Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan ismerhetnék meg aspergeres lányokat?
Mindenütt a "mai trendi" lányok vannak, és nehéz hozzám illőket találni, ehhez kérnék ötleteket.
Külön jó, ha már bevált, működő javaslatokat adtok.
A 31-es válaszra: magam is érintett vagyok.
A hasonlóak azt gondolom jobban megértenek. Mondjuk ha valaki erősen introvertált, és/vagy másért fura az is elég lehet.
Mindenesetre a többséggel nem jövök ki.
Tényleg, egy aspergeres megért egy másik aspergerest?
Úgy tudom náluk nagyrészt hiányzik pont ez a megértés...
Érzelmi kölcsönösség, empátia hiányzik elvileg.
Szóval továbbra sem értem, egy Aspergeres tulajdonképpen hogy tud érzelmileg társsá válni...
Kifejthetné valaki, aki ért hozzá...
Én Aspergeres vagyok és érzelmileg kölcsönösen empátiás és a Páromnak érzelmi társ.
Sokan mondják hogy nem jövök ki a többséggel, de valójában a többség nem jön ki velem.
#Kérdező
Hamarosan megnyílik Budapesten a Fiatal Autisták Szabadidőközpontja az Aura Egyesület jóvoltából. Sajnos nem tudom, hogy mikor, de addig az Aura Egyesületben és az Autizmus Alapítványban vannak Aspergeres lányok szerintem. Mivel érintett vagy, így be is tudsz lépni.
Pl. 2-es írja:"menekülnek előle a nők... pedig tudna szeretetet adni aspergeresként".
Komolyan nem értem, hogy konkrétan hogyan tud szeretetet adni egy aspergeres? Egy ismerősöm az, és ő is ezt állítja magáról, de a gyakorlatban nem megy neki. Sokszor észre sem veszi, hogy bántó, és nem szeretetet adó. Az pedig, hogy előző válaszoló írta, hogy valójában a többség nem jön ki vele" nem tűnik olyannak, mint aki beleérzi magát abba, hogy vajon miért ilyen vele a többség, hanem egocentrikusan sugallja, ilyen vagyok és kész, ha nem tudsz hozzám alkalmazkodni, ez van. Tényleg konkrétan valaki leírhatná, hogy egy aspergeres miben empatikus, érzelmileg miben alkalmazkodó...Nem tudom.
A 9, 10es kommentet olvasva, elgondolkodtatott, hogy ezek az elnevezések milyen sokfélék valóban. Pl. a környezetemben is szem- és fültanúja voltam annak, hogy emberek tisztázzák egymással egy érintett valaki megjelenésekor", hogy ez nem egy betegség, hanem állapot, zavar.
Aztán adott autista emberrel való kapcsolatuk elmélyülése után,- ne haragudjatok, de tényszerűen megtörtént eset-, hogy az állapot elnevezés náluk betegség elnevezésbe ment át spontán az illető viselkedését megismerve. Én átérzem, hogy ez a szociális és egyéb érintettség nagyon nehéz lehet, csak arra kb. senki sem gondol az aspergeresek közül, hogy az általad trendi"nek nevezett lányok, nem biztos, hogy azért nem szeretnének veled lenni, mert trendiek", hanem mert pl. nem vagy empatikus velük, vagy pl. nem igényled az érzelmi kölcsönösséget, vagy nem adsz elég figyelmet, szeretetet... stb. És bizony van, hogy egy aspergeres keményen beletapos egy nem aspergeres lelki világába, amit akár azzal intéz el, hogy ő a "trendi". Konkrétan te pl. a szerelmedben mit szeretnél? Hogy téged szeret egyoldalúan? Vagy csak olvastál erről, hogy az emberek egy idő után párt választanak, és ezért te sem szeretnél kilógni a sorból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!