom, hogy ebbe hogy jöhet bele a gyerekvállalás, pláne, hogy az anyának alig lesz munkatapasztalata, ami majd alaposan visszaüt akkor, amikor a gyerek alég idős lesz ahhoz, hogy vissza lehessen mellette menni dolgozni.

Elkapkodottnak érzem azoknak a döntését akik ilyen korán vállalnak gyereket, de ez csak egy személyes vélemény, és belátom azt is, hogy sokaknak pont hogy ez jött be.

2019. márc. 8. 17:27
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
32 éves vagyok, így az ismerőseim nagy részénél már legalább egy gyerek van, inkább kettő. Én soha nem vágytam erre és soha nem követtem a hagyományos "normális" életutat, így egész pontosan semmilyen mértékben sem nyomaszt vagy befolyásol. A saját utamat járom és nem cserélnék senkivel. 23 vagy, ne keresedj el, még nagyon ráérsz és nem maradsz le semmiről.
2019. márc. 8. 17:29
 5/18 anonim ***** válasza:
85%
En is 23 vagyok, egy volt evfolyamtarsam szült, a legkevésbé sem nyomasztott. 5 éven belül semmiképpen nem akarok szülni, olyan 30-35 között tervezem.
2019. márc. 8. 17:32
 6/18 anonim ***** válasza:
36%

Kb. ezt gondolom

"BVA HA HA HA HA HA! Lúzerek, jól elcsesztétek! Mostantól lőttek az alvásnak, a gusztusos étkezéseknek! NYEH HEH HEH HEH! Szagolhatjátok helyette a babaszart meg hallgathatjátok ahogy üvölt fél éjjelen át! És még sokba is kerül. Balekok! A társadalmi elvárások áldozatai! Sosem hallottatok még az örökbefogadásról? Bruhahahahahahahaha ahahahhaha ahahhaahah ahahhaha"

Aki meg piszkál "Csinálj magadnak, ha annyira akarod"

2019. márc. 8. 17:34
 7/18 anonim ***** válasza:

Lassan 30 férfi vagyok de még csak és kizárólag nő ismerőseimnek van már gyereke. Egyetlen férfi nem sok, annyit nem ismerek akinek gyereke lenne, pedig ismerek pár százat.

Szóval ha férfi vagy, akkor nem hajt a tatár egyáltalán a gyerekvállalással. Egy férfi válhat nyugodtan 40-50 évesen is apává. Egyre inkább ilyen a világ. Ha meg nő vagy, akkor se ess pánikba, a nőknek is csak kisebbsége szül 30 alatt. A nőknek is inkább a 30-40 év között a normális manapság. Tehát még akkor is van időd.

2019. márc. 8. 17:48
 8/18 anonim ***** válasza:
74%

36 év felett a nőknél elég sok kockázat növekszik a teherbeesés , ill. magzat szempontjából.

Az a férfi , ski meg 45-50 évesen lesz apa, az kb. járókerettel fog menni a gyereke diplomaosztójára.

2019. márc. 8. 17:52
 9/18 anonim ***** válasza:
70%

Az jobb amikor kora huszasként teszik meg úgy, hogy lélekben és gondolkodásban tizenévesek?

Bár... Ismerek fiatal szülőt ahol a gyerek is yolo meg swag már kicsiként is, "mer fater/muter is az"

2019. márc. 8. 17:55
 10/18 anonim ***** válasza:
4%

S igen, pár szingli ismerősöm irigy rám, mert 26 évesen anya+ feleség lettem.

Nekem mar iskolásak a gyerekeim, nincs kakiszag meg böfi, éjszakai felkelések , és egyre önállóbak....és még mindig 40 alatt vagyok :))

2019. márc. 8. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!