Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai nők tették érzéketlenné a férfiakat?
Egy bulvárlap friss számában olvastam egy interjút Gelencsér Tímea szépségkirálynővel, és elgondolkodtam. Aki esetleg nem tudná, ki ő:
(Amúgy az interjú amiatt készült, mert mostanság hírbe hozták Hajdú Péterrel, és mivel Tímea nem szerepel folyton a rivaldafényben, igyekeztek őt megismertetni jobban az olvasókkal.)
Szóval egy angyali mosolyú lány, akiről talán joggal feltételezhetnénk, hogy valószínűleg a személyisége is ilyen. A lényeg, hogy az interjúban ezeket válaszolta a férfiügyeket firtató általános kérdésekre:
"A falra mászom attól, ha egy férfi nyafog."
"Soha nem tudna levenni a lábamról egy olyan férfi, aki elalél a szépségemtől. A szépség egy adottság, sokkal többet számít, milyen embert faragtak belőlem a szüleim."
Mondanom sem kell, ezek után a mosolya már nem bírt többé akkora varázserővel a számomra... Ezek a rideg megnyilvánulások egy csalódással értek fel.
De ezen kívül is nagyon sok nőtől olvasni, hallani, hogy "egy férfi legyen kemény, határozott, rendíthetetlen, mindig legyen mindenre valamilyen megoldása" és hasonlók. Tehát a kérdésem az lenne: szerintetek ezek a női igények okozták azt, hogy a férfiakból manapság érzéketlen bábuk lettek? Ezek az elvárások ölték ki belőlük az érzékeny énjüket, esetleg ezek miatt van, hogy az érzéseiket gyakran leplezik, nem mutatják ki? Ti nem látjátok ezt az egészet olyan "gépiesnek"? Hogy hiányzik belőle az emberség, a lélek?
Mit gondoltok erről az egészről? Tudom, mondogatják, hogy a két nem teljesen elrontotta egymást, de ennyire? Mióta lettek a nők ilyen "asztalra csapósak" és ridegek?
Minek mondanál olyan bókot, amilyenre ő nem vevő? A bók arról szól, hogy a másiknak jól essen.
Itt úgy tűnik, te akarsz gépet, aki maga alá élvez, ha azt mondod neki, szép a szeme. Megismerni a másikat? A kedvében járni? Ugyan!
Mindenkinek jobban esik, ha azt mondod, nagyon élvezed a vele eltöltött időt, mint az, hogy wow, micsoda kerek segged van.
Ez nem férfiassá válás, eddig ez volt, ezt kellett szeretni. Ezek soha nem az udvarlás részei voltak, ezek gázos filmekből vett klisék voltak.
Nem kell egy frissen megismert nőnek megvenni minden szart. Ezt majd kapcsolatban, amikor tudod, hogy milyen virágot szeret, milyen édességet, milyen bókokat. Addig egészen nyugodtan lehet a belsőt dicsérni, és a megismerésre, nem a megfektetésre törekedni.
A nőkhöz soha nem volt útmutató, mert mind mások vagyunk. Ti kitaláltatok valamit, mi meg jó képet vágtunk hozzá, mert anyáink azt mondták, lehetne rosszabb is, ihatna, verhetne.
Kit érdekel, hogy milyen viszonyulásod van az interjús lányhoz???? Ő sem viszonyulhat hozzád valami pozitívat+ lesz*rja a fejed és nem írogat rólad gyakoris kérdéseket.
Kit érdekel, hogy nem angyali a mosolya a szemedben? Örüljünk neki.
Nekem is csak pozitívum lenne, ha egy ellenszenves pasi nem bámul és nem nézegeti “az angyali mosolyom”, ha nekem sem jön be az ő képe. Aztán hogy mit ér el azzal, hogy gyakoris kérdést ír ki arról, hogy nem jön be neki egy adott csaj.. azt nem tudom. Semmi értelme.
Pláne, mert “nőkről” beszélsz egy példázott személy képében. Általánosítás.
Nyugi, senki sem csapja az asztalt neked. Egyszerűen csak magához illő párt választ és a többit figyelmen kívül hagyja. Neked is ezt kellene tenned.
Ha én elmondom az elvárásaimat, akkor nem azt akarom sugallni, hogy bárkinek is meg kellene változnia értem. Ugyan! Az elvárásaimnak megfelelő személyt keresem, aki alapból olyan.
Félig egyetértek.
Abban ugyanis igazad van, hogy ezek a baromságok, hogy "egy férfi legyne kemény, nem mutathatja ki az érzelmeit" blablabal nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy sok férfi érzéketlenebb lett.
Viszont ezt nem a nők tették velük, hanem a társadalom!
A hülye társadalmi elvárások plántálták a nőkbe is azt, hogy olyan férfit keressenek, aki ilyen érzéketlen. Ez egy elég szar öngerjesztő folyamat, ahol a társadalom bebeszéli a férfiaknak és a nőknek is egyaránt, h az a normális, ha egy férfi kemény és nem mutat érzelmeket. Mondjuk aki elég értelmes (ez általában a kisebbség kb. a társadalom 10%-a) leszarja az ilyen 'társadalmi elvárásokat' és egyszerűen úgy él, ahogy neki jólesik. Én ezt teszem.
Nem lennének ilyenek a nők, ha a férfi férfi maradt volna.
Régen a férfi elbírt a családdal, ő hordta a nadrágot, védelmező, erős, stabil pont, aki megvédi a nőt és csak négyszemközt mutatja ki az érzelmeit, fájdalmát. Lovagias volt, tisztelettudó...Férfi.
Most mi megy? Érzelmileg labilisak, hisztivel és hőbörgéssel zsarolnak érzelmileg, félrelépnek, csaponganak, bäsznak, mint a kutyák, tárgynak nézik a nőket, gyakran pofátlanok, mindenkivel kikezdenek és szemtelenkednek (és olykor nem elég nemet mondani sem nekik), nem lehet rájuk számítani, csak az ágyban, de ott nagyon...
Ez férfi?
Ez egy férfi?
Ez egy gyerek.
Kölköt meg nem akarok, főleg nem egy nagy szőrös kölköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!