Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem mer a többség elköteleződni/miért nem akar egy stabil kapcsolatot?
Komolyan, mindent akarnak, ami egy kapcsolattal jár. Szeretgetést, törődést, mély beszélgetéseket, szexet, közös programokat... Csak elköteleződni és felelősséget vállalni ne kelljen. Igénybe akarják venni az embert, mint egy szolgáltatást, és mikor az aktuális kis igényük, legyen az lelki vagy testi, ki van elégítve, félreteszik és élik a szingli vagy félszingli életüket, kötöttségek nélkül továbbra is.
Miért jobb ez, mint valakivel közösséget vállalni és valakihez úgy hazamenni/hozzáérni, hogy ő a társad és egymáshoz tartoztok, nem csak előveszitek egymást néha?
Tőlem nagyon sokszor vártak ilyesmit, de őszintén, én még olyat sem adnék egy ilyen férfinek, mint egy közösen elkészített vacsora, közben ölelkezéssel, borozással, vagy mint az, hogy fennmaradok éjjel meghallgatni őt és segíteni neki. Utóbbit is csak a párom, a tesóm vagy a nagyon-nagyon közeli barátaim esetében tenném meg, amúgy meg elhúzok a fenébe aludni és kezdjen magával, amit akar, ha nem vagyunk egy csapat. Vagy nem tudom, mi ebben az élvezet, nekem semmi kedvem semmit adni egy ilyennek. És nekem sem esne jól, ha ezeket egy olyan ember tenné velem, aki nem akar hozzám tartozni szorosabban.
Elárulom neked, hogy a férfiak is ugyanezt csinálják.
16,igen,pontosan erre gondoltam.
18:Nem a házasság a fokmérő, de ha komolyan gondolná, elvenne, mert tudná, mennyot jelent ez nekem és mennyire szeretném. Ha valakinek ez nem jelent semmit, de nem teszi meg miattam, otthagyom. Minek legyek vele, ha ennyire sem képes? Vagy minek legyen ő velem, ha nem vagyok olyan nő, aki egyetért vele abban, hogy ez fölösleges, emiatt ki kell hagyni az életünkből. Nekem ez a boldogság része. Idővel, ha elcscsendesednek az élet viharai és nem kell a saját jövőmért is teperni, a gyerek is a boldogság része.
Ez olyan, mintha valako szeretne kiskutyát, a párja meg azt mondja, hogy ne, mert fölösleges. Nincs baja a kutyákkal, de neki ez nem szükséges. Tehát a párjáért nem tenné meg, hogy elfogadja a kutyát, amivel amúgy nincs baja, csak neki nem kell. Tehát nem szereti eléggé ahhoz, hogy ezzel boldoggá tegye.
Merni és akarni nem ugyanaz.
Sokféle férfi és nő van, sokféle igénnyel, sokféle életszakaszban és sokféle fejlődési, "érettségi" állapottal.Vannak akik egy egy bizonyos szakaszt tovább élnek, mint mások.
"Miért nem mer a többség elköteleződni/miért nem akar egy stabil kapcsolatot?"
Miért kellene, hogy akarják?Ne hidd azt, hogy csak mert szerinted ez így a "normális" még máshogy nem lehet és nem is érdemes.
Grúziában többférjűség van, ha egy asszony ott 4 férfit nem tud kiszolgálni a többi nő hülyének nézi.
Úgy vannak szocializálva, te pedig így, ahogy és ami mentén gondolkozni tudsz, érted?
"Ha valakinek ez nem jelent semmit, de nem teszi meg miattam, otthagyom. Minek legyek vele, ha ennyire sem képes?"
Azért a házasság nem egy alap dolog, amit megcsinálsz a másik kedvéért, akkor is, ha amúgy nem tennéd. A házasság egy súlyos döntés, még akkor is, ha ma már el lehet válni.
Ha ebben nem passzolsz össze valakivel, akkor ne panaszkodj, hanem keress olyat, aki mindenképpen házasodni szeretne.
A házasság csak a nőknek jó üzlet, a fèrfiaknak nagy bukó.
Mivel a házasságok jó része válássall végződik, és többnyire a feleségek kapják a gyereket, ingatlant, kocsit a bírók révén, a férj örülhet, ha ki tud venni egy albérletet, és nem lesz hajléktalan.
Csodálkozol, ha nem akarnak házasodni, netán még gyereket is?
Majd hülyék lesznek!
Elégedj meg egy élettársi kapcsolattal, vagy ha az nem elég, akkor a netes társkeresőd adatlapjára írd ki, hogy csak olyan pasik jelentkezzenek, aki házasodni szeretnének, és gyereket is.
Nem fognak tolongani.
Utolsó, olyanról esetleg hallottál, hogy vagyonszerződés? Az okos emberek kötik házasság előtt, hogy az együttélésből adódó pénzügyek kivételével senki ne vethessen szemet a másik vagyonára. Sem arra, amot hozott a házasságba, sem arra, amit a házasságban igazoltan csak saját pénzből/keresetből szerzett, legyen az kocsi, ház, munkaeszköz, bármi.
Csak így mennék bele, mivel valószínűleg én leszek az, aki többet keres...
A legtöbb ember meg úgy legyint a házasságra, hogy nem ér semmit, hogy ennyi erővel meg is tehetné a kedvese kedvéért. Ha pedig nem bízik benne annyira, hogy a válástól stb tart, akkor tényleg nincs értelme együtt lenni. Itt látszik, hogy egyeseknek a komoly kapcsolat sem komoly kapcsolat, mert ezek szerint közben mégis azon agyalnak, hogy könnyebben ki lehet belőle hátrálni, mknt egy házasságból. Az pedig, ahol 6-8 év után még opció kell, hogy legyen, hogy kilépsz meg lelépsz, ha annyira szar, mert ez idő alatt még mindig nem ismered a másikat és nem bízol benne, az nem egy komoly kapcsolat, hanem időhúzás.
Egyébként meg nem a szocializációval van a bajom, hanem szerintem mindennek van egy kerete. Nem kell komoly kapcsolatra vágyni, de cserébe nem kellene azokat az előnyöket sem akarni, amik vele járnak. Például azt, hogy valaki elb#sszon rád egy percet vagy egy fillért is úgy, hogy tudja, hogy ez nem fog épülni egy szorosabb kötelékké, mert kapcsolat nem lesz, baráttal meg nem szexel az ember.
#28: A 11-es vagyok. Egyetértek veled, de azt hozzá kell tenni, hogy a nők szerint csak ez a szűk kisebbség számít igazán férfinak, tehát valószínűleg csak róluk szólt a vélemény.
De ez nem változtat azon, hogy az átlag férfi manapság jóval korábban szeretne megállapodni, mint az átlag nő.
"A legtöbb ember meg úgy legyint a házasságra, hogy nem ér semmit, hogy ennyi erővel meg is tehetné a kedvese kedvéért. Ha pedig nem bízik benne annyira, hogy a válástól stb tart, akkor tényleg nincs értelme együtt lenni. Itt látszik, hogy egyeseknek a komoly kapcsolat sem komoly kapcsolat, mert ezek szerint közben mégis azon agyalnak, hogy könnyebben ki lehet belőle hátrálni, mknt egy házasságból"
Te itt összemosol különböző dolgokat. Az, hogy össze akarsz valakivel házasodni, egy szubjektív dolog, az pedig, hogy a házasságok kb. fele válással végződik, egy objektív. Azt gondolod, hogy utóbbiak már eleve úgy házasodnak össze, hogy el akarnak majd válni? Nem, viszont ennek ellenére is megtörténhet. Ez nem más, mint racionális és felelősségteljes gondolkodás, ahogy egy felnőttől elvárható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!