Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek minek köszönhető manapság az a mérhetetlen egoizmus, ami az emberek többségét jellemzi?
Párkapcsolati téren is értem ezt. Pl. ismerkedésnél vagy már kialakult kapcsolatban is amerre járok, amit látok, nagyon nagy arányban van jelen a
-nekem jár,
-csak én vagyok a fontos -csak az enyém
-az én szenvedésem a legsúlyosabb
-az én szerelmem a legerősebb
-én tudom a legjobban
-én vagyok a legjobb
stb.
Nem mindig így kimondva, egyszerűen csak tapasztalva a verbális és non-verbális kommunikáció által is.
Miért van az, hogy nagyon sokan képtelenek őszintén érdeklődni a másik felől, s ha a másik mond valamit, nem hallgatja meg figyelmesen az embert az illető, hanem félbeszakítva elkezdi ecsetelni, hogy én, szerintem, engem stb.
Gyakran tapasztalni azt is, mintha az egoista emberek elvárnák, hogy felőlük mindig erdeklődjenek, de ők visszafelé ezt már luxusnak gondolják, s ha egyszer megvonod a feléjük tanúsított figyelmedet, jön a sértődés.
Miért vagy hogyan mehetett így el a társadalom ebbe az irányba? Vannak gondolataim, de most mások meglátásai érdekelnének.
Jöhet életkor/nem is.
#9 igen a leleményesebb megoldja ezekkel. De pl androidon, ios-on egy youtube alkalmazásban végig kell nézned a reklámokat. Meg a youtberek bujtatott reklámait, amitől semmilyen bot szűrő nem tud megvédeni.
Régen tök örültem, hogy egy termékről őszinte véleményt mondott egy videós, nekem nem kellett vele szívni vagy épp meghozta a kedvem a vásárláshoz. De manapság már a szponzoruk termékeit dicsérnie KELL ha meg akar élni valamiből... így már sajnos nem tudok vlogerek véleményére adni, mert nem tudni sok esetben, hogy az szponzorált-e. Gyakorlatilag sokszor a influancer és egyéb társaság nem más mint egy reklámügynök. Ebből meg én nem kérek. De egy gyerek még nem fogja fel, hogy a kedvenc beauty blogerre csak tukmálja rá a cuccot, és a kedvenc maincraft videósa nem véletlen sorozza egy üditő nevét úgy mint magyar ember a cifra káromkodást.
🤔
ok, de ez a talent nekem megvan!
A kisebbek meg "szerzik".
Ezzel nem értem mit akartál?
"Minek vesztegeted az idődet magyar vloggerekkel"
Yep, szélesebb a választék, de nekem különösen, mert német, spanyol és orosz vlogereket és videókat is nézek.
Az angol nyelvterületen is megveszik kilóra az embert. Csak másképp mint itthon. Németek: azok tök összeforrtak a szponzoraikkal, teljesen nyíltan "reklámarcok".
Igazából az oroszoknál és a spanyoloknál nincs annyira jelen ez a dolog. Ők még sokkal inkább saját kútfőből csinálnak mindent.
Szóval az angollal sem vagy kisegítve. Több a lehetőség igaz, ellenben ott is sokan már cégekkel fizetettik le magukat. pl. wish felajánl egy csomagot véleményezésre... ami nem lenne baj még, de nyílvánvaló, hogy vállalhatatlan terméket nem küldenek "promóba". Tehát ott tartunk ahol a part szakad.
Pínz, internet, vagyon, drog, alkohol, egyéb aljzó szerek használata, a nyugati országok 1-1 mintája, és:
A rendszerváltás után elkezdett kialakulni, felnőni egy olyan generáció, akik olyan szülői háttérrel rendelkeztek, akiknek nem feltétlen jött be a rendszerváltás, a privatizálás, és társai, helyette lett a munkanélküliség, a leszázalékolási hullám és hasonlók. Így ezen smbereknek vagy nem volt jó mintájuk (válások), vagy az utca nevelte őket. Utána meg jött a 2000-es évek, ami a pínzről szól. Így nincs min csodálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!