Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hosszú távon a vallás két...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hosszú távon a vallás két ember közé állhat?

Figyelt kérdés

Én papíron katolikus vagyok, de a valóság az, hogy sosem volt vallásos a családunk, és én magam ahogy felnőttem, eljutottam oda, hogy bár hinni mindenképp kell valamiben, a betű szerinti vakhitet butaságnak tartom. Ennek ellenére tisztelem a kereszténységet, nem tartom egy rossz vallásnak, és nagyon elismerem Jézus munkásságát, akit én inkább egy filozófusnak tartok, akinek a munkássága szerintem sokkal közelebb áll a buddhizmushoz, mint a zsidó valláshoz.

Azért vetődött fel bennem a fenti kérdés, mert mostanában célzottan és szándékosan vallásos közösségekben ismerkedem lányokkal. Az ugyanis a tapasztalatom, hogy csak ott érdemes. Ezt nagyon hosszan kifejthetném, de az évek során egyszerűen elegem lett a korombeli lányokból. Egyszerűen képtelenség nekik megfelelni, azt se tudják, mit akarnak, felszínesen ítélnek és túlontúl önérzetesek. Szinte mind csak a saját igényeivel foglalkozik, semmi ártatlanságot, alázatosságot, áldozatkészséget nem látok bennük. Azt tapasztalom, hogy istenhit ide vagy oda, amit keresek, leginkább vallásos, kicsit konzervatívabb lányoknál találom meg. Egyszerűen kimunkáltabbak belülről, lelkibbek, kedvesebbek, jobb fejek. Nem elkényeztetett kiskirálynők, mint az átlag csajok.

Viszont kissé félek, hogy a felemás hozzáállásom a vallásossághoz hosszú távon visszájára sül el. Mi erről a véleményetek? Élhet tartósan egymás mellett két ilyen ember, vagy ez konfliktusokhoz vezet? (A szexre most nem térek ki, de nem hinném, hogy probléma lenne belőle, mert jól tudom, hogy ma már a vallásosak se tartják be szerencsére a házasság előtti szex tilalmát.)

2018. nov. 25. 22:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ebben a felállásban, hogy a nő a vallásos, a férfi meg nem, én már láttam 1 db hosszú, jól működő (ha nem is az összes szakaszában harmonikus) házasságra példát, remekül sikerült, (külföldön is) sikeres, nagyon tanult gyerekekkel. Viszont az említett ismerősöm a mai 70-es korosztályból került ki. Kb. ennyit tudtam írni.
2018. nov. 25. 22:10
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Ha hívő a lány, akkor nem fog téged Isten elé helyezni. Ha csak vallásos, akkor bármi lehet.
2018. nov. 25. 22:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, arra viszont számíts szerintem, hogy ha összejön a dolog, onnantól kezdve, ha a lány tökéletes háziasszony és anya is, te viszont kőkeményen be leszel fogva a klasszikus férfi feladatokra (családfenntartás, otthoni javítgatások, és a gyereknevelésből a rád eső rész, vagyis a gyerekek, miután megtanultak beszélni, úgymond okosítása, az életben való eligazodásukra vonatkozó segítése, tanácsadás formájában).
2018. nov. 25. 22:36
 4/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: én nem is akarnám máshogy. Igazából szerintem az van, hogy azért érzem ismerősnek ezt a közeget, mert bár nem osztom a hitüket, az értékrendjüket viszont nagyjából igen. Nagyon nem szeretnék úgy járni, hogy majd 35-40 évesen is "barátnő"-nek hívjam az aktuális páromat, és nagy gyerekként tengjek-lengjek nyitott kapcsolatokban, meg ilyenek.
2018. nov. 25. 22:41
 5/15 A kérdező kommentje:
Egyébként meg amúgy is rám esik ez a szerep, akármit is akarnék. Ne tegyünk úgy, mintha a modern nők következetesek lennének a követeléseikben: akarják a férfilétet, amíg az magasabb fizetéseket és komolyabb pozíciókat jelent, de a fizikai munkák, sorkatonaság és magasabb nyugdíjkorhatár már nem kell nekik :)
2018. nov. 25. 22:49
 6/15 anonim ***** válasza:
Olyan jo, hogy letezik meg ilyen ember is, mint Te! En is pont igy latom a vilagot, csak nokent. Megertem a gondolkozasodat, de nem tudom, hogy mennyire jon majd be ez a terved. Eddig egy olyan embert ismerek, aki nem vallasoskent elvett egy vallasos csajt, es tokeletesen jol megvannak. Kolcsonosen tiszteletben tartjak egymas nezeteit, es nem probaljak megteriteni a masikat a sajat oldalukra. De oszinten szolva rajtuk kivul minden esetben azt lattam, hogy a hivok nem birjak ezt betartani, es addig probalkoznak, amig altalaban az ismeroseim kozul a nem hivok eleinte elkisertek oket a templomba, aztan ok lettek a legbigottabb vallasosak. Szoval igy kivulallokent neha eleg ijeszto eredmenyek szulettek az ilyen vegyes hazassagbol. :) De meg igy is azt mondom, hogy inkabb az, mint a masik veglet. De szerintem azert noben is akad sok hozzad hasonlo gondolkozasu, aki bar nem vallasos, de az ertekrendje a helyen van. Nagyon szurkolok Neked, hogy talalj egy ilyen part magadnak. :)
2018. nov. 25. 22:54
 7/15 A kérdező kommentje:
Amúgy igazából sok olyan is van ám, aki szintén csak névleg vallásos, de igazából nem gondolja annyira komolyan.
2018. nov. 25. 22:59
 8/15 anonim ***** válasza:
71%
Hozzam ok allnak a legkozelebb. :)) Nekik helyen van az ertekrendjuk, lehet veluk tudomanyos dolgokrol is logikusan beszelgetni, es kelloen nyitottak is. A vallasos ismeroseim valahogy minden beszelgetesben a masodik mondat utan Istenhez lukadnak ki, ami nekem egy ido utan agysorvaszto tud lenni.
2018. nov. 25. 23:09
 9/15 anonim ***** válasza:
72%
Nem papírtól leszel vallásos ,sem attól hogy egy pap elmormol valakit és azzal a sós vizel nyakon meg pofán önt. A vallás belülről jön.. Ez a katolikus meg keresztény megkülönböztetés meg össze ugrás inkább szektás emberekre emlékeztet. Mindenki aki az 1 igaz istenben hisz ugyan azt a célt szolgálja. Persze nem vagyok vallásos de így lenne reális.
2018. nov. 25. 23:45
 10/15 A kérdező kommentje:
Nincs olyan, hogy "egy igaz isten". Minden népnek van egy saját istene vagy istenei, és mind a magáéit hiszi az igaznak. Az egész azért van, mert az emberi elme nem tud mit kezdeni bizonyos kérdésekkel.
2018. nov. 25. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!