Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Akik szerint a sztereotíp...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik szerint a sztereotíp "kedves aranyos srác" valójában önző, bunkó, pszichopata, stb. csak megjátssza magát, az nem gondol erre? (lent)

Figyelt kérdés

Hogy nem úgy született ő sem, hogy bunkó volt a többi emberrel csak azért vette fel ezt a "lesz....om" stílust, mert már elege lett az érzelmi hullámvasútból?

Aki ezt nem érti, abban nincs inkább az empátiának a szikrája sem. Hogy ez olyan mértékű érzelmi terhelést jelent, mint a drogok.

Én csak önmagamból és a környezetemből tudok kiindulni, amikor kedvesebb, normálisabb voltam az emberekkel, mosolyogtam, a következő dolgok változtak.

- Az emberek egy része visszamosolygott.

- Több hajléktalan jött oda hozzám pénzt kérni.

- Több "tesó" jött oda hozzám hogy pakoljak ki.

- Több szociális gondozásra szoruló idős kezdte el nekem mondani az élettörténetét a második világháborútól kezdve.

- Több parfümárus, adománygyűjtő szórólapos és olyan talált be, aki el akart nekem adni valamit.

Ami ismerősökkel szemben változott.

- Kollégák kedvesebben álltak hozzám, többet hívtak, hogy menjek el velük bulizni, sörözni, stb.

- Néha még a szomszéd néni is hozott sütit.

És ez hosszú ÉVEK tapasztalata.

Ami viszont EGYÁLTALÁN NEM változott: Nem lett barátnőm. Hiába beszélgettem sokkal több nővel, vagy "amúgy jó pasi vagy, járnék veled, de barátom/férjem van és szeretem" vagy "semmi baj nincs veled, csak nekem más az esetem/nincs meg a kémia, de biztos vagyok benne, hogy hamar találsz magadnak barátnőt" és ennyi.

Rengeteg időm ment el felesleges emberi kapcsolatokra.

Úgyhogy nem alapból bunkó érdekember vagyok, csak levontam a következtetést, hogy sosem lesz barátnőm, akkor meg legalább elzárkózom a társadalom elől amennyire csak lehet és kevésbé fáj a hiánya. Ha nem látok nőt, akkor előbb-utóbb talán elmúlik a vágyam és a késztetésem, már csak évtizedek kérdése.

És ne jöjjön nekem senki a "sose add fel, küzdj amíg élsz" motivációs rizsával, mert minél jobban akartam, annál jobban nem jött össze semmi. Amikor simán csak normális, kedves voltam a külvilág felé, mosolyogtam, akkor sokszor volt, hogy a lány keresett. Csak éppen SOHA nem párkapcsolati szándékkal.

2018. dec. 15. 13:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
14%
Megértem,hasonló helyzetben vagyok,csak nekem a biztató lekoptatás helyett ronda és ocsmány vagyok módszert választották! Szóval igen én is bele estem ebbe a "bunkó ember" kategóriába és nem érdekel már senki csak hagyjon mindenki békén kb!
2018. dec. 15. 13:50
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Engem nem érdekel, kit mi vezetett a mosthoz, a múlt sérelmeit én sem vadidegeneken verem le. Aki rajtam ver le olyat, ami nem az én hibám, az igenis egy szar ember. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak sérelmei, fájdalmai, halottai. Sokkal nagyobb gondjai, mint barinőcske.
2018. dec. 15. 13:50
 3/17 anonim ***** válasza:
93%

Nem értem.

Én alapból azért vagyok kedves az emberekkel, mert jól esik jót tenni, a másikat mosolyra fakasztani. Nem azért, hátha így sikerült valakit felszedni.

Segítek babakocsit cipelni, idős embereknek fel-le pakolni a vonaton a bőröndjeiket, jó érzés visszakapni a kedvességet. Ugyanúgy hálás vagyok, ha egy pocsék nap után, ha kiszakad a bevásárlózacskó zuhogó esőben, akkor 3-an ugranak nők-férfiak vegyesen, hogy segíthessenek gyorsan összekapkodni, mielőtt eláznak.

Ez szimpla emberi figyelmesség, nincs összefüggésben a párkapcsolattal.

2018. dec. 15. 13:54
 4/17 anonim ***** válasza:
92%
3-asnak igaza van, a kedvesség nem jelent szexuális vonzalmat. Jó érzés kedvesnek lenni másokhoz.
2018. dec. 15. 13:57
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

Olyan nincs, hogy felesleges dolog vagy felesleges emberi kapcsolat, mivel mindenből tanulsz valamit. Minden azért történik veled az életben, hogy tudatosabbá válj. Nem véletlenül rakja eléd az élet folyton ugyanazt a szituációt.

Azért gondolod feleslegesnek, ami veled történik, mert te is kívül, (emberekben, tárgyakban) keresed a boldogságot, és tévesen azt hiszed, hogy minden felesleges az életedben, ami nem juttat hozzá azokhoz az eszközökhöz, amikről azt gondolod, hogy majd boldoggá fognak tenni. Jelen esetben egy nőhöz. De azok a tárgyak nem tesznek boldoggá, csak ideiglenesen elnyomják a boldogtalanságod. Lesz egy barátnőd, majd pár év múlva, amikor megszokottá válik, nem lesz alkalmas arra, hogy elnyomja a boldogtalanságodat, és újból szarul fogod magad érezni. Ilyenkor jönnek a veszekedések, mert azt gondolod, hogy azért vagy boldogtalan, mert kihűlt a kapcsolat vagy elmúltak az érzéseid, és valószínűleg megpróbálsz egy újabb barátnőt szerezni, vagy ha nem barátnőt, akkor valami mást, pl pénzt, autót, mert megint boldog akarsz lenni.

Ha tudatosan átalakítod az életed, és mindenhez az életben, ami veled történik, úgy állsz hozzá, hogy az azért történik, hogy tanulj belőle valamit, akkor drasztikusan és nagyon gyorsan át fog alakulni az életed.

2018. dec. 15. 14:04
 6/17 anonim ***** válasza:
90%

Engem nem érdekel, hogy miért viselkedsz így. Csak azt látja ilyenkor egy nő, hogy addig vagy kedves, amíg azt reméled, hogy dugás lesz. Akitől nem remélsz puncit, azzal meg bunkó vagy. Egy bunkó, kanos érdekember. Vajon miért nem kellesz senkinek?

Te sose voltál kedves, csak megjátszod, és most itt sírsz, hogy mindenki átlát a színjátékon, senkit se tudsz átverni.

Majd mindjárt megsajnállak.

2018. dec. 15. 14:28
 7/17 A kérdező kommentje:

2-es. Nem verem le senkin, egyszerűen ha muszáj emberek közé mennem (mert dolgozni, tömegközlekedni, bevásárolni néha kell bár utóbbit már online is meg tudom oldani), nem fogok senkire mosolyogni, nem fogok felpattanni az ülésről, hogy kinek adhatom át a helyemet, ha el kell érnem a csatlakozást nem fogok senkinek elejtett szatyorból dolgokat szedegetni, a szemkontaktust is kerülöm, nehogy valaki útbaigazítást kérjen, mert ELEGEM VAN BELŐLE VÉGÉRVÉNYESEN.

A 3-asnak biztosan igaza van, csak szerintem a 3-as nem forever alone 30 évesen... Ez azért rányomja az ember személyiségére a bélyegét.

5-ös: Persze és "mindenki jó lesz valamire" meg "tartsuk az embereket talonban, hátha egyszer a jövőben". És akkor felmerül a kérdés, hogy ki az igazán számító és önző? Aki álszent "én az emberek mosolyáért vagyok kedves" szöveggel jön miközben nem akar a másiktól semmit vagy aki őszinte és már elege van ebből az össztársadalmi alakoskodásból?

Ajánlott könyv: Eric Berne: Emberi játszmák. Semmi sem történik véletlenül, mindenki akar valamit a másiktól, csak aki ezt ki meri mondani azt önzőnek és passzív-agresszívnek nevezi a társadalom.

A nők például a kedves énemtől feneketlen lelki szemetesládát akartak meg unaloműzőt, de szexuális kapcsolatot már nem.

Önismereti leckékre pedig nincs szükségem, túl sokat olvastam már a témában ahhoz, hogy tudjam mitől leszek boldog. Nem fogom neked az összes érvet felsorolni, mert mindenre lehet ellenpéldákat hozni, hogy a Maslow-piramis elavult, meg "verd ki" meg "menj prostikhoz" de ez nem így működik.

Az ölelkezés, összebújás, simogatás kell az ember hormonháztartásának a teljes és kiegyensúlyozott élethez. Akkor tudsz célokat kitűzni és haladni az életben. Japánban már fizetett ölelőemberek vannak (igen, jól olvastad), mert annyira elidegenedtek az emberek egymástól, hogy semmi szeretetet nem kapnak a másiktól, csak ha fizetnek érte.

2018. dec. 15. 14:44
 8/17 anonim ***** válasza:
16%

Esélytelen, hogy arra gondol a kérdező, hogy ha méltánytalanul bánnak vele, akkor egyszerűen nem vág hozzá jópofát a továbbiakban?

32/f

2018. dec. 15. 14:53
 9/17 A kérdező kommentje:

De igen, röviden és tömören összefoglaltad a lényeget kedves 7-es. Csak azért nem szeretek röviden fogalmazni, mert még ezt is kiforgatják, amint láthatod.

A te rövid, tömör összegzésedre egyből jönne a 2-es válasza pepitában, hogy "ne azokon verd le a múlt sérelmeit, akiket nem is ismersz, akikkel még dolgod sem volt az életben".

Pedig valójában hosszú évek tapasztalata.

2018. dec. 15. 15:04
 10/17 anonim ***** válasza:
92%
Mindenkinek vannak sérelmei, traumái az életében, most akkor mindenki kezdje el itt sajnáltatni magát, meg legyen bunkó boldog-boldogtalannal?
2018. dec. 15. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!