Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire esélyes az hogy egy autista nő megtalálja valaha a párját?
Szerintem esélyes azért hogy tapasztalataid ellenére megtalálod azt aki elfogad.
Nem tudom milyen szintű ez az enyhe autizmus, mivel jár, miket csinálsz? Például komoly autizmussal élővel én nem tudnám elképzelni az életem. Hiszen sokszor felnőttként olyanok mint egy gyerek, úgy kell rájuk figyelni, toletálni a dolgaikat stb... Ez tuti nem menne, és a legtöbb embernek sem.
De egy enyhe autizmus esetén talán nem zavarna, nem tudom, fogalmam sincs, ehez ismerni kell az adott személyt.
Szégyellni pedig ne szégyelld magad! A legtöbb ember viszont megtehetné, például azok is akik kigúnyoltak...
F35
Pár éve egy magánintézményben részt vettem egy kurzuson pszichológia témában.Az egyik előadó, aki tartott pár órát nekem egy autista , 30 év körüli férfi volt.Igazából nem tudtam, hogy autista, csak feltűnt, hogy kicsit lassabban beszél, de ennek ellenére komoly ismeretanyaggal bírt.Egy másik előadó közvetlen jó barátom akivel napi szintű kapcsolattartásban vagyok, mikor kérdeztem tőle a tanárról ő mondta, hogy autista és, hogy az azt megelőző 2 évben "rengeteget haladt", ezért érezték úgy és kérték fel, hogy tartson pár órát teljesítmény lélektana témakörben.
Ha jól tudom ő házas és a felesége nem autista.
"Családom szerint mivel én más vagyok mint a többi ember, ezért engem sose fog elfogadni és szeretni senki, mivel eddigi életem során sem sikerült ezt elérnem."
És a családod tagjainak eddig mit sikerült "elérnie"?Mindig jól nézd meg azt, hogy kinek a szavára adsz, a családod nem mindent tudó.
Igen ez tök gonosz dolog volt a család részéről hogy ilyet mondtak!
Valóban senki sem tudhatja mi lesz a jövőben, bármi lehetséges!
Kedves Kérdező!
Eszedbe se jusson szégyellni magad!
"Családom szerint mivel én más vagyok mint a többi ember, ezért engem sose fog elfogadni és szeretni senki, mivel eddigi életem során sem sikerült ezt elérnem." Ezt a családot, khm, érdemes lenne lecserélni egy sajátra, amely tagjai szeretnek és elfogadnak olyannak, amilyen vagy. (Tisztázzuk: nem azt várom el a szüleidtől, hogy hazudjanak az arcodba, tagadják le a speciális tulajdonságaid, hanem azt, hogy támogató és sokkal kevésbé negatív módon álljanak hozzá a problémádhoz.)
Egy ideje foglalkozom vizuális kultúrával, némely autista művész hihetetlen dolgokra képes, ezt merem állítani. Dolgoztam autisták közt, munkateljesítményük és precizitásuk lenyűgöző volt.
Kívánom neked, hogy találd meg azt a partnert, akivel szeretni tudjátok egymást. Ez nem lehetetlen számodra sem.
Nekem az egyik legjobb barátom autista. Nagyon jókat tudok vele beszélgetni, de eleinte jóóó hosszú ideig nagyon nem is tudott mellettem megszólalni. Mondjuk más mellett sem. Idő közben szerencsére több hasonló emberkével is összehozott a sors. Saját tapasztalataim alapján gondolatokban nagyon különböznek a hétköznapi emberektől. Lényegesen többek, de ezt nem tudják kezelni. Az, h nem beszélnek és ilyen téren inkább megfigyelnek csupán egy a sok közül. Szociális képességeiket legtöbben úgy élik meg, hogy defektesek holott talán pont ellenkezően. Az átlag emberek negyed annyi információt nem képesek leszűrni a környezetükben élőkről mint néhány enyhén autista. Amit írtál, hogy a szemkuntaktus tartása nehezebb az is arra utal, hogy lehet te is tudatosan, vagy tudat alatt több dolgot érzékelsz valakinek a szeméből mint más emberek, és így azt a fajta ingert nehezebb megszoknod. Szerintem ne feltétlen mint defekt tekints erre. Én pl. diszlexiás vagyok ami tudom teljesen más, de olyan téren hasonló, h látóidegzavar - agyi működésem és ebből adódóan aszociációs/ gondolkodással kapcsolatos dolgaim teljesen máshogy működnek mint egy átlag embernek. Ha van valamid amit a társadalom "defektnek" tekint az azért van mert az elfogadott álláspont szerint nem vagy normális. Azt viszont senki nem mondta, hogy ezeknek előnyei nincsenek. Logikában, megoldáskeresésben kenterbe verem legtöbb ismerősöm pl. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok mindennel tisztában vagy magaddal kapcsolatban amit most még nem tudsz hova tenni. Kicsit próbáld meg jobban megismerni önmagad, kiaknázni képességeidet azokban a dolgokban melyek jobbak. Párt találni szintén nem csak azok képesek akik top party arcok, és a legnagyobb a faroktolluk. Nehezen nyílsz meg, de nincs olyan ember akihez személyiségre ne illene valaki más. Csupán meg kell találni. Másmilyennek lenni nem azt jelenti, hogy nem érsz annyit mint bárki más. Az életnek millió területe van. Ha úgy érzed nem vagy elég jó az nem azért van mert nem hiba lenne benned hanem azért mert rossz arénában harcolsz. Egy bokszoló legyen bármennyire is jó pingpongban nem biztos, hogy nyer. Pár dolog amit tapasztalataim szerint autisták jobban csinálnak hétköznapi embereknél:
- táblázatkezelés
- hibakeresés
- piacelemzés
- spiritualitás/ meditáció
- konyhai művészetek (én csak mosogatni tudok)
- pénzügy
- humor (miután megnyílt annyira, hogy ki is mondja)
- nyelvtanulás/ fordítások készítése
- varrás
Jó sok területe van az életnek, és bárhol megtalálhatod a szőke lovat fehér herceggel (vagy fordítva). Az is lehet, hogy nincs semmiben sem igazam. Azért hátha. Legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!