Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan lehetnék primitívebb?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetnék primitívebb?

Figyelt kérdés

Úgy értem, én voltam mindig a "kis hülyegyerek", aki "túl sokat gondolkodik"

Az most más téma, hogy a fiatal koromban csúfolkodókból pont csak az elvárható szintű proli senki lett, semmivel sem több, csak ruppótlan senkik, akik ~25 évesen teljesen megálltak a fejlődésben.

Én ésszel tudtam csak elérni bármit, mert nekem nem igazán működnek ezek a 10 ezer éves törzsi ösztönök, amik az emberiség olyan jó 95%-ának mai napig szinte teljesen meghatározza az életét.

A törzsi megfelelés, hogy jól nézzen ki az illető, hogy a többi embert lenyűgözze minden áron, hogy ő mennyivel jobb, mennyivel szebb, mennyivel gazdagabb.

Az, hogy mennyivel okosabb, az valahogy senkinek sem tényező. Mert gondolom velejárónak gondolja az ösztön, hogy ha okosabb valaki, akkor azt a bankszámla is mutassa.

Engem legtöbb megnyilvánulásomért fintorgással díjaznak, nagyon nehezen értek szót pl kötetlen helyeken az emberekkel, mint pl egy fesztivál vagy buli. Pedig ott állítólag NAGYON könnyű ismerkedni. De nem nekem...

És az az igazság, hogy magamhoz képest sokkal szebb barátnőm van és emiatt is rengeteg köcsögséget kell eltűrjek, mert a kinézetem miatt úgy gondolják az emberek, hogy ez nem lehet igaz, itt valami trükk van.

És ilyenkor jönnek a logikus magyarázkodás, mert az törzsi ösztön nem tudja mivel lefedni a dolgot. Szóval, hogy biztos prosti és fizetem, vagy nagyon gazdag vagyok. De mivel nem nézek ki jól, ezért azt se tudják ráhúzni a történetre, hogy gazdag vagyok. Mert látják, hogy esetleg viselkedésű és jellemű vagyok.

2018. júl. 11. 12:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Nézd, a személyiségedet nem tudod kicserélni, legfeljebb tudatosan fejlesztheted önmagad valamilyen irányban, amit jónak találsz, mi jólesik, ami előbbre visz. Szerintem nem kell kifordulni önmagadból... A többit sz.rd le
2018. júl. 11. 13:00
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Már eleve meglehetősen primitív vagy, ha azt hiszed, a primitívebbé válás a megfelelő megoldás.

>emiatt is rengeteg köcsögséget kell eltűrjek, mert a kinézetem miatt úgy gondolják az emberek, hogy

Őszintén kétlem. Csak komplexusos és paranoid vagy, és mindenkiben az ellenésget látod. Az emberek le se szarnak nagy általánosságban, vagy észre sem vesznek, vagy elfelejtenek 1 másodpercen belül, mint mindenki mást. Én arra tippelek, hogy tök feleslegesen ágaskodsz.

2018. júl. 11. 13:00
 13/27 A kérdező kommentje:

A primitivség egyik alap vonása, hogy "elfelejtenek 1 mp-en belül"

Mivel csak élőben megy a processz, az emlékezés sokadlagos szempont.

Amikor egyedül vagyok, akkor az emberek fintorognak, fellöknek, általában mindenki rohadt aggrésszív irányomba, főleg a fiatal lányok, akik manapság alapból elég agresszívak és primitívek.

Amikor csajjal vagyok, akkor érzem a tekinteteket, hogy megbámulnak, hogy én mégis hogyan merem ezt, hogy nővel vagyok.

Most voltam 1 fesztiválon, VIP karszalag, 4 csillagos hotel karszalag, sorbanállásoknál ment a szkennelés kis muffok részéről, hogy mégis MIVAN?

Tavaly is voltam fesztiválon, egyedül, napijeggyel.

Akkor mindenki levegőnek nézett.

2018. júl. 11. 13:06
 14/27 anonim ***** válasza:

"az EGYETLEN lehetősége, hogy az ősi érzelmi reakcióira támaszkodjon, ami lássuk be a mai életvitelhez inkább hátrányos."

Pontosan ezt csinálod, dühös vagy, ez egy nagyon alap reakció.

Magát a kérdést is a harag szülte, ami elnyomja a tudatosságodat.

Mert ha tudatosan vizsgáljuk akkor egy kész tényt kapunk:

A helyzet megoldása a te belső, érzelmi változásod, fejlődésed pozitív irányba, mert nem fogod tudni az embereket megváltoztatni, pedig te ezt szeretnéd, hogy változzanak meg, fogadjanak el, szeressenek, ami egy érzelem alapú vágy.

Az érzelmeket nem tudod megkerülni, azok vannak, de lehet őket magasabb minőségben megélni.Te most ugyanazt a minőséget éled amit megvetsz, ami logikus, hisz azt tudjuk meglátni másokban, amit ismerünk.

Célszerű lenne foglalkoznod a pszichológiával valamilyen formában, önfejlesztési indíttatásból.

2018. júl. 11. 13:14
 15/27 A kérdező kommentje:

6 éve mást se csinálok, mint önfejlesztek....

nekem megmondták, hogy:

-sosem lesz munkám

-börtönbe fogok kerülni, mert valakit meg fogok ölni

-sosem lesz nőm

-szüzen döglök meg

-inkább öljem meg magam

és had ne soroljam

(ezeket közvetlenül a családom is nyomatta teljes gözzel)

minden egyes várakozást többszörösen felülmúltam. Persze családom előtt továbbra is egy kis hülyegyerek vagyok.

2018. júl. 11. 13:17
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
6 év önfejlesztés után még érdekel és hat rád mások rosszindulatú véleménye?
2018. júl. 11. 13:20
 17/27 A kérdező kommentje:

igen, mert egyre több új oylan heylzetbe kerülök bele, ami másoknak alapból benne van az életében, nekem meg iylen 10'5 éves késéssel jön be a képbe.

PLUSZ, az önfejlesztés csak arra volt jó, hogy bekapaszkodjam magamat egy "jó helyre", de az esélyeim nem sokat növekedtek, tehát a hozott anyag ugyanaz a gyenge lóxar, és még minidg ugyanolyan nehéz pl csajozni is. NEHÉZ.

Nem könnyű.

2018. júl. 11. 13:22
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

#13; 15: én is azt kérdem, amit előttem: miért foglalkozol vele, hogy mit mondanak? Az önfejlesztésnek egy nagyon fontos része lenne az, hogy leszakadj mások véleményéről és ítéletéről, a társadalmi elvárásokról és belülről, önálló megerősítéssel független, autonóm személyiséget építs fel. A világot sajnos nem fogod tudni megváltoztatni, teljesen felesleges, sőt, káros, hogy így nekifeszülsz a valóságnak és folyamatosan azt szkenneled, hogy kik és hogy szkennelnek téged.

>minden egyes várakozást többszörösen felülmúltam

Pont erről beszélek! Nem megfelelni vagy megmutatni kéne, hanem a saját céljaid szerint a saját életedet élni.

Még egyszer, hátha elgondolkodsz rajta: őszintén kétlem, hogy az emberek tényleg annyira agresszívak vagy előítéletesek veled szemben, mint leírod. Szerintem te rengeteg tökéletesen semleges jelenséget ítélsz ellenségesnek vagy elítélőnek azért, mert az önértékelésedet külső megerősítésektől teszed függővé.

2018. júl. 11. 13:40
 19/27 anonim ***** válasza:

Nem célom sértegetni téged, ezt azért írom le, mert érezhetōen sok fájdalom munkál benned, és nem szeretném, hogy indulatszavakként hassanak a következō mondataim.

A gondolkodásmódodban nem látok semmi fejlettet.

Harag, elégedetlenség, öncélú kritika, mások minōsítése, még mindig az általad megvetett "panelprolik" és kislányok érzelmi szintje.

Minden ember három dolog egysége, a magyar nyelv szépen ki is fejezi:

1.Ért-elem

2.Érz-elem

3.Anya-g

A te feladatod most -amennyiben jobban akarod érezni magad- az érzelmi életed tudatos rendbetétele.

Ismétlem, nem fogod tudni az embereket megváltoztatni, csak magadat.Mert ha egy csapásra meg is változna az emberek hozzádállása, akkor sem oldódna meg a valós problémád, mert habár már nem érne a nemkívánt impulzus, a sérelmek akkor is megmaradnának, és kénytelen lennél foglalkozni velük.

2018. júl. 11. 13:40
 20/27 A kérdező kommentje:
jó ez megint minden OK, csak nem tudom, hogy akkor az a sok komplexusos sérült ember mégis hogyan tudja azt a többséget képviselni, ahova nekem be kell simuljak, hogy ne legyen ALIEN a társadalomban?
2018. júl. 11. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!