Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Akik sokat voltatok egyedül,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik sokat voltatok egyedül, több kompromisszumot kötnétek a megoldás miatt?

Figyelt kérdés

Sok ember van, és sokfélék az igények is. De idővel lesznek fontosabb, és kevésbé fontos szempontok, és vannak dolgok amikről az ember képes lemondani, mert rájön, hogy nem is olyan nagy dolog, nem szempont egy társkapcsolatban. (külső, anyagiak, bármi)

Nyersen fogalmazva a kérdést:

Már tényleg nem olyan fontos amit szerettél volna, vagy lejjebb tudtad adni az igényeidet? Őszintén tudnál szeretni egy olyan személyt, aki ilyen értelemben neked egy "kompromisszum"?

2018. júl. 7. 10:18
 1/8 anonim ***** válasza:
69%

204.384.437 nap. Egy értelmes kérdés.

Épp most lett esedékes nálam ez. Egy évvel ezelőtt volt sok szempontbamit felallítottam magamnak, hogy milyen lányt képzelek el.

Mára ez lecsökkent a nullára. Nem maradt semmi. Nem kell, hogy szép legyen, nem kell, hogy csinos legyen, nem kell szép multú, nem kell, hogy hűséges, monogám legyen. Még az se lenne baj már, ha esetelegesen lenne egy gyereke.

Hmm...egy év alatt idejutottam.....nem semmi. 26/f

2018. júl. 7. 10:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy miben kéne kompromisszumot kötni. Van, amiben tudok, van, amiben nem. A dohányzásban pl. nem tudok, mert a szervezetem érzékeny a cigifüstre, ez van, hiába akarnék, rosszul vagyok tőle.
2018. júl. 7. 10:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Inkább egyedül, mint egy kompromisszummal!
2018. júl. 7. 10:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nem élem meg és soha nem is éltem meg problémának, hogy x ideig nincs párom. A szingliség nálam csak egy állapot, egy alapjáraton kellemes érzés, amiben ugyanúgy teljes az életem. És nem úgy akarok kapcsolatot, hogy szükségem van rá, hanem van róla és a páromról egy elképzelésem, és arra vágyom egész pontosan, nek akármire.

Már találtam olyan embert, akivel a páros élet olyan, amire vágytam, de semmi vele kapcsolatos elvárásban nem kötöttem kompromisszumot. Azt kaptam így, amire vágytam és persze, vannak apró hibák, problémák, de nem olyan dologban, ami valaha szempont volt nekem. És egyáltalán nem volt kellemetlen erre évekig várni szingliként.

2018. júl. 7. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindig voltak kompromisszuk a kapcsolataimba, de sosem éreztem azt hogy lejebb adnám az igényemet. Akihez nem vonzódok és képtelen vagyok tisztelni, szeretni, vágyódni utána ott lehet akármilyen klassz akkor sem lesz NEKEM jó.

Az egyedülállóság meg számomra nem büntetés hanem ajándék. Olyankor csak magamra kell koncentrálni. Van időm a belsőm fókuszálni. Át gondolni a dolgaim. Célokat jelölni ki és nem kell figyelnem senki másra.

Azóval nekem a magány az inkább egy pozitív életszakasz. Nem menekülök előle. Csak olyan emberrel tudom elképzelni magam aki vonz és tiszteni is képes vagyok. Vannak még fő szempontjaim amik fontosak hogy teljesüljenek mert ezek nélkül egyikünk sem lesz boldog a másikkal. Annak meg nincs értelme.

2018. júl. 7. 11:14
 6/8 anonim ***** válasza:
42%
A régóta egyedül lévő férfi ismerőseimnek gyakorlatilag már elvárásai sincsenek. A régóta egyedül lévő női ismerőseim elvárásai még mindig ugyanolyan nagyok, mint évekkel ezelőtt.
2018. júl. 7. 13:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Ezen a fórumon sokszor megy a kritika, hogy "adj lejjebb az igényeidből!", ehhez képest jellemző, hogy sokan tartják magukat az elvárásokhoz. Ez így eléggé ellentmondó... de nyilván nem ugyanazok mondják ezt.

Mindkét hozzáállásban meg van az igazság, csak fura, amikor a hozzászólásokban le vannak oltva azok, akik tartják magukat az elveikhez, hogy vegyenek vissza... máskor meg az a "normális", aki nem adja lejjebb. Fura.

Nyilván kell egy kapcsolathoz, együttéléshez egy egymáshoz való alkalmazkodás, némi kompromisszum. Ez egy középút. És van amikor olyanok szeretik meg egymást, akik nem egymás ideáljai (sőt), mégis nagyon működik, és boldogok.

2018. júl. 7. 14:17
 8/8 anonim ***** válasza:
#7: Ezen az oldalon lényegtelen, hogy milyenek az igényeid és mit csinálsz velük, úgyis rossz leszel... :D
2018. júl. 7. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!