Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi ez a magasság probléma a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a magasság probléma a férfiaknál mostanság?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció bár biztos lesz egy rakás ember aki annak fogja venni, mindegy...

Elég pár kérdést átfutni itt gyakorin és ami baromira szembe tűnő hogy sok férfi( tisztelet a kivételnek) erre a magasság-témára van ráakadva. Tényleg ennire számít vagy nem, x centi alatt ássa el magát az ember vagy nem és hasonló dolgok..

Elkezdtem gondolkodni hogy mennyi férfinak mintha kisebbségi komplexusa lenne emiatt, vagy kevés önbizalma esetlegesen ezt (az alacsonyságot ami nem is minden esetben igaz) a párkapcsolatok terén a sikertelensége okának.

Aztán elkezdtem azon agyalni hogy ismerek nem 1, nem 2 pasit akik alacsonyak és ez nem okoz nekik gondot. És nem szuperpasi típusokról beszélek.

Az öcsém pl. 23 éves még egyetemista. Szerintem jóképű (persze lehet elfogultság kissé, de objektíve sem csúnya). Izmos-macis alkat. És 169-170 cm. Van barátnöje aki 174 cm magas. Szép lány. És nagyon is jól megvannak. Néha vannak köztük konfliktusok amiről rudok de egyik sem a magassága vagy alacsonysága miatt van.

Egy ismerősöm ,huszonéves srác, tök jól néz ki, humoros stb. de nincs több 170pár centinél. Mégsincs baja. De ismerek 30-as férfiakat is akik szinten 170 körül mozognak.

És érdekes itt mégis ez a tendencia (de nők részéről is a pasik magasságát érintve) hogy aki alacsony ássa el magát.

Én nőként a 162 cm-el ezt nem értem meg. Persze egy 180 cmes nő valószínű máshogy gondolkodik. Miért nem érti meg sok férfi hogy a legtöbb nőnek, IGEN vonzó az ha valaki magas de adott esetben 2 pasi között nem ez lesz a választas oka. És aki meg alacsony és 190 alatt senkit nem tekint embernek meg kicsit el van tevedve de az olyanokkal nyilván nem kell foglalkozni.

A felszínességet általában ne keverjük ide mert az (sajnos v nem sajnos) minden emberben benne van.

Miért lett ez ekkora mánia? Én picit ezt érzem hogy sokan ezzel takaróznak és ezt vélik a sikertelenségük okának. Pedig valószínűbb hogy más van a dologban.

Szóval kivancsi vagyok a véleménykre:D

Kort és nemet is légyszi.

2018. jún. 19. 22:23
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mindenkit felpontoztam. Azért jöhetnek még.

Azzal egyet értek hogy egy egészséges, normális énkép és önbizalom sokkal vonzóbb mint x centis magasság.

Azzal is egyet értek hogy sokaknak vonzó. Erről nem is állítottam hogy nem az.

A kettős mércére nem tudok mit mondani. Ez sajnos így van. Én sem értek egyet vele.

Csak rossz azért azt látni/olvasni hogy vannak emberek akik emiatt érzik magukat senkinek. A másik oldalon meg bosszantó hogy ezen rimánkodnak állítólagos "férfiak".

Mert nem az alacsonyság az ami nem vonzó hanem az aki ezen nyavalyog mint egy kislány.

2018. jún. 20. 00:00
 12/25 anonim ***** válasza:
58%

#11: De látod, hogy mi a probléma? Feljön egy srác mondjuk, leírja, hogy elhívott mondjuk az elmúlt évben 20 lányt randira és mind visszautasította. Egy részük vállalta, hogy magasabb sráccal járna, egy részük arra hivatkozott, hogy külsőre nem az esete, egy részükről megtudta ismerősök által, hogy a magasság miatt alakult így a dolog.

Az illetőnek vannak barátai, lóg másokkal, bírják a személyiségét, szóval csak a magasságát tudja okolni, jogosan.

Feljön az oldalra, kiírja magából a bánatát, nem sérteget senkit, tanácsot kér... És megkapja, hogy sír, mint egy kislány. Ez rendszeres az oldalon.

Az a baj, hogy a nők többsége valamiért minden témával kapcsolatban csak annyit lát, hogy a nőknek nehéz. Ha egy férfi panaszkodik, akkor úgy sír, mint egy kislány. Olyat mikor kapott meg egy nő a panaszkodásáért, hogy úgy sír, mint egy kisfiú? Már maga a szóhasználat is olyan, mintha a férfiakat alacsonyítaná le női szintre, aztán megy a felháborodás, ha egy férfi teszi ugyanezt.

A nők többsége fel sem fogja, hogy a férfiakon milyen jellegű nyomás van társkeresés szempontjából. A férfi nem panaszkodhat, mert ő férfi. Egy férfi nem írhat negatív tapasztalatokat a nőkről, mert ő férfi. Ha panaszkodik, kislány lesz. Ha negatív tapasztalatokat ír, lúzer. Na, ez a kettős mérce, amit a férfiak naponta megkapnak.

2018. jún. 20. 00:06
 13/25 anonim ***** válasza:
84%

A magasság mint elvárás korfüggő is. Tizenéves lányoknál még nem annyira alakult ki, harmincas nők pedig már hajlandóak kompromisszumot kötni, és sok más paramétert is számba vesznek.

Azt hiszem az könnyen be lehet látni, hogy egy magasabb férfi vonzóbb a legtöbb nőnek. És ha megfordítanánk a nézőpontot...?

Ha tényleg foglalkoztat ez, nézd végig az ismerőseidet, mondjuk facebookon ebből a szempontból. A többi alacsony fiúnak is van kapcsolata, vagy lehetne, ha akarná?

A lány ismerőseid mekkora részének van alacsony párja?

Vagy egyszerűen kérdezd meg a barátnőidet, hogy randiztak, vagy jártak-e alacsony fiúval.

Gyakorin tipusválaszok vannak, de a valóság ott van előtted.

2018. jún. 20. 00:10
 14/25 anonim ***** válasza:
92%

a rinyás gyakoris az vmi külön, beltenyésztett faj..

elmondtam már n1000x, hogy nálunk magasaknál is pont kiesik egy jelentős hányad a nőkből és ugye épp a nagy magasságkülönbség végett

2018. jún. 20. 00:39
 15/25 anonim ***** válasza:
58%
#14: A bizonyos témájú kérdéseknél automatikusan mindenkit rinyálónak/szűznek/lúzernek tartó felhasználók is ugyanúgy külön faj.
2018. jún. 20. 00:44
 16/25 anonim ***** válasza:

Internet.

Nekem is ez maradt mivel élőben nincsenek körülöttem lányok.

Interneten a nagy túlkínálat miatt, engem 180 centivel, sportos testalkattal, szerintem kultúrált viselkedéssel ezresével utasítanak vissza a nők...

Aki élőben szerencsés férfi lehet bármekkora magas, élőben nincs ilyen undorítóan angy tűlkínálat férfiból, hogy minden hajszálnyi hibáért kukába dobják.

Neten 1 rossz szót írsz egy lánynak kuka vagy.

2018. jún. 20. 06:22
 17/25 anonim ***** válasza:
88%
Nekem pl az alacsony pasik jonnek be. Es amikor ezt elmondom, tagra nyilt szemekkel neznek ram. Mivel en is alacsony vagyok, komfortosabban erzem magam egy tolem kevesbbe magas pasi mellett.
2018. jún. 20. 06:32
 18/25 anonim ***** válasza:
57%

Meg a nőknél is! Általánosítani persze nem lehet.

Nekem volt velem azonos magasságú párom, nem zavart, jó volt az úgy. Aztán a végleges párom magasabb jóval, de ez nem is volt szempont, mikor összejöttünk.

Pont ennek kapcsán gondolkodtam el a barátnőm épelméjűségén. Szegény csaj eddig csak nagyon gáz alakokat fogott ki. Most van egy srác, aki tényleg szereti, nem bántja semmilyen értelemben, megbecsüli, erre azon sipákol, hogy magasabb tőle vagy nem, mert ez őt zavarja.

Hát, ha a rossz után emiatt nem tudja becsülni a jót, meg se érdemli.

2018. jún. 20. 06:38
 19/25 peca1000 ***** válasza:

Most ez a divat, a szűzesség genderség, kövérség, megcsalás mellett.

Régebben a farokméreten ment a rugózás (minden 2. kérdés azzal kapcsolatos vol).

2018. jún. 20. 07:14
 20/25 anonim ***** válasza:
74%

Mint mindenre, erre sincs egyszerű válasz, mert összetettebb.

Egyik oldalról valóban, azt látni, hogy a 170-es férfiak is kapcsolatban vannak. Mindenki ismer ilyet a környezetében, mindenki látja őket forgalmasabb helyeken. Ráadásul minden nap látni 2-3 olyan párt is, ahol a nő a magasabb, akár feltűnő különbséggel. Ebből következik, hogy tényleg máshol kellene keresni a sikertelenség okát. Személyiség, elhanyagolt külső, célok, jövőkép hiánya, stb.

Egyszerűen lehet valaki sheggfej ÉS mellette alacsony is. Nyilván csak az alacsonyságára fogja fogni. Sok ember él a Földön, nem is csoda, ha ilyen kombináció is kiadódik. Viszont sheggfejnek se szereti tartani magát, így marad a konklúzió, hogy ő alacsony ezért taszítja a nőket.

Másik oldalról tény, hogy a nők a magas férfiakhoz vonzódnak. Ez mint nagy általánosság meg is állja a helyét. Első körben. Más kérdés, hogy viszont aztán második, harmadik, stb körben ezt felülírhatják (és ténylegesen sok esetben felül is írják) az olyan tulajdonságok, mint arc, testfelépítés, személyiség, eredmények. Nyilván létezik egy kisebbség is, aki nem éri be 190 alatt, minden áron rögeszmésen ragaszkodik hozzá, de ez csak felszínesség vagy fétis.

Abban teljes mértékben igazad van kérdező, hogy a felszínesség MINDENKIBEN jelen van. Amiben az emberek mégis különböznek az az, hogy ezen mennyire képesek felülemelkedni. (Természetesen itt is igaz az, hogy senki se szereti felszínesnek tartani magát, sőt inkább nagyon intelligens, nyitott emberként gondol magára.)

És azt is nagyon jól látod, hogy ez a tendencia egyes nők részéről is meg van.

Olvasd el #6 Tetra... hozzászólását. Gyakorlatilag leírta, hogy a nagyon magas vőlegénye ÉRTÉKESEBB és JOBB FÉRFI, mint a barátnője párja, Misi, mert MAGASABB.

Nem szó szerint, de lényegében pontosan ezt írta le és ezt jelenti. De Tetra legalább nyíltan felvállalja a felszínességét és egyszerűségét (még ha nem is tudatosan).

Ez egy egyébként magas férfiban is kellemetlen érzést kelthet, hogy a másik még magasabb, tehát még jobb. Egy alacsony férfiban pedig komplexust kelthet. Ha az ő szemszögükből nézed, akkor mit látsz? Ide jönnek elolvassák, és azt látják, hogy egy NŐ írta, hogy "Aztán mikor megismerte az én vőlegényemet, annyi volt az első szava hozzám kettesbe, hogy juhj de jó magas, szerencsés vagyok. A második mondata meg hogy: " Ne mondd el a Misinek, de nem bánnám ha picit azért magasabb lenne".

Igaz, hogy ez csak EGY nő véleménye, de olyan ez, mint a rossz hír, kritika, negatív vélemény. Sokkal nagyobb hatást gyakorol, mint a pozitív példák. Ez fog megragadni benne. Hasonlóan, ha egy duci lánynak 5 férfi bókol, elég egyetlen egy is aki kigúnyolja, hogy nagy sebet ejtsen.

Végül van itt egy szűk, de annál hangosabb réteg, akik semmit sem tesznek, hogy fejlődjenek. Ha tized annyi időt és energiát fektetnének magukba, mint amennyit itt pazarolnak a vergődésükkel, akkor már régen sikeresek lennének.

2018. jún. 20. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!