Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családapa szerepre tényleg igaz, hogy manapság még a szép nők is nehezen tudnak társat találni?
Annak ellenére, hogy alapból a nőkre túlkereslet van, azt a visszajelzést kaptam több nő ismerősömtől is, akik így már 30-hoz közelítve gyereket akarnak, hogy nincs rá kereslet. Erre a szerepre nem tolonganak a férfiak, egyáltalán. Max 1-2 nála 20 évvel idősebb férfi.
Egyszerűen a férfiak nagy többsége 3 dolgot akar egy nőtől, egyik típus az csak szexkapcsolatot, a második típus az barátnőnek akar egy nőt (azaz szex+lelkizés), a harmadik típus pedig élettársi kapcsolatot is szeretne egy nővel (szex+lelkizés+közös élet). Tehát jól látható, hogy mindegyikben benne van a szex. A női szexualitás rendkívül túl van értékelve. De olyanra már jó kevés férfi lenne hajlandó, hogy a szexért cserébe belemenjen egy apaszerepbe is. Mondjuk meg is tudom érteni, ennek egyszerű oka van: azért mert családapának lenni manapság szar. Én elhiszem, hogy egy nőnek ez jó meg ez ösztön, a nők szeretik a babákat és jó nekik pár évig otthon lenni vele és babázni. Viszont egy férfinak ez azt jelenti, hogy egyrészt nincs többi csajozás, nincs többé haverok, nincs többé buli, de ami még rosszabb, hogy 2 ember helyett is kell dolgoznod, napi 12 óra + hétvégi túlóra az alap, aztán amikor hazaértsz hulla fáradtam még egy jó szexben sem lesz részed, mert a legtöbb esetben kisbabás nővel már nem olyan a szex sem, ott lesz egy síró-rívó gyerek, ami egy férfinak nem fless, és még azon is aggódnod kell, hogy mi lesz ha a gyerek nagyobb lesz és kell neki gyerekszoba, akkor fel kell venni újabb 10 millió hitelt a mai ingatlanhelyzetben, amit szintén fizetni kell valahonnan és ááááá ez nem kell.
Nem csoda, hogy a magyar férfiak több mint 70%-a már nem szeretne gyereket, és ez a szám csak egyre nő (KSH statisztika).
Ti is azt látjátok az ismerősi körötökben, hogy sok esetben még szép nők sem találnak olyan férfit, aki nem csak a felsorolt 3 típusú szerepkörbe keres nő társat, hanem családot is tervezne a nővel?
Sztem elóször ott kezdődik a gond ezeknél a nőknél,hogy a leendő pasiban már megismerkedésnél is valami apa alapanyagot keresnek.Így is válogatnak,ez pedig a legtöbb pasinak feltűnik.Sztem ez nem a szép nő nem szép megnevezésen múlik.Nem úgy van hogy előbb ismerkedni kéne?
A másik gond,hogy valóban rengetek pasi nem is akar kapcsolatot felvállalni.Sokszor hallom,hogy szexre járjunk össze,és menjünk el közös programokra.De ez azért csak szex lenne tudod az a barátság extrákkal.Ilyen nincs,tudom van,de abból valami más kerekedik ki az egyik félnél.
Családapa szerepre régen is csak vallás vagy propaganda útján lehetett férfit találni, csak akkoriban még más volt a közgondolkodás. Ráadásul az egyenjogúság hiánya miatt a nő is rá volt utalva a férfira, most maximum két csóró ember van ráutalva egymásra, mert csak ketten tudnak kinyögni egy albérletet.
Évmilliós törzsfejlődést sosem tudtak átírni társadalmi törvényekkel.
A nő mindig azt szerette volna, hogy biztonságot teremtsen a leendő utódnak (ami 100%, hogy az övé, de cserébe ő hordja ki 9 hónapig) és találjon valakit akivel osztozik az erőforrásokon. Minél primitívebb egy életforma, annál inkább szaporodás-orientált és minél intelligensebb, annál inkább individualista.
A férfi (mivel sosem lehetett biztos teljesen, hogy övé az utód - ezért is fejlődött ki maga a szűzhártya és volt régen hatalmas kultusza a szüzességnek), meg neki csak egy lövés az egész, sosem volt érdekelt az utód felnevelésében. A nő meghódításában volt mindig is érdekelt, ami így remélem kellő magyarázattal szolgál, hogy a női szexualitás mitől lett túlértékelt, míg a férfi oldalon családapa szerepre miért nehéz férfiakat találni.
Mert itt a nőnek kellene lejjebb adni az igényt - hiszen olyan férfi, aki családapa szeretne lenni az általában három okból szeretne:
- túl erős benne a szaporodás ösztöne (vagyis vagy valami propaganda rabja, vagy csak ösztönlény)
- valami erős identitás zavara van, ilyenekből lesznek óvóbácsik. Nagyon ritka és egyből feltűnő, de a nő ezt a típust ritkán tartja szexinek.
- annyira csúnyák vagy szexuálisan nem kellenek a nőknek, hogy abban bíznak utolsó reményként, hogy egy kétségbeesett nő, akiben ketyeg a biológiai óra majd cserébe a megtermékenyítésért állandó szexpartnere lesz.
- gazdagok, sikeresek és vér szerinti trónörököst akarnak. Az ilyenekre hatalmas a kereslet a nők körében, ez megengedheti magának a dadust is, a nő válláról is leveszi a pelenkázás és éjszakai felkelés terhét és még utazni, életet élvezni is tudják a gyerek mellett.
Viszont az összes típus esetén még mindig ott van az, hogy a nőnek kell bizalmat szavaznia a férfi iránt. Mert a férfi bármikor elhagyhatja, de utána a gyereket már nem lehet visszacsinálni.
Sajnos nagyjából igaz..
Anya szerepre meg harminc alatti nő nem található..az is szívás..
Bullshit.
A nők többsége 30 alatt szül először, vagyis 25 körül tálalja meg az apajelöltet.
Igenis van olyan férfi, aki családot akar.
Normális nő màr a barátnő státuszban elvárja, hogy semmi csajozás, és ne a haverok legyenek a legfontosabbak.
Normális apa igyekszik időt tölteni a családdal, tehát nem is akar orrvérzésig dolgozni.
Normális esetben a nő kap gyedet, ami most max 208 ezer bruttó, de azért bőven több, mint a nulla. Plusz családi és az adókedvezmény, ami a gyerekek számával nő. Úgyhogy én még nem hallottam olyan esetről, ahol egy gyerek mellett éhenhaltak volna.
És bármilyen meglepő, a legtöbb nő 2 év után megy vissza dolgozni, tehát ezt az "életed végéig napi 18 óra robot a bányában" nyekergést végképp nem indokolja semmi.
Viszont: van az a típus, aki semmire se jó. A szexen kívül semmit nem akar. Alkalmatlan mindenféle párkapcsolatra, képtelen az elköteleződésre, megbízhatatlan, és csapni való apa lenne.
Ilyen vagy te is. Épeszű nő közös kiskutyát se akarna veled.
Ha te rendszeresen belefutsz abba, hogy 30 körüli, gyerekre vágyó nőkkel jössz össze, akkor a te készülékedben van a hiba. Pont azért van ez, mert kimondottan a könnyű prédára mész, de nem gondolod végig, hogy vajon miért ő az a könnyű préda.
Apának lenni nem feltétlenül szar, és sok férfi van, aki szeretne is családot, csak nem akárkivel. Egyáltalán nem akkora világvége a gyerekvállalás. Normális nő nem azért szül, hogy pár évig ne dolgozzon. Én (és több ismerősöm is) felajánlottam, hogy 1 év után cserélhetünk, ha szeretné. A pénzt már leírták. A 70%-ról meg annyit, hogy ha 18-80 között kérdezték őket, akkor ez a szám nem annyira meglepő. A 18 évesek még éretlenek, a idősek pedig már nem akarnak, köztük van az is, akinek már van gyereke, nem akar többet...
Még annyit, hogy sok értékes férfi van, akik nagyszerű társak lennének, nem mindenki látja úgy, mint te. Ha egy nő sehol sem talál, ideje elgondolkodnia azon, hogy talán benne is van hiba.
Mi az hogy családapa szerep. Egy férfi nem ugy kel fel hogy most családot akar.
Ha a nő olyan akkor családot alapít vele.
Ez így van, 4-es. Sokszor hallom a nőktől azt a kifejezést, hogy "szerencse kell hozzá, hogy kifogj egy ilyen pasit", és nem csak túlsúlyos, hanem kifejezetten filigrán és szép nőktől is hallom ezt. A legtöbbjük mégis kénytelen egy szeretői viszonnyal beérnie, jobb esetben normális de gyerektelen párkapcsolattal, mert egyszerűen nincs olyan fiatal férfi aki ezt a plusz terhet vállalná. Egyszerűen a mai férfiak családeltartó szerepre nem vevők, de punci az kell nekik, minél több és minél fiatalabb/szebb nőé.
Ez a fiatal nők hajszolása a magyarázata annak, hogy vannak férfiak 40-es, 50-es éveikben, akik bevállalnak egy gyereket egy nála 20 évvel fiatalabb nőnek, a korkülönbségért cserébe. Hogy egy sokkal fiatalabb nő mellett öregedhessenek meg.
Bocs, az előző komment az 5-ösnek szólt. Amúgy ez a valamit valamiért elve, a nő a fiatalságát teszi bele, cserébe a férfi gyereket vállal neki és vállalja a családfő szerepét.
6-os: Dehogy van kereslet a gyereket akaró nőkre! Én is a 30-hoz közelítem férfiként, és azt a nőt aki már gyereket akar, a korosztálybeli férfiak úgy elkerülik, mint a leprást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!