Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy srác programozó, miért mamahotelezik, miért nem költözik el otthonról?
Pesten él, kb. 1 éve végezte el a profinfót ELTÉn, 24 éves, ennyi idősen már illene saját lábra állni, nem?
Nem akarok a zsebébe turkálni, de ahogy olvasom neten, 300k-t megkeres tuti, 100k-ért már ki lehetne venni valamit Pesten. Pl. ha összejön vele valaki mama ott hallgassa a nyögéseket a szomszéd szobába? Reggel meg hozza tálcán nekünk a müzlit?
A válasz egyszerű, gazdaságosabb. A srác programozó, tehát kijelenthetjük hogy tanul ember, aki konyít a matekhoz (valamicskét).
Saját példán szemléltetném.
Amikor én befejeztem az egyetemet (szintén IT + Közgazdaság) és elkezdtem otthonról dolgozni, havi 50k-val szálltam be a családi kasszába, amiből a mindennapok (rezsi, étkezés ...) lettek finanszírozva.
Aztán meguntam a vállakozósdit, elszegődtem BP-re egy céghez. Vettem egy lakást az addigi megtakarításaimból. Most ~80k-ba kerül egy hónap (a jelentős emelkedés legfőbb oka, hogy a munka miatt nem mindig tudok főzni magamnak, így a drágább kész kajákra vagyok szorulva szemben azokkal az időkkel, amikor anyuka folyamatosan 5 emberre főzött alapanyag áron).
Ha nem vettem volna lakást, akkor még fizethetném a bérleti díjat is. Szomszéd ~30m^2 -ért 100k-t penget, és állítólag ez olcsónak számít (NAV is tud róla, tehát nem a főbérlőé mind a 100k)
Ha tehát én rögtön egyetem után feljöttem volna BP-re élni és melózni, havi szinten 130k-tól szabadultam volna meg, amely pénzt befektetve és kamatoztatva x év múlva (x > 5) éppen összegyűlt annyi, hogy a bank szóba álljon velem.
Amúgy a mamahotel fogalmával sem vagy tisztában. Ez olyan életvitelt definiál, ahol a munkaképes fiatal a szüleire hagyatkozva tengeti mindennapjait. Aki kenyérkereső, és mondjuk ráadásként a közös kasszát is gyarapítja a havi honoráriumából, őróla már nem mondható el hogy a szüleiből él.
# 25
Ilyen borzalmas helyesírással gondolom csak egy érettségid van, az sem a legjobb jegyekkel.
Látszik, hogy frusztrált vagy, aztán azt hazudod, hogy mióta külön élsz, hogy ne legyen rajtad támadási felület. Teljesen átlátszó.
és gyorsan oda is hazudja mindegyik "amúgy én külön élek 13 éves korom óta am nem azért kaptam idegrohamot ám a kérdésed miatt, mert magamra ismertem"
XDDDDDDDDDDDD
Te nem tudod alkalmazni az ötödikes nyelvtant, de nekem rossz a helyesírásom... :D mesélj még, kérlek!
Mellesleg nagyon kíváncsi lennék a helyesírási hibákra, amiket a Tisztelt Professzor Asszony látni vélt a hozzászólásomban
Szerintem nézz tükörbe, ilyen hozzáállással a kutyának sem fogsz kelleni
Ilyen rosszindulatú, primitív, bunkó és tanulatlan embert, mint a kérdező is ritkán látni ...
A saját frusztrációid ne vetítsd ki másra :D
Nevetséges, hogy te beszélsz a helyesírásról, amikor alapvető kifejezéseket képtelen van helyesen leírni.
Nő vagyok, de miért költöznék el otthonról, ha a munkahelyemtől 20 percre lakok? Saját lakásra még nincs pénzem, havi fölös 100 rugóm meg nincs, hogy más szarjában kuporogjak egyedül.
Mozdítható vagyok, amint lesz összeköltözésre alkalmas kapcsolatom. De ki az a barom állat, aki elmegy azért albiba, hogy ugyanott legyen, csak egyedül és szegényebben?
Örülnék, ha a frusztráltságotokat nem a kérdésem alatt vezetnétek le.
Írástudatlan, OKJ végzettségű, paraszt, mamahoteles panelprolik.
Nem kell hazudozni, idáig érezni a kérdés miatt kialakult mérgeteket :D Magyarból sem tudnál nyelvvizsgázni, szerencsétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!