Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

22 évesen nem engedik a szüleim, hogy legyen valakim, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Még 1 évig itthon lakom, de úgy kezelnek, momt egy kutyát, meg egy 12.évest.

Illetve apámnak engedelmeskedni kell, mert nekem jön, de ez mi, ennyi idősen???? A tulajdona vagyok, mint a középkorban?

2018. okt. 6. 16:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Halasztasz az egyetemen, elmész dolgozni és külön költözöl. Felnőtt ember vagy, a saját életedet te irányítod. Ja, nem apádat védem, arra nincs mentség.
2018. okt. 6. 17:14
 12/17 anonim ***** válasza:
94%
100 . kérdésed..
2018. okt. 6. 17:22
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

Mivel itt mindenki kva okos és nem tudja elképzelni, hogy milyen életképtelen lehet a kérdező ilyen szülőkkel:

Van 1 éved hátra, viszont kvára nem lesz értelmes munkád, tapasztalat nélkül, tehát ott vagy ahol a part szakad.

Ha én neked lennék:

Legutóbbi emlékeim szerint most már passzív félévre is megmarad a jogviszony és vállalhatsz diákmunkát. Pesten (ha jól értem most nem ott laksz) fosásig keresik a 40 órás diákokat, magas órabérrel is (nettó 1000-1500ft) valami multinál. Tudnod kell angolul, és bírni az unalmas admin munkákat, de amúgy körülbelül semmi extra. Ha ez így van, passziváltatnám magam 1 évre, keresnék egy 40 órás diákmunkát, és beszélnék a helyi önkormányzattal, hogy esetleg segítsenek munkásszállóval/lakhatással, vagy bármilyen kollégiummal, ahol a havi lakhatást megúsznám max 50 ezerből. Ha ez bejött, segítséget kérnék a munkáltatómtól, a legtöbb multinál támogatják a tanulást, befejezném 1 év után levelezőn a tanulmányaimat, közben folytatnám a munkát. A munkatapasztalatod fényévekkel többet fog érni, mint a végzettséged. Ha megvan a diploma, több mint valószínű, hogy az 1-2 éves gyakorlatoddal a meglévő cégednél is kapsz egy rendes állást, és elmehetsz szoba-albérletbe. Így megszabadulsz a családodtól és önálló lettél.

Utána kimehetsz külföldre, vagy csinálhatsz, amit szeretnél, te döntesz.

Persze maradhatsz otthon is, meg választhatsz egyéb megoldásokat, de akinek ilyen szülei vannak, annak túl sok esélye nincs egyedül, ha otthon marad. De az eszedbe ne jusson, hogy valami proli suttyónak szüljél a semmire, hogy majd kiment otthonról, mert akkor egyik napról a másikra azon kapod magad, hogy bántalmazó kapcsolatban élsz, és folytatódik, ami otthon.

Az én szüleim nem bántottak, csak szegények voltak és nem volt semmink, de egyébként a fentieken én is végigmentem, azért írom, hogy meg lehet ezt csinálni, csak akarni kell.

2018. okt. 6. 18:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Keresel egy bevételi forrást (állást), amiből albérletet fenn tudsz tartani, és elköltözöl oda. Az egyetemet meg majd folytatod később, ha így nem tudod.

Vedd fel te is azt a stílust, mint apád. Ne hagyd magad. Betörte az orrod... ha hasba ütöd, sípcsonton rúgod, meg még nem mondom, hol, az lehet hatásos. Muszáj felvenned vele szemben az ő stílusát, rosszabb nem lesz, ha ezt teszed! Van torkod is, ordíthatsz, rosszabb nem lesz tőle már úgyse. Ha erre jobban bekeményítenek, te is keményíts be jobban.

2018. okt. 6. 18:34
 15/17 anonim ***** válasza:
97%

Ezt ertem, de hosszutavon nem fognak sokat tenni. Hidd el, en millioszor hivtam a rendoroket apamra, egyre zart osztalyra is kerult, mert annyira el volt borulva, hogy a rendorok elott se tudta visszafogni magat. Ja, volt ott 1-2 hetet aztan par nyugtatoval kiengedtek, hogy bantalmazza a csaladjat tovabb.

Erre nincs sok megoldas, ha az anyja foggal-korommel nem probal tole megszabadulni. Az enyem sem akart, en pedig csinalhattam barmit, ha egyszer sehova se zartak be apamat hosszutavon, anyam meg visszaengedte. Sajnos ez elegge kilatastalan szitu, amin csak az segithet, hogy minel tavolabb koltozz a csaladodtol. :/

2018. okt. 6. 19:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Felnott vagy, hagyd el a szuleid, legyen sajat eleted, talaj munkat stb..es majd lesz parod is...
2018. okt. 6. 20:17
 17/17 anonim ***** válasza:

"Tavaly úgy megvert, hogy eltörött az orrom, ezért élhetek törött orral, még nem lesz meg a pénzem rá."

Az h tettlegesség mond neked v mit ? De ha nem is a rendőrnek fog.

2018. okt. 7. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!