Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy, hogy nem vagyok vallásos (nem gyakorlom, de amúgy papíron az vagyok), mennyi esélyem van egy mélyen vallásos férfit találni? Működik egy ilyen kapcsolat?
Úgy érzem, ez lenne talán az, ami a legközelebb áll az elképzeléseimhez: akarna esküvőt, akarna gyerkeket, tisztelné és elismerné az ilyen szertartások fontosságát, igaz, vallási szempontból, nem pszichológiai szempontból, mint én, de legalább egy irányba eveznénk. Nem zaklatna aberrált fétisekkel sem valószínűleg, nem csalna meg...
Annyira kizsigerelt mindaz, amit a mai férfiaktól látok, hogy erre vágyom a legjobban. Egy ilyen kapcsolatra, mert ebben biztonságban érezném magam.
Szóval, ez mennyire működhet? Mennyire választ valaki olyan párt, aki nem gyakorolja a vallást, viszont vevő lenne minden ilyenre a párja mellett?
2es te milyen vallásról beszélsz?
Miért csinálsz hülyét magadból? Látszik, hogy lövésed sincs a témához.
Igen, kérdező. Lehet mélyen vallásos társad így is. Ők nem ítélkeznek.
Továbbra sincs igazad. Feleslegesen erőlködsz. Aki normális intelligens ember az nem egy papír miatt fog a párja mellett kitartani és nem egy papír miatt fogja szeretni. Tetszik érteni?
Szóval a te véleményed szerint aki nem házas az nem is szeretheti a párját és nem is tarthat ki mellette igazán csak vele éldegél és egy gyerekes szánalmas idióta?
Gratulálok.
"hanem felesküdött rá, hogy mellette marad és kitart vele. A rokonai előtt. Isten előtt. És ennek jelképét az ujján hordozza minden áldott nap. "
Mégis kit érdekel?
Számtalan válás létezik a világban. Fogd fel szépen, hogy egy kapcsolat nem attól lesz stabilabb és nem attól lesz jobb, hogy megházasodsz. Ezzel nem fogod a kapcsolatod megerősíteni vagy talán úgy gondolod, hogy egy nem túl jó kapcsolatban, ha jön egy házasság onnantól majd minden szép és jó és csodálatos és meseszép lesz? Ki kell, hogy ábrándítsalak.. NEM! A házasság maga és az esküvő egy csodálatos dolog lehet az emlék miatt a nap miatt amit együtt átéltek a pároddal de semmit nem fog befolyásolni az érzelmekben és az elkötelezettségben sem és ha ezt nem vagy képes felfogni akkor az a te szegénységi bizonyítványod.
"Félelmetes? Elhiszem. De aki ettől betojik, az arra sem méltó, hogy párkapcsolatnak nevezzem a kapcsolatunkat."
Persze, majd pont te fogod megmondani, hogy mit minek kell nevezni. Igen, valóban egy normális kapcsolat előbb utóbb eljut arra a szintre, ha a felek meg szeretnének házasodni. De akik nem szeretnének megházasodni és évekig együtt vannak azokkal mi van? Ők idióták? vagy csak szimplán ilyen error állapot?
"Szeretném úgy élni az életem, hogy a párom mellett nem csak hülyéskedem és "éldegélek", hanem másról szól a közös életünk. És szeretném, ha a gyerekeim apja nem a pasim meg az élettársam lenne (undorodom ettől a szótól is), hanem a férjem. "
No komment.
csökken az ne aggódj..
segítettem rajta :)
"Számtalan válás létezik a világban. Fogd fel szépen, hogy egy kapcsolat nem attól lesz stabilabb és nem attól lesz jobb, hogy megházasodsz."
Stabilabb és jobb nem lesz. De qmi elég stabil és elég jó, ott ezen egy percig sem gondolkodnak és bizonytalankodnak az emberek. Fordítva ülsz a lovon. Nem a házzasságtóp várom, hogy összeláncoljon, hanem aki alkalmas arra, hogy komolyan vegyem és kételyek meg lehetséges "menekülési útvonalak" (valljuk be, együtt élni valakivel pont azt jelenti, hogy jó, ameddig jó, aztán pá) meghagyása nélkül képes mellettem lenni, nem várva egy jobbra, az simán elvesz feleségül.
Nekem nincs szükségem olyan emberre, aki nem vállal fel ilyen mértékben. Számomra az az ember gyerekes és megbízhatatlan. Akinek meg jelent is valamit a házasság, nem fog elválni, mert nem is vesz el akármilyen embert.
"Stabilabb és jobb nem lesz. De qmi elég stabil és elég jó, ott ezen egy percig sem gondolkodnak és bizonytalankodnak az emberek. "
Valóban, ebben igazad van. Mint mondtam számomra egy kellemes és szép emlék lenne amit én szeretnék átélni, de attól még nem tekintek úgy a párkapcsolatokra, hogy addig nem komoly addig van menekülő út és társai.
"valljuk be, együtt élni valakivel pont azt jelenti, hogy jó, ameddig jó, aztán pá"
Nem ezt jelenti. Együtt élsz gondolom a pároddal is majd aki feleségül fog venni, nem? Mármint nem úgy zajlik egy kapcsolat, hogy megismered és megházasodsz és majd utána élsz csak vele. Továbbra is úgy gondolom, hogy maga a házasság nem több, mint egy jól működő párkapcsolat. Hiába lesz a férjed valaki attól még ugyan úgy el tud menekülni csak épp pénzbe kerül majd a szakítás.. Megcsalni is ugyan úgy megtud meg minden.. Igazából ami megtörténhet egy házasságban az megtörténhet egy kapcsolatban is.
"Nekem nincs szükségem olyan emberre, aki nem vállal fel ilyen mértékben. Számomra az az ember gyerekes és megbízhatatlan. Akinek meg jelent is valamit a házasság, nem fog elválni, mert nem is vesz el akármilyen embert."
Ezt nem értem.. Mármint akinek jelent valamit a házasság nem fog elválni? Honnan tudhatod előre azt, hogy n+1 év múlva mi lesz veletek a házasság után? Lehet 5 lehet 10 lehet 15 év múlva mentek szét és az is lehet, hogy örökre együtt fogtok maradni. Túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítasz a házasságnak szerintem.. Mármint inkább úgy fogalmaznék, hogy olyan dolgokkal ruházod fel amit valójában nem tartalmaz.
Én személy szerint azt a lányt venném feleségül majd akit szeretek és aki mellett el tudom képzelni magam és tudom, hogy ő megért és elfogad és boldogok vagyunk.. stb.. Ezt fogom érezni iránta akkor is, ha párkapcsolatban és akkor is ha majd házasságban vagyunk és még, ha a házasság nem is valósulna meg akkor is ugyanúgy megmaradnának az érzéseim és nem gondolkoznék azon, hogy jó így mert könnyű szakítani és van menekülő út. Ha meg a kapcsolat úgy alakul, hogy elromlik és tönkremegy akkor úgy is vége lesz, ha párkapcsolatban ha házasságban vagyunk egymással. Ezért mondtam én, hogy számomra csak egy papír és maga az emléke meg a megélése a szép és a lényeges dolog szerintem. Az, hogy az ismerősök és isten előtt erősítsünk meg bármit az számomra lényegtelen.
szóval 77%!
válaszolj legyél kedves!
tudod a mienknél magasabb igazságtartalmú válaszok indokolatlan töröltetése ideggyenge, bigottan vallásgyűlölő személyiségre vall..
szóval..
hogy gondoltad, hogy minden vallásos embert semmibe veszel miközben életedben nem találkoztál eggyel sem?
gondolod, hogy ha rád hagyják a hü|yeségeidet már mindjárt igazad is van?
ha mindenképp hit nélkül szeretnél erről gondolkodni valyon mérlegelted, hogy hol tart Afrika? ahol nem lettek házassági szabályok felállítva..neked vonzó?
Mire válaszoljak kedves uram? Egy konkrét kérdést nem tettél fel csak valamit elgondoltál és leírtad mint nyilvánvaló tényt.
1. Én nem töröltettem semmit, még csak nem is pontoztam senkit.
2. Találkoztam vallásos emberrel és nem vettem semmibe csak leírtam, hogy mit gondolok.
3. A vajon az nem Ly.
4. A házassági szabályoknak semmi de semmi köze nincs ahhoz, hogy hol tart most Afrika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!