Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok nőtől hallani, hogy "a munkám során keménynek kell lennem, de a magánéletben szeretek gyenge nő lenni". Nálatok teljesül-e ez utóbbi, és ha igen, milyen módon?
Főként ahhoz szól a kérdés, aki ideális kapcsolatban él, de az is válaszolhat, aki épp szingli, de megélte már ezt, vagy ha még nem, de szilárd elképzelése van erről.
Hogyan teljesül ennek a "gyenge női" szerepnek a megélése egy kapcsolatban? Hogy oldható meg egy nő életében ez a kettősség, hogy a munka határozottságot követel meg, viszont a párkapcsolatban lehetőleg teljesüljön a gyenge nő-attitűd? Mennyire nehéz a két állapot közti folyamatos átkapcsolgatás?
Az élet semmilyen területen nem szeretek gyenge nő lenni
Párkapcsolatban pedig végképp nem szeretem a gyenege elesett szerepet jatszani soha nem is ment nekem. Miert kene gyengének lennem egy kapcsolatban? Csak mert nő vagyok? Nem vagyok bujos , romantikus, erzelgos, Munkában sem engedem hogy gyengének lássanak.
Nem feltétlenül úgy fogalmaznék, hogy gyenge nő akarok lenni, én sem szeretnék soha az lenni. Nálunk leginkább a döntéseknél érvényesül ez a "gyenge nő" szerep. Vezető pozícióban dolgozom, másról sem szól az életem, mint hogy komoly döntéseket hozok. Ezért jól esik, ha a magánéletemben nem nekem kell döntenem. Nyilván nem a nagy dolgok tekintetében, azokról természetesen közösen döntünk. De mondjuk ilyen dolgokban, hogy hová menjük vacsorázni vagy kávézni, vagy milyen filmet nézzünk stb szeretem ha a párom dönt. Persze ez nem feltétlenül jó mert ő is ugyan így van ezzel. :D
A másik aspektusa meg az, hogy a munkahelyemen nem mutathatok gyengeséget. Az emberek számítanak rám, motiválnom kell őket. Előttük nem sírhatom el magam, hogy úr isen fogalmam sincs hogy leszünk készen ezzel a projekttel vagy ilyesmi. A párom előtt viszont meg merem mutatni ezt a "gyengébb" oldalamat is.
Te őszintén eltudod képzelni, hogy valaki fölényes a beosztottakkal, rá se mernek nézni, otthon meg ő a legbújósabb, legszeretetebbre méltóbb hölgyemény akitől minden pasi cukorbeteg lesz?
Valljuk be, hogy aki "kemény" a munka során az nem fog tudni "gyenge" lenni (főleg nőknél igaz ez, de a férfiak sem tudják teljesen levetkőzni, de tőlük nem igazán várják el sehol a gyengeséget).
Miért kene egy nőnek bujosnak lennei stb
Nem szeretek bújni senkihez mert az gyengeség
Szeretem a dolgokat saját magam intézni legyen az bármi
Nem szeretek másra hagyatkozni. Jobban bizok abban amit én oldok meg mint pl ha a párom csinálna.
"Számomra a "gyengeség" azt jelenti,hogy rábízhatom magam bizonyos dolgokban a férfira ,mert tudom,hogy megoldja . "
Jó, de a fentebb írt példáidban nem magadat bízod az adott férfira, hanem őt magát, illetve a saját dolgait.
Bár minden felnőtt ember csak ennyire lenne "gyenge". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!