Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szerintetek minek köszönhető...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek minek köszönhető manapság az a mérhetetlen egoizmus, ami az emberek többségét jellemzi?

Figyelt kérdés

Párkapcsolati téren is értem ezt. Pl. ismerkedésnél vagy már kialakult kapcsolatban is amerre járok, amit látok, nagyon nagy arányban van jelen a

-nekem jár,

-csak én vagyok a fontos -csak az enyém

-az én szenvedésem a legsúlyosabb

-az én szerelmem a legerősebb

-én tudom a legjobban

-én vagyok a legjobb

stb.

Nem mindig így kimondva, egyszerűen csak tapasztalva a verbális és non-verbális kommunikáció által is.

Miért van az, hogy nagyon sokan képtelenek őszintén érdeklődni a másik felől, s ha a másik mond valamit, nem hallgatja meg figyelmesen az embert az illető, hanem félbeszakítva elkezdi ecsetelni, hogy én, szerintem, engem stb.

Gyakran tapasztalni azt is, mintha az egoista emberek elvárnák, hogy felőlük mindig erdeklődjenek, de ők visszafelé ezt már luxusnak gondolják, s ha egyszer megvonod a feléjük tanúsított figyelmedet, jön a sértődés.

Miért vagy hogyan mehetett így el a társadalom ebbe az irányba? Vannak gondolataim, de most mások meglátásai érdekelnének.

Jöhet életkor/nem is.

2018. nov. 13. 18:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek régen is önzőek és egoisták voltak, ha megtehették.

De ha csak 50-100 évet mész vissza az időben, akkor kiderül, hogy a nagy különbség az, hogy akkoriban sokan nem tehették meg. Ma az emberek többsége ha egyedül van, akkor sem hal éhen, akkoriban ez másként volt.

2018. nov. 13. 18:53
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
+1
2018. nov. 13. 19:03
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a hatás-ellenhatás miatt. Az elmúlt 2000 évben az emberek többségének azzal mosták át az agyát, hogy önmagának és a saját szükségleteinek a fontossága a keresztény hit értelmében az UTOLSÓ kell, hogy legyen a sorban, különben nem rendes ember. Életek százmilliói mentek így sz@rrá. Szerintem az, hogy az inga kileng a másik irányba, egy nagyon egészséges ellenreakció. Majd be fog állni középre néhány generáció múlva.
2018. nov. 13. 19:11
 4/18 anonim ***** válasza:
25%

Mert ez a "neked jár", meg "mert megérdemlem" generáció, csakhogy idézzek pár reklámszlogent.

És a marketing hatott. Felnőtt tv egy generáció, aki elhiszi, hogy az élet körülötte forog. Neki semmire nem kell tekintettel lennies, nem kell megfizetni az árát, neki minden csak "jár".

2018. nov. 13. 19:23
 5/18 anonim ***** válasza:
52%
Mert az emberek egyre többen vannak, és egyre jobban kell nyomulniuk, ha érvényesülni akarnak. Szerintem ez néhány nagyobb katasztrófáig nem fog érdemben változni.
2018. nov. 13. 19:27
 6/18 anonim ***** válasza:

"Miért van az, hogy nagyon sokan képtelenek őszintén érdeklődni a másik felől, s ha a másik mond valamit, nem hallgatja meg figyelmesen az embert az illető, hanem félbeszakítva elkezdi ecsetelni, hogy én, szerintem, engem stb."

Itt kikre gondolsz, párkapcsolatban élő emberekre?

2018. nov. 13. 19:28
 7/18 anonim ***** válasza:
91%
#4-es, a 30 év alattiak manapság NEM NÉZNEK TV-t. Csak szólok.
2018. nov. 13. 19:30
 8/18 anonim ***** válasza:
#7 thx! Igen ők YT-t néznek, amit már szintén felfedeztek maguknak a marketingesek. Ha még annyira leleményes is az ember, hogy kilövi a google reklámokat, a magyar youtuberek termék vagy szolgáltatás promociójától akkor sem lehet szabadulni (ugye magyar youtuber nem fog csak google reklámokból megélni, sajnos kell az a fránya szponzor)
2018. nov. 13. 19:36
 9/18 anonim ***** válasza:
#8: jó nagy marhák, ha nem használnak reklám- és követésblokkolókat, annyit mondhatok.
2018. nov. 13. 19:42
 10/18 anonim ***** válasza:
93%
Nem tanították meg őket szeretni. Tele vannak lelki deformitásokkal, és kötődésre képtelenek. És azt tapasztalják, higy aki tiszta szivből szeret, az előbb-utóbb megszívja. El akarják kerülni, hogy kihasználják őket,.
2018. nov. 13. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!