Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha 28 évesen 178 centihez 55 kilo vagyok mert ilyen a testalkatom akkor már is nem kellek senkinek?
Édesapám is 30 éves kora után kezdett el "férfiasodni", addig ugyan ilyen testalkatú volt mint én. Voltak már szép, értelmes barátnőim, de még fiatalon. Legutoljára 22 évesen kellett párt találnom, utána 6 évig voltunk együtt, de akkor még nem volt annyira férfiatlan ez a testalkat. Most viszont egyértelműen látom a nőkön, hogy taszító számukra a megjelenésem.
A menj el gyúrni és hasonlókat hagyjuk, mert komoly fizikai munkát végzek és a hobbijaim is nagyon sok fizikai erőt kívánnak.
Nem mondom, szerintem is vonzóbb egy izmosabb testű férfi, csak tőlem nagyon idegen, hogy a külsőmmel foglalkozzak, kivéve természetesen az alapvető igényességet. Tudom, hogy valakinek az is igényesség, hogy kigyúrja magát, de nekem nem. Legyek tiszta, legyen levágva a körmöm, a szőrzetem is valamilyen szinten legyen szabályozva és természetesen a hozzám illő legjobb ruhákat hordjam. Ennyi ami külsőre érdekel önmagamban.
Egyébként olvasott vagyok, bőven az átlag feletti a műveltségem és kb eddig csak ezzel fogtam magamnak nőt. Így erre is építek, csak már tényleg úgy érzem, hogy gyermeki a testalkatom a koromhoz képest. Ettől független nem zavar, csak valamilyen szinten a nőket is megértem, hogy nekik ez nem vonzó.
10: Ha tudnád milyen színes az életem.... :) Kb minden barátom irigykedik rám, egyrészt a kötetlen munkaidőm miatt, másrészt mert annyi minden érdekel, hogy az 10 embernek is sok. Talán ez is az egyik baj még, hogy kb annyira összetett és bonyolult a személyiségem, hogy egy átlagos lánynak földönkívüli hatást keltem és amit nem értünk, attól félünk.
Nem arcolásból mondom mielőtt félreértenétek, ezeket mind a barátaim, exeim mondták rólam. A nőknek sem szoktam a tulajdonságaimmal hivalkodni.
Nekem különben nem lenne bajom a testépítéssel, csak egyrészt nem érdekel annyira a dolog, másrészt tényleg annyi dolgom van, hogy abszolút nem férne bele az az 1 óra sem amit rá kellene szánnom naponta.
Ami még eszembe jutott, hogy az is lehet a baj, hogy nekem sokkal több idő kell, hogy tényleg akarjak egy nőtől valamit, mint általában a férfiaknak. Ezt meg lehet úgy értékelni, hogy puhapocs vagyok rányomulni, pedig nem, csak nekem nem elég ha egy nunit kapok meg egy szép mosolyt. Legyen értelmes, érzelmes, legyen jó humora, a műveltség, tudományokban való jártasság sem hátrány. Ha legalább ennyi megvan már érdekesnek találom, de még sokszor ez sem elég. Talán szeretem ha fűznek a nők!? :) Mert jobban bele gondolva, eddig minden lány hamarabb nyomult rám, mint én rájuk.
Azt hiszem előbb a magamról alkotott képet kellene rendbe raknom és azt, hogy mit is akarok valójában.
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld.
Nem kell gyúrni, sportolni kell, tökmindegy, milyen fizikai melót végzel, akkor sem célzott edzés.
Nőként 151cm magas vagyok és mellé 50kg, túlsúly nélkül, rendszeres sporttal. 5kg-mal vagy több nálam csak, magasságra meg majdnem akkora vagy, mint öcsém, ő kg-ra több, és még így is vékony alkat, de látszik rajta, hogy célzottan sportol.
Láttam már olyan férfit, aki magasabb volt nálam, és vékonyabbak voltak a végtagjai, mint az enyémek, olyan volt, mint egy csontváz, pedig mint írtam, én nem vagyok túlsúlyos.
"nem férne bele az az 1 óra sem amit rá kellene szánnom naponta"
1. Nem kell minden nap ugyanazt csinálni.
2. Nem kell minden nap edzeni, hagyni kell az izmokat pihenni, hogy épülhessen, ha nem pihenteted, túledzés lép fel, és az izmok sem fejlődnek.
3. Többféle edzést érdemes csinálni, még akkor is, ha esetleg minden nap edzenél, egyik nap egyik izomcsoport, másik nap másik izomcsoport, esetleg másféle mozgás, ami másképp mozgat meg, lehet futni, mellette gyalogolni, túrázni, funkcionális edzést csinálni, úszni... stb. Ne csak a gyúrásban gondolkodj, rengeteg remek sport van, ráadásul nem csak az izomépítés miatt jó, hanem ellazít, feltölt, kikapcsol, összehoz más emberekkel, erősíti az immunrendszert...
Valamiért kiírtad ezt a kérdést és folyamatosan kommentálod is.
Biztos ismered azt a székely viccet, amikor a nyüszít a kutyája és a komája kérdi tőle:
- Te, Áron, miért nyüszít a kutyád?
- Hát, mert ráfeküdt a küszöbre.
- Ezért nyüszít?
- Nem pont ezért, hanem kiáll belőle egy szög és pont arra feküdt rá.
- De akkor miért nem megy arrébb?
- Mert még nem fáj neki eléggé...
Én azt mondom, hogy most már felismerted a "fájdalmadat", akkor kezdj el csinálni vele valamit. Ne várd meg, míg nagyon fog fájni!
Leírom az én történetemet:
Pont az ellenkezője voltam testalkatra, mint te, viszont belsőre nagyon hasonló. 130 kg-os kedves, művelt, jó lelkű, stb. férfiként(?) vártam a társamra, hogy majd egyszer egy nő bennem is meglátja élete párját, mert értékelni fogja a jó tulajdonságaimat (persze magát mindenki jónak tartja, max. némi hibával). Én sem akartam megváltozni.
Nem voltam szűz, mert gimiben is és egyetemen is összejött egy-egy barátnő, de 21 évesen már szingli voltam. Akkor kezdtem el hízni, ami a munkába állással csak fokozódott. A húszas éveimben utána már nem volt barátnőm.
Miután betöltöttem a 30-at (nem pont a születésnapomon, hanem csak hónapokkal később) jutottam el odáig, hogy már nagyon fájt és rájöttem, hogy muszáj változtatnom. Akkor kezdtem el kondizni, 2 év alatt 40 kg-ot fogytam, de ez csak a külsőség volt, belülről is változnom kellett.
Én is úgy gondoltam, hogy senki más kedvéért nem fogok megváltozni. Ezért ezt az akadályt kellett elsőként leküzdenem. Fölismerni, hogy a vágyaim, álmaim nincsenek összhangban az életemmel. Tehát végülis nem más miatt, hanem saját magam miatt, vagyis az álmaimért, a céljaimért kell változnom.
Nem untatlak a részletekkel, de a lényeg, hogy ezek évekbe teltek, rengeteg könyvet olvastam el, előadásokat,"motivációs videókat" néztem, fejlesztettem magamat.
Rájöttem pl. olyan egyszerű dologra, hogy ha valaki domináns, akkor nem feltétlenül bunkó is egyben. Attól, hogy te vezető személyiség vagy (leszel) még bánhatsz egyenlően az emberekkel, nem kell lenézni őket. Sőt, az igazán erős emberek nem lehúzzák, hanem felemelik a másikat.
Hidd el, külsőleg és főleg belsőleg megváltozni nem megy egyik napról a másikra, évek kellenek hozzá. Nekem 3 év kellett, hogy legyen pl. barátnőm, 33 éves koromra jutottam el oda. 12 évig nem cuccoltam senkivel! Csak marokmarcsi volt...
Azóta nagyon megváltozott az életem. Nem akarom fényezni magamat, csak segíteni neked. Több nőm volt, mint amire korábban bármikor is vágytam. És a legtöbb magától jött oda hozzám... A munkámban is előléptettek, középvezető lettem. Lefutottam 2-szer a maratont. A baráti köröm kibővült, olyan barátokra tettem szert, akikért bármikor (képletesen szólva) tűzbe tenném a kezem, mert már ők is megtették nekem. Számos ismerős, kolléga, ügyfél néz fel rám és kér tőlem különböző ügyekben tanácsot. (Tehát ismét: nem attól domináns valaki, hogy elnyomja a másokat, hanem hogy mások fogadják el valamiben vezetőjüknek.)
Hogy büszke vagyok arra, amit elértem? Igen. Szerénytelenség nélkül állítom. És örülök, hogy megtettem, mert az évek amúgy is elteltek volna és ki tudja most hol lennék. Talán 150 kg-osan még mindig a jobb kezem lenne a legjobb barátnőm és még mindig arra várnék, aki elfogad olyannak, amilyen voltam...
De a húszas éveimet soha nem kapom vissza már! Mindenki életében utólag visszaemlékezve azok voltak a legszebb évei. Nekem meg a rémálmom. Hogy 12 évig nem érintettem nőt és ők sem engem? Ezt a 12 évet sem kapom már vissza soha.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy ne várj. Felismerted, hogy valami nincs rendben az életeddel, kezdj el cselekedni. Úgyis évekbe fog telni, úgyis ezer akadállyal, kudarccal kell szembenézned. Ne nyugtasd magadat, hogy majd egyszer jó lesz így is, hogy majd egyszer jön valaki, akivel jó lesz. Nem lesz.
Eistein mondta, hogy a bolondság legbiztosabb jele mindig ugyan azt csinálni és más eredményt várni tőle.
37/F
Bocs az elütésekért, késő van már, de talán így is érthető.
Viszont az utolsó mondat így jobban hangzik:
Einstein mondta, hogy az őrültség legbiztosabb jele mindig ugyan azt csinálni és más eredményt várni tőle.
Ezért szeretem én a gyakorit! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, örülök, hogy vannak még mással is törődő, empatikus emberek.
Utolsó! Nem kommentálnám amit írtál, az is hasonlóan hosszú lenne, de mindenképpen megfogadom a tanácsod, majdnem teljesen egyet is értek vele, csak még nem született meg bennem a döntés, nincs meg az az igazi akarat, hogy én "domináns" legyek. Igazából már a te definíciód alapján az vagyok, mert nagyon sok ember tőlem kér tanácsot, pl. építkezés, házvásárlás, otthoni gépszerelés, kertészet, pénzügyek stb témában, mert látják, tapasztalják, hogy mindenhez érdemben és nagyrészt jól tudok hozzászólni. Ezzel nincs gond, csak én még nem fogadtam el ezt magamban, hogy ez azért van mert "felnéznek" rám az emberek. Ugyanis egész gyerekkoromban elvoltam nyomva és abszolút ismeretlen ez az érzés és nem is tart még régóta, úgyhogy barátkoznom kell vele. Lehet ezt a bizonytalanságot is megérzik a nők, sőt..biztos.
Örülök, hogy neked is sikerült felismerned, hogy változtatnod kell és sikerre vitted az életed! Nagyon szépen köszönöm a válaszod neked is.
Egyébként jó mindkét verzió, kár volt javítani! :P
Nekem is egyik kedvenc Einstein idézetem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!