Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Akik szerint a sztereotíp...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik szerint a sztereotíp "kedves aranyos srác" valójában önző, bunkó, pszichopata, stb. csak megjátssza magát, az nem gondol erre? (lent)

Figyelt kérdés

Hogy nem úgy született ő sem, hogy bunkó volt a többi emberrel csak azért vette fel ezt a "lesz....om" stílust, mert már elege lett az érzelmi hullámvasútból?

Aki ezt nem érti, abban nincs inkább az empátiának a szikrája sem. Hogy ez olyan mértékű érzelmi terhelést jelent, mint a drogok.

Én csak önmagamból és a környezetemből tudok kiindulni, amikor kedvesebb, normálisabb voltam az emberekkel, mosolyogtam, a következő dolgok változtak.

- Az emberek egy része visszamosolygott.

- Több hajléktalan jött oda hozzám pénzt kérni.

- Több "tesó" jött oda hozzám hogy pakoljak ki.

- Több szociális gondozásra szoruló idős kezdte el nekem mondani az élettörténetét a második világháborútól kezdve.

- Több parfümárus, adománygyűjtő szórólapos és olyan talált be, aki el akart nekem adni valamit.

Ami ismerősökkel szemben változott.

- Kollégák kedvesebben álltak hozzám, többet hívtak, hogy menjek el velük bulizni, sörözni, stb.

- Néha még a szomszéd néni is hozott sütit.

És ez hosszú ÉVEK tapasztalata.

Ami viszont EGYÁLTALÁN NEM változott: Nem lett barátnőm. Hiába beszélgettem sokkal több nővel, vagy "amúgy jó pasi vagy, járnék veled, de barátom/férjem van és szeretem" vagy "semmi baj nincs veled, csak nekem más az esetem/nincs meg a kémia, de biztos vagyok benne, hogy hamar találsz magadnak barátnőt" és ennyi.

Rengeteg időm ment el felesleges emberi kapcsolatokra.

Úgyhogy nem alapból bunkó érdekember vagyok, csak levontam a következtetést, hogy sosem lesz barátnőm, akkor meg legalább elzárkózom a társadalom elől amennyire csak lehet és kevésbé fáj a hiánya. Ha nem látok nőt, akkor előbb-utóbb talán elmúlik a vágyam és a késztetésem, már csak évtizedek kérdése.

És ne jöjjön nekem senki a "sose add fel, küzdj amíg élsz" motivációs rizsával, mert minél jobban akartam, annál jobban nem jött össze semmi. Amikor simán csak normális, kedves voltam a külvilág felé, mosolyogtam, akkor sokszor volt, hogy a lány keresett. Csak éppen SOHA nem párkapcsolati szándékkal.

2018. dec. 15. 13:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

Ha mindenki más is rajtad verné le a múltbeli sérelmeit, te lennél a legjobban felháborodva.

Majd ha kicsit felnősz, talán megérted az összefüggéseket azvéletedben.

2018. dec. 15. 15:13
 12/17 anonim ***** válasza:
3%

Nekem is volt ezzel problémám kérdező, de aztán beláttam, hogy aki nem számít, annak nem kell magyarázni, elég kitolni a szemét azzal, hogy "te csak őszinte vagy", ami mostanság amúgy is nagy divat, amikor valaki nem akar felelősséget vállalni azért, amit mondott.

Mindig lesz, aki sportot űz abból, hogy félreért másokat, nem tartozol nekik, ők sem neked. Aki érteni akar, az kérdez, nem kombinál.

32/f

2018. dec. 15. 15:17
 13/17 anonim ***** válasza:
84%

"Úgyhogy nem alapból bunkó érdekember vagyok"

Hát dehogyisnem.

Eleve, aki ilyet leír előtte:

"Rengeteg időm ment el felesleges emberi kapcsolatokra."

Ahogy elnézem, még arra se nagyon fordítasz energiát, hogy legalább következetesnek TŰNJÉL.

2018. dec. 15. 15:24
 14/17 anonim ***** válasza:
88%

Akkor is jó érzés kedvesnek lenni másokkal, ha szerinted álszentség. A te bajod az, hogy te puncit vársz a kedvességért. Én szeretek kedves lenni öreg nénikkel is, utána ők is kedvesek velem. Sokkal pozitívabb, stresszmentesebb vagyok így.

Nem várom el, hogy bárki kedves legyen velem, vagy hogy az, akivel kedves vagyok, visszaadja a kedvességet. Egyszerűen így vannak beállítva az emberek. Senki nem fog benedvesedni, ha az abszolút alap emberi szintet hozod vele szemben.

2018. dec. 15. 15:49
 15/17 anonim ***** válasza:
16%

Ha annyira jó kedvesnek lenni, miért pontozol folyton nullára engem? :D

32/f

2018. dec. 15. 16:22
 16/17 anonim ***** válasza:
81%

Ha neked phina kell, menj prostihoz, azt megdughatod. Igaz, pénzért.

És de, szarember vagy és slussz.

Hogy miért?

Mert nem tudsz érdek nélkül nem,hogy kedves, normális se lenne az emberekkel.

Most komolyan, belehalsz abba, ha egy állapotos nőnek vagy egy normális, nem követelőző idős embernek átadod a helyed? Jó, hogy le nem áll veled senki hosszú távra!

2018. dec. 15. 16:47
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy ez nem így működik. Az ember személyisége nem olyan , hogy "na, most 30 ember kedves volt velem, holnaptól kedves leszek, holnapután 40 nem kedves, jövőhéttől bunkó leszek." Az ember nem cserélget személyiséget, mint a koszos zoknit. Ha te el tudod dönteni, hogy mostantól nem leszel kedves, akkor eddig sem voltál kedves, csak egy szerepet játszottál. Az ember alap személyisége nem attól függ hogy hány hajléktalan kér tőle pénzt, vagy mennyi puncit kap. Kedves, mert alapból ilyen. Vagy nem kedves mert alapból ilyen. Aki ezt váltogatni tudja, az minimum kétszínű, vagy szerepet játszik, vagy érdekember. Vagy durcás kisgyerek "jóvanakkor neszóljhozzám" jelleggel. Egyik sem túl bölcs viselkedés. Talán ezeken kellene elgondolkodnod, persze csinál mindenki amit akar.... (31/F)
2018. dec. 15. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!