Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem mer a többség elköteleződni/miért nem akar egy stabil kapcsolatot?
Komolyan, mindent akarnak, ami egy kapcsolattal jár. Szeretgetést, törődést, mély beszélgetéseket, szexet, közös programokat... Csak elköteleződni és felelősséget vállalni ne kelljen. Igénybe akarják venni az embert, mint egy szolgáltatást, és mikor az aktuális kis igényük, legyen az lelki vagy testi, ki van elégítve, félreteszik és élik a szingli vagy félszingli életüket, kötöttségek nélkül továbbra is.
Miért jobb ez, mint valakivel közösséget vállalni és valakihez úgy hazamenni/hozzáérni, hogy ő a társad és egymáshoz tartoztok, nem csak előveszitek egymást néha?
Tőlem nagyon sokszor vártak ilyesmit, de őszintén, én még olyat sem adnék egy ilyen férfinek, mint egy közösen elkészített vacsora, közben ölelkezéssel, borozással, vagy mint az, hogy fennmaradok éjjel meghallgatni őt és segíteni neki. Utóbbit is csak a párom, a tesóm vagy a nagyon-nagyon közeli barátaim esetében tenném meg, amúgy meg elhúzok a fenébe aludni és kezdjen magával, amit akar, ha nem vagyunk egy csapat. Vagy nem tudom, mi ebben az élvezet, nekem semmi kedvem semmit adni egy ilyennek. És nekem sem esne jól, ha ezeket egy olyan ember tenné velem, aki nem akar hozzám tartozni szorosabban.
#4: Pontosan a nők azok, akik kevésbé akarnak elköteleződni. Belemennek egy számukra jó kapcsolatba, de azért a lehetőséget meghagyják, hogy egy alkalmasabb partner rájuk találjon. Ha ez megtörténik, akkor átlépnek az új kapcsolatba, ahol ugyanúgy megmarad a kiskapu egy újabb jelöltnek. Ezt egészen 35-40 éves korukig megtehetik, mert lesznek jelentkezők. Elítélni ezért pedig maximum az előző párjuk illetve az ő ismeretségi köre fogja őket.
Itt nem címlaplányokról van szó, hanem teljesen átlagos vagy néha átlag alatti külsővel rendelkező nőkről. Persze azok a férfiak is hibásak, akik komolyan veszik őket, de ilyenkor mindenkiben ott van az optimizmus, hogy "velem ezt úgysem teszi meg, mert szeret".
Ennek a típusnak persze megvan a férfi megfelelője, őket is hasonló okok vezérlik.
Tehát nem arról van szó, hogy nem mernek elköteleződni, hanem arról hogy nem akarnak, mert közben egy ideálisabb partner megjelenésére várnak.
Az, hogy nem akarnak kapcsolatot, de szexelni ÉS mindent, ami van egy kapcsolatban= a közös programok, a sok beszélgetés, a szeretgetés(ölelés, csók, stb) meg igen.
Hogy a házassággal mi van, az nem kérdés most, az még számomra is a távoli jövő, az a kérdés szempontjából lényegtelen.
De várj...
Mi a különbség a kapcsolat és a szeretgetés, ölelgetés, közös program között (+ szex) ?
Lehet én vagyok fogalmi zavarban de szerintem a kapcsolatok eleje és amikor kicsit halad kb ugyan ez amit felsoroltál.
"Az, hogy nem akarnak kapcsolatot, de szexelni ÉS mindent, ami van egy kapcsolatban= a közös programok, a sok beszélgetés, a szeretgetés(ölelés, csók, stb) meg igen."
Ami van a kapcsolatban az nem maga a kapcsolat?
Szerintem te magad sem tudod, hogy mit akarsz.
Jól érzed magad a kapcsolatban? Akkor minden ok. Nem érzed jól magad? Akkor kommunikáció.
Azért, mert nekem meg több és én szeretném. Ha a páromnak csak egy puccparádé, legalább miattam tegye meg, mert nekem meg sokkal többet jelent és át akarom élni.
Én is kérdezhetném, hogy miért olyan átkozottul jó, ha a nő lenyeli vagy ha tud főzni, mert nekem ez semmit nem jelent és semmit nem látok benne, aminek ennyire örülni kellene vagy vágyni rá. De ha a páromnak ez sokat jelent, akkor jó, örülök, hogy örül, hogy megadhatom neki azt, amire vágyott és nem is esik nehezemre. Ha nem tenném meg úgy, hogy közben nekem ez nem kín, csak semleges, akkor meg nem szeretem eléggé.
Értem a kérdezőt. Szerintem az a problémája, hogy ezek az emberek úgy akarják a komoly kapcsolat előnyeit élvezni, hogy közben bármikor kiléphetnek belőle, ha kedvük tartja.
Most ezért kapni fogok, de egy hasonlattal élve: úgy akarnak alacsonyabb percdíjakat, meg akciós netet a telefonra, hogy nem írnak alá semmilyen hűségnyilatkozatot.
Nem, ez nem kapcsolat. Kaocsolat az, amiben van emellé hűség és amiben ha valami gondunk van, megbeszéljük és dolgozunk rajta, olykor akkor is, ha ideiglenesen nehéz együtt emiatt. Egy ilyen hibrid, ami csak a kapcsolat előnyeiről szól, nem ilyen. Ebben benne van a jó hangulatú együttlógás, de a másiknak nem kell számot adni arról, hogy kivel szexelsz még, mennyire veszed komolyan a közös jövőt, mennyire lehet veled abban gondolkodni, hogy együtt laktok vagy hogy kibe szeretsz bele és zárod le anélkül, hogy a másiknak emiatt joga lenne kiakadni, elvégre is, "ti nem jártok".
Ti nem jártok, ezért nem érdekel, ha valami problémád van, nem érdekel, ha bántja, hogy mással ia randizol, nem érdekel semmi, mert nem a párod, neked nem kell felelni ilyen miatt. De ez közben hatalmas bizonytalanság és em értem, hogy hogy lehet a szeretetet (vagy az illúzióját) élvezni kötődés nélkül. És hogy lehet ennyire a barátság, a szexkapcsolat és a komoly kapcsolat között lebegni, minden kellemetlenségre találva egy kiskaput, amivel lerázhatod a másikat (és fordítva).
Senkinek sem fognak fegyvert a fejéhez, hogy olyan emberrel legyen, akivel nem akar.
"Ha annyira komolyan gondolná, idővel akarná a házasságot is."
Ennek az eldöntését nyugodtan meg lehet hagyni az egyén számára. Amióta válni lehet, és válnak is elég sokan, nem a házasság a komolyság fokmérője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!