Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarországon a férfiak hány %-a nem kell a nőknek? látok egy csomó átlagos férfit nővel, viszont egy csomó átlagos férfit nő nélkül, akár 30 évig is, ők mivel kevesebbek?
Szóval akinek nem az élete értelme, hogy beledögöljön a munkába és a stresszbe 50 alatt, miután eleget kotlott a pénzkupacán, az parazita és kapcsolatfüggő?
Hát öcsém, ezek után nem csodálom, hogy normális nő nem kíváncsi rád, és nem érzed úgy, hogy a kapcsolat megéri.
:D
#22 ki mondta hogy dögöljön bele a munkába? Te gyárilag vagy ilyen ostoba, vagy csak tetteted? Azt írtam, foglalkozzon olyasmivel amiben örömét leli ÉS pénzt is hoz, nem azt, hogy legyen adósrabszolga.
És, tekintve, hogy jószándékért nem adnak tejet és kenyeret a boltban, sokkal hatékonyabb az időt pénzt hozó tevékenységre fordítani. Pénzből él az ember. Majd rájössz erre magad is, a saját károdon, hogy többet kellett volna dolgozni és kevesebbet kujtorogni kapcsolat után.
Aki pedig mástól teszi függővé a saját boldogságát az definíció szerint kapcsolatfüggő. Akkor is, ha nem bírja a gyomrod. A mínuszt pedig kaptad is helyből.
Jajj, kedvenc mínuszküldős válaszolóm ♥ :D
"ki mondta hogy dögöljön bele a munkába?"
A "karrierista" szó jelentését el kell magyaráznom? :)
"Azt írtam, foglalkozzon olyasmivel amiben örömét leli ÉS pénzt is hoz"
Nem, nem ezt írtad. :) Azt írtad: "a pénzkeresésre, karrierre koncentrálni sokkal eredményesebb"
"jószándékért nem adnak tejet és kenyeret a boltban" & "Pénzből él az ember."
Aha. Szóóóóval csak az keres pénzt, aki karrierista, aki ebbe öli a legtöbb energiáját, ez a fő célja? Aki csak bemegy a munkahelyére, ledolgozza a munkaidejét, elvégzi korrekten a feladatait, annak nem adnak fizut, vagy wtf? :D
"Majd rájössz erre magad is, a saját károdon, hogy többet kellett volna dolgozni és kevesebbet kujtorogni kapcsolat után."
Nem. Tök jól elvagyok átlag anyagi színvonalon, egy boldog kapcsolatban. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hova vezet a karrierista pénzhajhászás, apámat ez távolította el tőlem (és anyámtól is), szétbszta a családi életünket, most ülnek a pénzen, de kb. utálják egymást, a boldogságtól meg NAGYON messze vannak.
Közben mi a párommal elvagyunk kevesebb pénzből, de élvezzük az életet, jó a kapcsolatunk. Szerintem ez többet ér, mint az, hogy elmondhatom magamról, hogy pénzt sz.rok, de közben magányos vagyok & egy idegroncs.
"Aki pedig mástól teszi függővé a saját boldogságát az definíció szerint kapcsolatfüggő."
Ez nem így van, de örülök, hogy már képzett pszichológus is vagy. :D
"A "karrierista" szó jelentését el kell magyaráznom? :)"
A "karrierista" definíció szerint "Mások jogos érdekeinek rovására csak saját közéleti, hivatali előmenetelével törődő, ennek érdekében tisztességtelen eszközöket is felhasználó <személy>; törtető." Nem egy pozitív megfogalmazás, de köze nincs ahhoz, hogy beledöglik a munkába.
Szerintem te a sztahanovistával kevered, az teljesen más.
"Nem, nem ezt írtad. :) Azt írtad: "a pénzkeresésre, karrierre koncentrálni sokkal eredményesebb""
Ez így is van: mert valóban eredményesebb. Lehet, hogy nem lesz tőle boldogabb, viszont a párkapcsolatoktól BIZTOS, hogy nem lesz boldogabb.
"Aha. Szóóóóval csak az keres pénzt, aki karrierista, aki ebbe öli a legtöbb energiáját, ez a fő célja?"
Égjen az a szalmabáb!
"Aki csak bemegy a munkahelyére, ledolgozza a munkaidejét, elvégzi korrekten a feladatait, annak nem adnak fizut, vagy wtf? :D"
Ilyet hol állítottam???
"Tök jól elvagyok átlag anyagi színvonalon, egy boldog kapcsolatban."
Hessler ezredes megnézi a Kohler tábornok által adott időjárás-jelentést, ami a legészakibb meteorológiai állomásról érkezett: "Az alacsony felhőzet és köd miatt gépek nem szállhatnak fel"
Ezután komolyan ránézett Kohler tábornokra, és megkérdezte:
- De meddig?
'Nuff said.
"apámat ez távolította el tőlem (és anyámtól is), szétbszta a családi életünket, most ülnek a pénzen, de kb. utálják egymást, a boldogságtól meg NAGYON messze vannak."
Ha viszont apád eleve nem is alapított volna családot, most lenne rengeteg pénze & nem lenne miért és kire acsarkodnia. Ott követte el a hibát, hogy ő is erőltette a párkapcsolatokat, mert azt hitte, boldogságot hoznak majd számára. Későn jött rá, hogy sajna nem.
Köszi hogy erősíted az álláspontomat amúgy :)
"Szerintem ez többet ér, mint az, hogy elmondhatom magamról, hogy pénzt sz.rok, de közben magányos vagyok & egy idegroncs."
Na látod, pont így beszél egy igazi kapcsolatfüggő. Számodra a párkapcsolat a boldogság egyedüli, kizárólagos forrása, tehát el se tudod képzelni, hogy valaki magányosan és pénzesen (vagy nem túl pénzesen) lehet boldog. Van millió meg egy dolog, ami legalább olyan fontos, és ugyanakkora örömöt jelent, mint egy ingatag, bizonytalan lábakon álló párkapcsolat. Mindegy, úgyis hiába beszélek...
Ennek semmi köze a pszichológiához, ez a hivatalos meghatározása. Ha egy ember más emberektől teszi függővé a saját boldogságát, azt kapcsolatfüggőségnek nevezik.
Vannak bajok rendesen :D
"viszont a párkapcsolatoktól BIZTOS, hogy nem lesz boldogabb."
Miért? :) Ha már EGY embert találsz, aki igenis boldog a kapcsolatában, akkor bukott ez az elméleted. Én boldogabb vagyok. Szóval ne oszd már a baromságokat, csak azért, mert neked nem jön össze jó kapcsolat.
"Ilyet hol állítottam???"
Egyrészt: szerinted a karrieristák "tartják el" a "parazitákat", ami eléggé azt sugallja, hogy aki nem karrierista, az semmit se csinál, és nem kap pénzt se.
Másrészt: "jószándékért nem adnak tejet és kenyeret a boltban" - de miért kellene? Ezt nem értem, honnan szedted. Tudod, aki nem karrierista, az nem is feltétlenül munkanélküli csöves, aki jószándékért cserébe akar bevásárolni.
Úgy beszélsz, mintha csak a pénzközpontú szuperemberek, meg a parazita csórók élnének.
És a hab a tortán, hogy ezek után még te jössz az érvelési hibákkal :DDDD
"Ha viszont apád eleve nem is alapított volna családot, most lenne rengeteg pénze & nem lenne miért és kire acsarkodnia. Ott követte el a hibát, hogy ő is erőltette a párkapcsolatokat, mert azt hitte, boldogságot hoznak majd számára. Későn jött rá, hogy sajna nem."
Aha. Valamiért mégse vált el, és éldegél tökegyedül.
"Számodra a párkapcsolat a boldogság egyedüli, kizárólagos forrása, tehát el se tudod képzelni, hogy valaki magányosan és pénzesen (vagy nem túl pénzesen) lehet boldog."
Mutasd már meg, kérlek, hogy ezt hol írtam! Így könnyű vitázni, hallod :D Te meg hü lye vagy, mert szerinted a Föld lapos, és mi emberek meg a Szíriuszról származunk, és gyíkemberek uralkodnak fölöttünk titokban! Na, látod, én is tudlak kitalált dolgokkal sértegetni, amiket le se írtál, nem nagy kunszt. Ettől szerinted igazad lesz? :D
SOHA nem állítottam, hogy a boldogság EGYETLEN forrása a kapcsolat, aki így gondolja, az tényleg elég beteges. Azt állítottam, hogy TÖBB boldogságot ad, mint a pénz, INKÁBB lesz a boldogság forrása, mint egy pénzkupac. Értsd: annyi pénz természetesen kell, hogy az ember biztonságban legyen (kaja, fedél, rezsi, emberi életszínvonal) ezután viszont a pénz tovább nem boldogít valójában, ezután az emberi kapcsolatok lesznek inkább fontosak. Nem hinném, hogy ez abnormális, "függő" gondolkodás, konkrétan a Maslow-piramis is így épül fel, legfontosabb az életben maradás ( = legyen kaja, fedél, stb) utána a biztonságérzet, utána pedig a szociális kapcsolatok, szeretet, barátok, család, kapcsolat.
Az, hogy szerinted kapcsolatfüggő vagyok, mert boldog vagyok a kapcsolatomban, kb. olyan logika, mintha azt mondanám, alkoholista vagy, amiért egy borra azt mondod kóstoláskor, hogy finom. :D
Sok dolog tud boldogságot hozni az ember életébe, az én életembe. Egy jó könyv, egy jó kirándulás az erdőben, egy szép naplemente, egy találkozó a legjobb barátaimmal, egy családi vacsora, és bizony többek között a párom is. Ha szerinted ez kapcsolatfüggőség, akkor nem nálam van a gond. :)
A válaszod végén már oda se írod, hogy kaptam a mínuszt?? :((
"Ha már EGY embert találsz, aki igenis boldog a kapcsolatában, akkor bukott ez az elméleted."
Értem. Ennyi erővel akkor minek járjon munkába az ember, lottózzon és nyerje meg a dzsekkpotot...
Sőt, a dzsekkpot megnyerésére nagyobb az esély.
"Szóval ne oszd már a baromságokat, csak azért, mert neked nem jön össze jó kapcsolat."
Hogy ki beszél baromságokat, azt könnyen eldöntheti a statisztika: szerinted a kapcsolatok hány %-a sikeres? Kevesebb, mint az 5%, és ez még egy nagyon jóindulatú becslés volt. És te erre az 5%-ra alapozol :D
Tőled még egy gondolatolvasó is csak feleárat kérne el, remélem tudod...
" szerinted a karrieristák "tartják el" a "parazitákat", ami eléggé azt sugallja, hogy aki nem karrierista, az semmit se csinál, és nem kap pénzt se."
Ezt egyedül te állítottad, hogy akinek a munka vagy a haszonszerzés fontosabb a párkapcsolatoknál, az karrierista. Akinek nem a pénzkeresés a legfontosabb, az nyilván nem is keres annyit, ami növelné az országos GDP-t.
"Tudod, aki nem karrierista, az nem is feltétlenül munkanélküli csöves, aki jószándékért cserébe akar bevásárolni."
Én ezt tapasztalom, hogy egy bizonyos népréteg semmit nem tesz az asztalra, de teli pofával követelőzik, hogy neki ez + az JÁR, és elveszi, ha nem kapja meg. És egyre többen vannak.
"Úgy beszélsz, mintha csak a pénzközpontú szuperemberek, meg a parazita csórók élnének."
Nemsokára itt fogunk tartani, igaz, nem a párkapcsolatok miatt.
"És a hab a tortán, hogy ezek után még te jössz az érvelési hibákkal :DDDD"
Mutass rá csak egyre, én ugyanezt meg tudom tenni.
"Aha. Valamiért mégse vált el, és éldegél tökegyedül."
Ha az asszony vinné a fele királyságomat utána, én se tenném.
"SOHA nem állítottam, hogy a boldogság EGYETLEN forrása a kapcsolat"
Csak leírtad, hogy a szingli ismerőseidnek mekkora szar élete van (szerinted), bezzeg neked...tehát szingliség = szar, kapcsolat = királyság.
"Azt állítottam, hogy TÖBB boldogságot ad, mint a pénz, INKÁBB lesz a boldogság forrása, mint egy pénzkupac."
így van, ez az állításod pedig fals.
" a Maslow-piramis is így épül fel, legfontosabb az életben maradás ( = legyen kaja, fedél, stb) utána a biztonságérzet, utána pedig a szociális kapcsolatok, szeretet, barátok, család, kapcsolat."
Az ugye megvan, hogy a Maslow-piramist tudományos körökben is nagyon erős szkepticizmussal fogadják? :D
"Sok dolog tud boldogságot hozni az ember életébe, az én életembe. "
Igen. Ha sikeres a kapcsolat. HA. Itt az egyetlen probléma a feltételes mód.
A mínuszt természetesen kaptad.
Végre kaptam mínuszt "természetesen", most már teljes a napom! *-* ♥♥♥
"Értem. Ennyi erővel akkor minek járjon munkába az ember, lottózzon és nyerje meg a dzsekkpotot...
Sőt, a dzsekkpot megnyerésére nagyobb az esély."
Honnan szedsz ilyen marhaságokat? :D
"szerinted a kapcsolatok hány %-a sikeres? Kevesebb, mint az 5%, és ez még egy nagyon jóindulatú becslés volt."
Forrás? Mit veszünk sikeresnek? Honnan szeded az 5%-ot? A kisujjadból?
Fura amúgy, az én környezetemben mondjuk olyan 80-90% környékén vannak a boldog párok...
"Akinek nem a pénzkeresés a legfontosabb, az nyilván nem is keres annyit, ami növelné az országos GDP-t."
Wut? Van pár ismerősöm, akiknek elég jól fizető állásuk van, de amúgy nem a pénzhajhászás a legfontosabb dolog az életükben. Pl programozók, mert éppen az érdekelte őket, és történetesen jól meg is fizetik, de vannak számukra ezerszer fontosabb dolgok is. Akkor velük mi van? Nem léteznek? :D
"Én ezt tapasztalom, hogy egy bizonyos népréteg semmit nem tesz az asztalra, de teli pofával követelőzik, hogy neki ez + az JÁR, és elveszi, ha nem kapja meg. És egyre többen vannak."
Igen, ezt szerintem mindenki tapasztalja. És? Még mindig nem csak ők és a munkamániások léteznek.
Rámutattam már pár érvelési hibádra, éppen ezt tettem az előző kommentemben is. Most is, ebben a válaszomban a legelső idézet tőled eléggé mindfuck. :D
"Csak leírtad, hogy a szingli ismerőseidnek mekkora szar élete van (szerinted), bezzeg neked...tehát szingliség = szar, kapcsolat = királyság."
Másold már be pls, hogy hol írtam ezt!
Amúgy se szingliség vs. kapcsolatról beszélek, hanem hogy a pénz a fontosabb, vagy a valódi értékek. Ha örökre szingli lennék bármi miatt, akkor SE akarnék pénz után rohangálni egész életemben. Nem tenne boldoggá.
"így van, ez az állításod pedig fals."
Hogy lenne fals, ha ebben élek, és érzem és tudom, hogy igaz? :D
"Igen. Ha sikeres a kapcsolat. HA. Itt az egyetlen probléma a feltételes mód."
Ezt megint csak honnan szedted?
Egyrészt: nem. Egy jó könyv, egy szép naplemente akkor is boldogság, ha semmilyen kapcsolatom nincs.
Másrészt: a kapcsolatom nem azért jó, mert így születtem, hanem mert folyamatosan dolgozunk érte a párommal, egyáltalán nem a véletlenen múlik.
"Honnan szedsz ilyen marhaságokat? :D"
Miért, te honnét szeded a te marhaságaidat?
Arra, hogy egy szerelem beteljesül, és sikeres kapcsolat lesz belőle, durván ekkora az esély.
"Forrás? Mit veszünk sikeresnek? Honnan szeded az 5%-ot? A kisujjadból?"
Onnét, hogy a pároknak gyakorlatilag ekkora része az, akinek az első kapcsolata holtomiglan-holtodiglan tart. Ha a szerelem elmúlik, ha a kapcsolat zátonyra fut, tehát aminek csalódás a vége, az tartozik a 95%-ba. Elég megnézni a kérdéseket ezen az oldalon, hogy milyen témakörben íródtak...szakítás-megcsalás-válás, szakítás-megcsalás-válás, csodaszép sorminta.
"Van pár ismerősöm, akiknek elég jól fizető állásuk van, de amúgy nem a pénzhajhászás a legfontosabb dolog az életükben. Pl programozók, mert éppen az érdekelte őket, és történetesen jól meg is fizetik, de vannak számukra ezerszer fontosabb dolgok is. Akkor velük mi van? Nem léteznek? :D"
Lehet hogy nem a pénzkeresés a legfontosabb számukra, na de nem is a párkapcsolat. Annál is van ezerszer fontosabb dolog éppen elég. Szóval nem cáfoltál meg semmit.
"Rámutattam már pár érvelési hibádra, éppen ezt tettem az előző kommentemben is. Most is, ebben a válaszomban a legelső idézet tőled eléggé mindfuck. :D"
Kezdjek el én is mutogatni? Még nevesíteni is tudom őket...
"Másold már be pls, hogy hol írtam ezt!"
Ahogy akarod. Tessék:
"Míg a szingli ismerőseim mit csinálnak? Epmennek dolgozni,hazamennek és ennyi volt. Néha egy sörözés meg focizas meg "gurulok egy kört a kocsival". Ja, meg partyzni járnak. Amúgy otthon verik."
"Amúgy se szingliség vs. kapcsolatról beszélek, hanem hogy a pénz a fontosabb, vagy a valódi értékek."
Én viszont szingliség vs. kapcsolatról beszélek. Akkor ezekszerint elbeszélünk egymás mellett.
"Hogy lenne fals, ha ebben élek, és érzem és tudom, hogy igaz? :D"
Más meg nem ebben él, és szerinte nem igaz. Mellesleg az az állításod is fals volt, hogy a diszkón, fesztiválon kívül minden rendezvényen mindenhol női többség van. Ja persze, női énekkaron nyilván, esetleg még apácazárdában...
"Ezt megint csak honnan szedted?"
Onnan, barátom, hogy sehol semmi garancia nincs rá, hogy a kapcsolatod boldog és tartós lesz. Attól hogy "dolgozol" rajta, még simán vége szakadhat. Ha semmi garancia nincs rá, hogy egy kapcsolat jó lesz, nem éri meg se az időt, se az energiát, amit ráfordítok, inkább valami hasznosra fordítom. Azért hoztam fel a pénzkeresést első példának, mert annak van elsősorban kézzelfogható haszna mindenki számára, és amúgyis vadkapitalizmus van, manapság már mindent lehet forintosítani. A szerelmet is, úgy van.
"Arra, hogy egy szerelem beteljesül, és sikeres kapcsolat lesz belőle, durván ekkora az esély."
Franc tudja, olyat nem ismerek, aki jackpotot vagy lottót nyert volna, boldog párt többet is.
Az is beszédes, hogy többen élnek házasságban, mint ahány hajadon/nőtlen van (forrás: [link] )
Persze most lehet azon rugózni, hogy ebből hányan tényleg boldogok, meg hányan nem, viszont egyrészt valami alapján csak összeházasodtak, másrészt ehhez még hozzá jön, hogy hányan lehetnek jó kapcsolatban azok közül, akik nem házasok.
"Onnét, hogy a pároknak gyakorlatilag ekkora része az, akinek az első kapcsolata holtomiglan-holtodiglan tart. Ha a szerelem elmúlik, ha a kapcsolat zátonyra fut, tehát aminek csalódás a vége, az tartozik a 95%-ba."
A kérdésem továbbra is: forrás?
"Elég megnézni a kérdéseket ezen az oldalon, hogy milyen témakörben íródtak...szakítás-megcsalás-válás, szakítás-megcsalás-válás, csodaszép sorminta."
Wow, gondoltad volna, hogy egy kapcsolati problémákról szóló fórumon sok kapcsolati probléma van? :D Ennyi erővel a gyerekvállalás topicból kiindulva igenis mindenkinek van gyereke, még akkor is, ha nem tud róla. :DDDDD
"Lehet hogy nem a pénzkeresés a legfontosabb számukra, na de nem is a párkapcsolat."
Honnan tudod? Jobban ismered az én ismerőseimet, mint én? :D De, képzeld, soknak közülük fontos a párkapcsolat, a pénznél legalábbis fontosabb. :)
"Ahogy akarod. Tessék:
"Míg a szingli ismerőseim mit csinálnak? Epmennek dolgozni,hazamennek és ennyi volt. Néha egy sörözés meg focizas meg "gurulok egy kört a kocsival". Ja, meg partyzni járnak. Amúgy otthon verik.""
Az megvan, hogy ezt nem én írtam? :DDDDDDD Most direkt megnéztem, még a százalékunk se egyezik azzal a válaszolóval, pedig akkor még azt mondanám, hogy oké, összekeverted... Ráadásul az a válaszoló férfi, én meg nő vagyok, nem tűnt fel? :D
Mindjárt én is kimásolom valaki más válaszát, aztán jól beléd kötök miatta. :DDDDDDD
lol
"Mellesleg az az állításod is fals volt, hogy a diszkón, fesztiválon kívül minden rendezvényen mindenhol női többség van."
Ezt se én írtam, de mindegy. :D
"sehol semmi garancia nincs rá, hogy a kapcsolatod boldog és tartós lesz. Attól hogy "dolgozol" rajta, még simán vége szakadhat. Ha semmi garancia nincs rá, hogy egy kapcsolat jó lesz, nem éri meg se az időt, se az energiát, amit ráfordítok, inkább valami hasznosra fordítom."
Ennyi erővel a pénzkeresés se éri meg az időt és az energiát, mert mi van, ha egy csomót dolgozol a karriereden, aztán lerokkansz, vagy valami bajod lesz, ami miatt nem folytathatod?
Tudja fene, én nem szívesen élnék úgy, hogy a jó dolgokat direkt elkerülöm, mert "mi van, ha nem sikerül"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!