Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon sablonos kérdés cím: Mi a baj velem? Folyt. Köv.
Próbálom nem kilométeresre nyújtani, vagy sikerül, vagy nem.
Szóval: 21 éves srác vagyok, lassan 7 hónapja hogy szakítottam volt barátnőmmel egy kb 2 évig tartó kapcsolatot lezárva.
Aztán szeptember, első év az egyetemen.
Baromi nagy reményeim voltak, mert azt hittem hogy itt már nem lesz jellemző a középsulis életre jellemző klikkesedés, meg az hogy sulin kívül nulla közösségi élet van.
Egy 130 fővel indult szakra jöttem, amin kb volt 90 lány. Már csak 100-an vagyunk második félévre, de az arányok maradtak.
Én tényleg megpróbáltam közösségbe csatlakozni, és sokszor szervezni is próbáltam. Még augusztusban pl volt egy két napos program, amit 5 leendő szaktárssal csináltunk.
Az is úgy jött össze hogy ponthúzás meghirdetése után megismertük egymást a hivatalos facebook csoportban, én ráírtam kb 30 emberre hogy "Szervezzük xy programot blablabla..." , ebből 14-en mondták hogy "Jajdejó, megyek, mikor les?", aztán végül elmentünk 6-an.
Érted, nyár közepe-vége... Biztosan mindenki 26 órás műszakban diákmelózott egy mátrai lignitbányában, és két napra nem lett volna lehetősége a leendő szaktársait, esetleg majdani kollégáit megismerni egy laza programban, ami egyébként tényleg jó volt.
Na mindegy, ez csak egy példa. De próbáltam én 2 hete vizsgaszezon lezártával vizsga-after iszogatást szervezni, próbáltam közös tanulókört összehozni.
Szóval nem az a tipikus senkivel se beszélő, otthon a négy fal közt gamerkedő szociálisan alulfejlett srác vagyok, aki feljön gyakorira elsírni, hogy "Miért nem akar senki a barátom-barátnőm lenni???".
Valamiért mégse jön össze még a baráti szint se.
Szaktársak nagy részével olyan a viszonyom hogy ha ráírok hogy "Szia, nem voltam múlt héten előadáson, kérhetek egy jegyzetet?", akkor ad, meg egymásra köszönünk, ha már beszéltünk egy mondatot, de egyébként senki nem ír rám.
És ahogy a többiekkel beszélgetekheti-havi gyakorisággal, azt látom hogy nem az a helyzet, hogy én ki lennék rekesztve, mindeközben a fél társaság minden hétvégén eszetlen nagyokat bulizna valahol.
Nem. Ehelyett mindenki húz haza azon nyomban hogy csütörtökön vagy pénteken véget ért az utsó órája, aztán vasárnap este 9-kor jön vissza a városba.
Biztos otthon sokkal több programjuk van...
Elhiszem én persze, hogy egyesekre komoly felelősség hárul otthon, pl kistesót, beteg szülőt segíteni, de gyanús nekem hogy inkább egyszerűen nincs senkinek se igénye ismerkedni, barátkozni.
Mit lehet tenni?
Ha már ebbe a kategóriába írtam, akkor ismerkedésről annyit, hogy nem tudok alkalmat találni szimpatikus lányokkal beszélgetni (szimpatikus=nem egészségtelenül elhízott, mielőtt jönne a megbélyegzés hogy csak modell csajokra hajtanék)
Még hülye kamasz éveim alatt volt hogy (szám szerint saccper 15 alkalommal) tömegközlekedésen, vagy pályaudvaron, vagy könyvtárban szólítottam le lányt. Pofáraesés volt mindig, pláne a tömegközlekedéses dolog...
Azóta néhány egyetemen kívüli régi lány barátomat megkérdeztem erről, ők is mondták hogy tömegközlekedésen ismerkedni retek kínos, főleg a lánynak. Szóval ezzel felhagytam szerencsére.
De akkor hol lehet ismerkedni?
(Jöhetnek a hétfőről származó feszültséget levezető kommentek, hogy mekkora gyökér vagyok, hisz >MINDENHOL< lehet ismerkedni. Ja persze... Meg a jeget eladni az eszkimónak, ugye?)
ja, és külsőről annyit: 185 cm, 75 kilo, egy hónapja rátértem a borostára, ami szerencsére már egységes, nem össze-vissza szőrfoltok mint egy 17 évesen.
Annyi hogy hosszú hajam van (összefogva kb 30 centi lóg hátra).
De ilyenek hogy kesze-kusza fogak, vagy feltűnően sok pattanás nincs.
És nem a zokniszandálos full stílus nélküli egyetemista srácok sorát bővítem, de az tény hogy a tetőtől talpig fekete hasszú kabáttal megfejelt stílusom biztos ront sokaknál a megítélésemen.
Most mit mondjak, ha egyszer ÁVH-s kabátban, és bakancsban érzem jól magam, akkor az is lesz rajtam.
Tudtommal a nők nem a ruhát akarják maguknak, hanem a benne levő pasit, aki elsődlegesen a testéből és személyiségéből áll.
Az egyetemisták egy része ilyen. Volt egy baráti társaságom, ahol hetekig tartott lebeszélni egy hétvégi ivászatot, mert ilyen-olyan indokkal mentek haza az emberek. Otthon is vannak barátok és ott a család. Páran végül arra álltunk rá, hogy vasárnap visszaértünk koleszba és akkor ittunk.
Másrészt ha társaságot akarsz, belehet csapódni hétvégén kocsmázó/diszkózó egyetemistákhoz.
Ismerkedés terén meg csak rosszabb lesz. Ha nincs 1-2 bejáratott társaságod, aminek köszönhetően folyamatosan ismersz meg új embereket, akkor maximum 1-2 hobbival mehet a dolog. Vagy nézz ki jól, akkor mennek az emberek. Ha valamelyik manapság kevésbé népszerű szubkultúra szerint öltözöl, akkor még nehezebb lesz.
Szia!
Szerintem nincs semmi különös baj veled, bár attól még lehet, hogy negatív a kisugárzásod, vagy legalábbis a külsőd kicsit ijesztő lehet. Ez főleg a random leszólításoknál okozhat gondot.
A társkeresésről meg a barátkozásról annyit, hogy kicsit más világ van azért, mint régen, én sem értem, hogy miért, de a legtöbb ember tök jól elvan a 4 fal között, és kb. zéró igénye van arra, hogy egy kicsit kilépjen a konfortzónájából, hogy a mai divatos kifejezéssel éljek.
Én irigylem az ilyet, ezek szerint nekik önmagukban olyan érdekes életük van, hogy nincs szükség más társaságára.
Amúgy azt tudom tanácsolni, hogy abból válogass, aki mégis elmegy a programokra, amit szervezel. Elvégre írtad, hogy 5 ember azért elment nyáron, meg biztos volt olyan is, aki elment volna az "after partira" is. A többit meg kakild le magasról, mert az ilyen "aktív" emberektől mást úgysem várhatsz.
Én ugyanezt végigszenvedtem már egyetem alatt, bár én nem szerveztem semmit (lány vagyok), de pár szimpi szaktársat azért próbáltam elhívni találkozni, kávézni, de mindig volt fontosabb dolga a 90%-nak, amit általában tapló módon (értsd: nem reagálni az üzenetekre) adott tudtomra.
Végül egy csaj volt, aki nem hogy eljött velem, de ő is kezdeményezett, nem meglepő módon vele még most is tartjuk a kapcsolatot, a többivel kölcsönösen jól elvagyunk egymás nélkül. :)
Szóval röviden: abba fektess energiát, aki némi viszonzást is ad, a többit szard le.
Kedves Kérdező!
Dobd le az ávós kabátot, és állj be a pult mögé egy egyetemisták által látogatott szórakozóhelyen, vagy
vegyél egy pár tánccipőt, és kezdj el csoportos táncórákra járni! ;)
Ezt a pultoskodást már mondták. Amúgy jó ötlet, sokat dobna az önbecsülésemen is, mert mégis csak jobb meló mint a random diákmunkák, amik ilyen olyan piker-paker feladatok rendszerint.
Egyelőre nem találtam helyet ahol srácot keresnének.
Pedig van egy alter kocsma a városban (legalábbis én egyet ismerek ami kifejezettan az), oda a kezemet összetenném ha bekerülnék.
Órarend még valamelyest idomitható is hozzá, heti 4 napban 5-től tudnék is menni.
:/
Álmodozunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!