Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek minek köszönhető manapság az a mérhetetlen egoizmus, ami az emberek többségét jellemzi?
Párkapcsolati téren is értem ezt. Pl. ismerkedésnél vagy már kialakult kapcsolatban is amerre járok, amit látok, nagyon nagy arányban van jelen a
-nekem jár,
-csak én vagyok a fontos -csak az enyém
-az én szenvedésem a legsúlyosabb
-az én szerelmem a legerősebb
-én tudom a legjobban
-én vagyok a legjobb
stb.
Nem mindig így kimondva, egyszerűen csak tapasztalva a verbális és non-verbális kommunikáció által is.
Miért van az, hogy nagyon sokan képtelenek őszintén érdeklődni a másik felől, s ha a másik mond valamit, nem hallgatja meg figyelmesen az embert az illető, hanem félbeszakítva elkezdi ecsetelni, hogy én, szerintem, engem stb.
Gyakran tapasztalni azt is, mintha az egoista emberek elvárnák, hogy felőlük mindig erdeklődjenek, de ők visszafelé ezt már luxusnak gondolják, s ha egyszer megvonod a feléjük tanúsított figyelmedet, jön a sértődés.
Miért vagy hogyan mehetett így el a társadalom ebbe az irányba? Vannak gondolataim, de most mások meglátásai érdekelnének.
Jöhet életkor/nem is.
Az emberek régen is önzőek és egoisták voltak, ha megtehették.
De ha csak 50-100 évet mész vissza az időben, akkor kiderül, hogy a nagy különbség az, hogy akkoriban sokan nem tehették meg. Ma az emberek többsége ha egyedül van, akkor sem hal éhen, akkoriban ez másként volt.
Mert ez a "neked jár", meg "mert megérdemlem" generáció, csakhogy idézzek pár reklámszlogent.
És a marketing hatott. Felnőtt tv egy generáció, aki elhiszi, hogy az élet körülötte forog. Neki semmire nem kell tekintettel lennies, nem kell megfizetni az árát, neki minden csak "jár".
"Miért van az, hogy nagyon sokan képtelenek őszintén érdeklődni a másik felől, s ha a másik mond valamit, nem hallgatja meg figyelmesen az embert az illető, hanem félbeszakítva elkezdi ecsetelni, hogy én, szerintem, engem stb."
Itt kikre gondolsz, párkapcsolatban élő emberekre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!