Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok ha két teljesen más felekezetű ember kíván összeházasodni?
Nos, a lány katolikus, meg van keresztelve, bár nem gyakorolja a vallást. A fiú baptista, nem rendszeresen de gyakorolja a vallást (nem mindig megy el az istentiszteletekre).
Olvastam az úgynevezett ökomenikus esküvőről, viszont ott általában a református, katolikus, evangélikus egyházak ellentétét vázolják fel.
Egy katolikus és egy baptista ember megesküdhet az ökomenikus esküvő szabályai szerint?
Mit gondoltok? Mi a véleményetek, találkoztatok már ilyen esettel? Gondolom ebben az esetben sok tolerancia szükséges.
Félreértés ne essék, egyik vallást sem bírálom, sőt, semmi bajom nincs a baptistákkal! Nagyon kedvesek, legalábbis, akiket én megismertem. :)
1. válaszolónak köszi a reagálást.
"Egy katolikus és egy baptista ember megesküdhet az ökomenikus esküvő szabályai szerint? "
Igen, esküdhetnek így. Lehet bármelyik felekezet templomában, csak ilyenkor ott van a kat. pap is és a baptista lelkész is.
"Mi a véleményetek, találkoztatok már ilyen esettel? Gondolom ebben az esetben sok tolerancia szükséges."
Attól függ, hogy mennyire fontos a két félnek a saját hite.
Szerintem nem lenne probléma a lagzi. Nem gondolnám hogy a baptisták nem szórakoznának és mulatnának. Én vidám embernek gondolom őket, szerintem meg tud békélni a 2 társaság. :)
Honnan halottál te olyat hogy egy illyen lagzi botrányba fulladt?
Baptistak nem isznak alkoholt nem tancolnak csak dicsoitenek a lagzin is.
Szornyu lagzin voltunk tancolni akartam a ferjemmel szoltak nem szabad
Alkoholt nem iszunk de egy pohar radler jol esett volna
Doglott lagzi volt sajnalom hogy elmentunk es egesz ejjel szolt a halllelujjja
Szia :) szerintem beszéljétek meg a két pappal, ha ök hajlandóak összeadni titeket, akkor megoldást is fogtok találni. annak bizos nem lenne akadálya, hogy a baptista lelkész megáldjon titeket a katolikus szertartáson :)
a lagzi miatt ne aggódj... minden felekezetnél találsz olyanokat akik konzervatívabbak és nem buliznak, isznak stb... szerintem ez nem kifejezetten baptista sajátosság. sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!