Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szerintetek miért mondják...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek miért mondják sokan, hogy "párválasztásnál nem fontos a belső, mert úgyis olyanra formálom majd, amilyenre akarom"?

Figyelt kérdés
Nem olyan egyszerű dolog az, mint ahogy sokan elképzelik, mégis sokan fennen hangoztatják. Mit gondoltok, mi lehet az oka?

2018. nov. 6. 16:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallottam.
2018. nov. 6. 16:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig csak borzasztó primitív, naiv vagy pont, hogy nagyon erőszakos egyénektől hallottam az ehhez hasonló baromságokat. Érdemes elkerülni azokat a suttyókat, akik ebben hisznek, az ilyeneknek kb. mínuszban van az EQ-juk.
2018. nov. 6. 16:39
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem hallottam még ilyeneket.

Egyedül ezt már igen, jellemzően idősebb nőktől: "majd én megnevelem/megpuhítom", de ezt olyan témákban, hogy a pasas elmossa maga után az edényt vagy betegye a koszos ruháját a szennyestartóba. Ha meg férfi mondja, náluk olyanokra vonatkozik, hogy a ne csapkodja az autó ajtaját a barátnéja vagy szedje össze a kádból hajszálait.

Szóval nem teljes személyiségformálás a céljuk még nekik sem, még ha nem is értek egyet velük azzal, hogy egy felnőttet "nevelni" kellene.

2018. nov. 6. 16:52
 14/21 A kérdező kommentje:
#12 Van abban valami, amit írsz. Mindenesetre én is a feltűnően magabiztos, határozott egyénektől hallom, nőktől, férfiaktól egyaránt. Akik azt sugallják, hogy bárkivel is kerüljenek össze, az csakis alárendelt lehet majd a kapcsolatban.
2018. nov. 6. 17:17
 15/21 anonim ***** válasza:
87%
Én sem hallottam, de talán ez lehet a háttérben azoknál, akik azt hiszik, csak vagy többnyire a külső számít egy kapcsolatban. Vagy az, hogy annyira basic személyiségek, hogy nekik mindegy.
2018. nov. 6. 17:25
 16/21 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk az első kommented után elgondolkoztam, és igazad lehet, vannak ilyen emberek. Például az olyan nők, akik egy rosszfiúval kezdenek, aki pl addig minden barátnőjét megcsalta, és azt mondják, hogy "majd én megváltoztatom, engem tuti nem fog megcsalni."
2018. nov. 6. 17:38
 17/21 Fish1 ***** válasza:
100%

Aki így gondolkodik, az arcra fog esni.

Megváltoztatni alap dolgokban egy embert kb csecsemő és gyermekkorban lehetséges. Amikor valaki meg akarja változtatni a másikat, az annyit jelent, hogy így, ahogy van, nem jó neki és nem tudja elfogadni, ebből kifolyólag szerintem nem is egymást keresték, de ezt nem látják be.

Amúgy igen, olyan emberek állnak így a dolgokhoz, akiktől nem áll távol a lelki terror és manipuláció, meg akik uralkodni akarnak a másikon.

A másik fél szempontjából is ez egy vesztes helyzet, mert normális ember nem viseli el azt sokáig, hogy irányítani akarják és mindent megmondani, hogy csinálják. Ebből egy nagyon ronda alá és fölérendelt kapcsolat lesz, amiben mindkét fél sérül és pozitív sosem lesz.

2018. nov. 6. 18:23
 18/21 anonim ***** válasza:
Mert sok volt nekik a három feles.
2018. nov. 6. 19:37
 19/21 anonim ***** válasza:

Hát, nekem az aranyos, bájos lányok jönnek be - ha ránézésre ilyen (szerény, csendes, mosolyog vagy bizonytalan arca van, nem festi sem a haját sem körmét, nem sminkel, nem öltözik k..san, nem cigizik, nem iszik, nem bulizós), akkor a belső tulajdonságai sem lehetnek "rosszak" :)

"olyanra formálom majd, amilyenre akarom" - vagy meg lehet vele barátkozni (sőt, átvenni a szokást), vagy finoman, de lehet formálni.

Mondjuk az igaz, hogy egy bájos lánynál azért nem igazán lehet problémás belső tulajdonság - ellenben egy szép, de anyagias, nárcisztikus instalányt nehéz lenne megváltoztatni...

28/F

2018. nov. 6. 20:41
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt eddig még csak olyan idősebb férfiaktól olvastam ezen az oldalon, akik náluk jóval fiatalabb lányt szerettek volna párjuknak, de mivel a személyiségüket nem találták megfelelőnek, azt írták, az nem gond, majd olyanra alakítják, ami nekik a legideálisabb. Pár napja is volt egy hasonló hozzászólás, amiben a harmincas éveiben járó férfi írta, hogy rengeteget formált a 19 éves barátnője személyiségén, gondolkodásán, hogy neki megfelelőbb legyen. Egyenrangú, kiegyensúlyozott kapcsolatoknál nem gondolnám, hogy ilyesmit szeretne bármelyik fél is.
2018. nov. 6. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!