Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak még elvont, alternatív és nem karrierista nők itt?
Régen sokkal több ilyen nő volt itt, most mintha elment volna mindenki a "nagy ház, nagy autó, jó fizu és rám irigykedjen mindenki" irányba.
Számomra az anyagi dolgok szinte teljesen lényegtelenek, sokkal fontosabb számomra egy jó beszélgetés, minthogy nekünk legyen a legszebb kerítésünk az utcában. Illetve nem is akarok sikeres lenni, legalábbis köznapi értelemben, csak egy viszonylagos, de biztos jólétben élni, úgy hogy lehetőleg a legtöbb időt tudom tölteni a hobbimmal, a barátaimmal és persze elsősorban a párommal. Kint lenni a természetben, felfedezni az életet, önmagunk, egymást, bejárni a fél világot, ilyesmik. Élőben igazából sosem találkoztam még ilyen nővel, csak itt, de már itt se futok bele ilyen emberbe egy jó ideje.
szerintem ennek a kérdésnek ilyen formában nincs értelme.leírtad az igényed,hogy milyen nőt akarsz. egy nem karrierista nő megkeresi a 100ezer nettó haviját,amiből nem lehet egyről a kettőre jutni.
ha meg akar valamit az ember,muszáj képeznie magát,hogy azért ezt a szintet megugorja,ami áldozatokkal jár. és igen,sok nő bevállalja, tanul,dolgozik...
de még ekkor sincs nagy ház meg nagy autó,mivel ahhoz évek kellenek.és aki évek alatt eléri ,az meg is érdemli.
arra akarok kilyukadni,hogy ez már egy ilyen világ, küzdeni kell,meg kell tenni a lépéseket a jövőre,ilyen lett a női társadalom. aki pedig nem így látja és nő,az valószínű belemegy a szülésbe is . vele pl nem tudsz úgy utazni,hogy felesben,valószínűleg nem lesz neki sok rávalója .
# 9/10: Sejtettem, de nem igazán fejtetted ki ezt a részét.
Borász vagyok elsősorban, de forexen is kereskedek és most egy faiskolát akarok csinálni egzóta gyümölcstermő növényekkel.
# 10/10: Én nem akarok beilleszkedni, mert nem látom jónak a többség életvitelét és boldognak se tűnnek. Se a pénztől, se semmilyen anyagi dologtól nem lett még senki boldog, legfeljebb csak egy kis időre. Az igazi boldogság élni és felfedezni azt.
Nem pont csak az üzleti életre gondoltam a karrierista alatt, hanem azt, akinek fontos a munkája, hogy minél feljebb kerüljön a ranglétrán. Nyilván az se túl vonzó, ha valakinek elég ha pénztáros, de úgy gondolom van egy középút, ami működhet. Ha szabadúszóként(bármit is takarjon ez :D)eltudod tartani magad és minden ésszerű dologra tudsz magadnak félretenni pénzt, amit idővel meg is szerzel, az szerintem egy jó út lehet.
Ki és hol keres ma 100 ezer forintot? Valamit rosszul csinál. Nem egy közmunkásra gondoltam, hanem olyanra aki mondjuk kézműves dolgokat árul, vagy netes munkája van amit bárhonnan eltud végezni.
Képeznie mindenkinek kell magát, annak is aki nem akar milliókat keresni bármi áron. Nem egy tunya nem törődöm nőt keresek, csak olyat aki 8-12ben tudja elképzelnie az életét és képes arra, hogy saját lábon álljon.
Az meg aki erre vágyik és el is éri, az megérdemli, persze. Csak nekem nem kell olyan, aki ilyenre vágyik, viszont sokaknál ennyi a nagy életcél.
Mondom, szerintem van egy középút, dolgoznia mindenkinek kell, de nem csak 8-12ben lehet. Gyereket meg nem akarok, szóval a szüli vágyó nők kizárva eleve. :D
a 100ezret körülbelül írtam,de rengeteg pozíció van,ahol a nettó 130nak örülni kell. Sajnos.
mindegy amúgy nekem mit akarsz,csak szerintem ennek a kérdésnek nincs értelme. Nem érted azt,hogy ha valamit akar magával kezdeni valaki és mondjuk 100ezer ftnál többet keresni,akkor az igenis bevállal valamilyen oktatást,plusz melózik mellette és alig jut ideje másra.Így működik valaminek a kezdete. Lehet te már nem 20as éveid járod,de ott ez így van. Talán nem jó korosztályban nézelődsz
"Nem egy közmunkásra gondoltam, hanem olyanra aki mondjuk kézműves dolgokat árul, vagy netes munkája van amit bárhonnan eltud végezni."
Lépj be valami tini DIY csoportba. Rengetegen próbáltak kézműves apróságokkal pénzt keresni, de nem éri meg. Ott az ebay és a sorozatgyártott ázsiai cuccok, amik miatt a kézművesdolgokhoz való alapanyagokkal dolgozni húzósabb.
A bárhonnét végezhető netes munkához meg rengeteg év munkatapasztalat kell olyan területen, ahol egy egyáltalán megoldható (kis hazánkra ez nem jellemző) vagy megfelelő kapcsolatok.
"Jól látod, kaptam egy alapot. Ez viszont nem zárja ki azt, hogy van olyan nő aki képes rugalmasabb munkaidejű munkából megélni és nem lesz rabja annak."
A szokásos sztoriról van szó: Kisherceg, a jó háttérrel észre sem veszi, hogy a környezetében milyen mások szociális háttere és a munkakörülmények. Érthető módon az olyan munkájú/keresetű nők, akikről beszélsz, nálad komolyabb férfiakkal fognak összejönni.
Két általam ismert lányról van szó. Tehát létező jelenség, a probléma csak az, hogy az egyik a barátom barátnője aki ráadásul nem is tetszik, illetve a másikra is kb ennyi a pozitívum számomra, minden másban teljesen más világ. Szóval létezik ilyen nő, nem is egy, csak olyan nincs aki mindaz egyben lenne mint amit leírtam.
Nem vagyok kisherceg, nagyon sok mindent már saját erőmből és munkámból értem el. Egyébként igen, valószínűleg az a baj, hogy akinek hasonló háttere van, az még tovább akar jutni, ezért is írtam, hogy nem karrierista nő.
Tudom mennyire szegények az emberek ebben az országban, hogy mindennapos a spórolás, a filléreskedés, de úgy gondolom nem mindenkinek kell így élnie. Igazából egy jó pénzügyi érzékű lány 130-150ből is jó életszinvonalon tud élni. A két lány akit említettem, az meg efelett keres.
Egyébként jó lenne ha itt is elterjedne már a 4 órás munka, csak ugye a fizetéseknek is igazodnia kellene hozzá, hogy ne szárazkenyeret keljen enni hónap végén. Ha valaki ennyit dolgozna, nem lenne problémám vele, mert akkor biztos nem hullafáradtan jönne haza, aki már legfeljebb csak feküdni képes.
Tehát nem hibáztatok senkit, mert 8-12ben dolgozik, mert sajnos ilyen ez a rendszer. Viszont úgy gondolom, hogy van más, járható út is.
Végigolvastam az összes hozzászólásod (fő kérdéseden kívül).
Nem lehetsz egy könnyű eset, ne csodálkozz, hogy nincs számodra megfelelő partner.
Egy kicsit álomvilágban élsz. Ez a filozófikus beállítottságú szövegelés nekem például sok, pedig kb. 5 perce olvaslak.
Kérdésre a válaszom: az elvont nő nem olyan, amit te körülírsz. Sőt, még az alternatív sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!