Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hosszú távon a vallás két...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hosszú távon a vallás két ember közé állhat?

Figyelt kérdés

Én papíron katolikus vagyok, de a valóság az, hogy sosem volt vallásos a családunk, és én magam ahogy felnőttem, eljutottam oda, hogy bár hinni mindenképp kell valamiben, a betű szerinti vakhitet butaságnak tartom. Ennek ellenére tisztelem a kereszténységet, nem tartom egy rossz vallásnak, és nagyon elismerem Jézus munkásságát, akit én inkább egy filozófusnak tartok, akinek a munkássága szerintem sokkal közelebb áll a buddhizmushoz, mint a zsidó valláshoz.

Azért vetődött fel bennem a fenti kérdés, mert mostanában célzottan és szándékosan vallásos közösségekben ismerkedem lányokkal. Az ugyanis a tapasztalatom, hogy csak ott érdemes. Ezt nagyon hosszan kifejthetném, de az évek során egyszerűen elegem lett a korombeli lányokból. Egyszerűen képtelenség nekik megfelelni, azt se tudják, mit akarnak, felszínesen ítélnek és túlontúl önérzetesek. Szinte mind csak a saját igényeivel foglalkozik, semmi ártatlanságot, alázatosságot, áldozatkészséget nem látok bennük. Azt tapasztalom, hogy istenhit ide vagy oda, amit keresek, leginkább vallásos, kicsit konzervatívabb lányoknál találom meg. Egyszerűen kimunkáltabbak belülről, lelkibbek, kedvesebbek, jobb fejek. Nem elkényeztetett kiskirálynők, mint az átlag csajok.

Viszont kissé félek, hogy a felemás hozzáállásom a vallásossághoz hosszú távon visszájára sül el. Mi erről a véleményetek? Élhet tartósan egymás mellett két ilyen ember, vagy ez konfliktusokhoz vezet? (A szexre most nem térek ki, de nem hinném, hogy probléma lenne belőle, mert jól tudom, hogy ma már a vallásosak se tartják be szerencsére a házasság előtti szex tilalmát.)

2018. nov. 25. 22:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
Akárhány hívővel találkoztam arra jöttem rá, nagyon befolyásolhatóak, hiszékenyek, manipulálhatók. Miért nem magukban hisznek, minek ehhez egy külső személy, sosem értettem.
2018. nov. 26. 00:05
 12/15 anonim ***** válasza:
67%

Ó, nagyon meg tud mérgezni egy párkapcsolatot a vallás, pláne, ha két különbözőről van szó.

Mondjuk a katolikus vallásról nem tudok pozitívan nyilatkozni azóta, amióta a Vatikánt láttam a saját szememmel. Na meg a "keresztényi szeretet" kifejezéstől feláll a szőr a hátamon azok után, ami az országunkban folyik. De attól még köztük is vannak normálisak.

Egyébként úgy vagyok vele, hogy addig, amíg nem akar engem téríteni az illető és elég rugalmas, engem nem izgat a vallása, tök mindegy, mi az.

2018. nov. 26. 00:08
 13/15 anonim ***** válasza:
Attól függ, egy lazán vallásos csajjal simán működhet. De akkor meg lehet cseberből vederbe esel. Viszont egy igazán hivővel nem hiszem, alapból nem is választanának nem hívőt. De aki nem tartja be az egyház parancsait azt én nem is nevezném hívőnek. Amúgy a gyerekeket is hívő életre kell nevelni, ha az anya katolikus. Ha zavarna, akkor inkább ne.
2018. nov. 26. 05:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez szinte teljesen a két fél személyiségétől függ. Ha mindketten jól alkalmazkodó, rugalmas emberek, akkor eltérő világnézet mellett is lehetséges harmonikus kapcsolat. Ha viszont a kettő közül csak az egyik is merev, doktríner, akkor az állandó konfliktusforrás, ami megmérgezi a társkapcsolatot. Én a helyedben már az ártatlan ismerkedés fázisában is fölvetnék világnézeti kérdéseket a vallásos társjelölteknek, s megfigyelném, hogy reagálnak. Szinte azonnal kiderül ilyenkor a más nézetek felé mutatott esetleges intolerancia. Csak akkor folytasd az ismerkedést, ha a szemén látod, hogy nem kavarja fel a lelkét az, hogy mondjuk Jézust buddhistának nevezed. Egyébként a keresztény emberek úgyis egy életre választanak társat és semmiképpen nem kalandokat keresnek, így a lány is erősen meg fogja gondolni, hogy kit tud társul elfogadni, hiszen a saját életét senki nem szívesen teszi tönkre. Szóval mai mércével nagyon hosszú, legalább egy évig, de inkább kettőig tartó hagyományos udvarlásra számíts, és jó eséllyel arra is, hogy bármilyen testi kontaktusra sokáig várnod kell, valószínűleg a házasságig, de legalább az eljegyzésig. A vallásos lányokkal való ismerkedés elsősorban a lélekről szól, s nagyon sokáig egyáltalán nem a testi vágyakról. Ez utóbbiak jó darabig el vannak fojtva még a gondolat szintjén is, ebbe bele kell nyugodnod. Ismertem vallásos lányokat, így nem a levegőbe beszélek.
2018. nov. 26. 06:48
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Csak akkor, ha az egyik fél mindenáron meg akarja téríteni a másikat. Fura módon ez leginkább az ateisták szokása.
2018. nov. 26. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!