Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Társkereséssel kapcsolatban szabad általánosítani?
Volt egy beszélgetés, ahol sokan arra jutottak, hogy nőként nem szükséges válaszolni a társkeresőkön kapott normális levelekre. A leggyakoribb érv az volt, hogy azért nem kell válaszolni, mert rengetegen tapló módon reagálnak az elutasításra és nem tiszteletlenség, ha valaki nem válaszol.
Ezen logika mentén, szerintetek ők elfogadják, ha velük szemben általánosít az, akinek volt már negatív tapasztalata nőkkel? Esetleg elfogadják azt, ha egy pasi szó nélkül eltűnik az életükből?
"Ezen logika mentén, szerintetek ők elfogadják, ha velük szemben általánosít az, akinek volt már negatív tapasztalata nőkkel? Esetleg elfogadják azt, ha egy pasi szó nélkül eltűnik az életükből?"
Mást tudok csinálni? Ha höbörgök akkor másként lesz minden? Fiatal lányként még jobban meg akartam felelni a világnak, az akartam lenni, akit mindenki szeret és elfogad. De szívtam már mások hibáiért. Hordtak le más bűnéért. Ítéltek el úgy, hogy nem ismertek. Szóval azóta csak az "élni és élni hagyni" elvet követve élek. Nem érdekel, ha elítélnek, ignorálnak, leszólnak, egy kalap alá vesznek bárkivel. Tegye meg. Nemcsak engem zár az illető magától, hanem ő magát is mindenki mástól. És ha neki ez jó éljen így. Én pedig csak olyan emberekre szánom az időm, energiám, érzelmem stb. aki viszonozza, aki számít. Mindenki más le van tojva.
#1: Nem fura egy kicsit, hogy egy egyszerű nemet nem tudnak felnőtt, elvileg érett emberként kinyőgni?
#2: Oké, azt gondoltam, hogy tenni nem sokat tehet az ember ellene. De, ha valaki az ellenkező nemmel szemben általánosít, akkor egyetért az ő nemét értő általánosításokkal? Te általánosítottál az ellenkező nemmel szemben?
Az, hogy valaki azért nem válaszol neked, mert esélyt lát arra, hogy paraszt leszel, nem azt jelenti, hogy meg van győződve arról, hogy minden egyes pasi paraszt a világon, egyszerűen csak ki akarja zárni még a lehetőségét is az ilyen kellemetlen tapasztalatnak. Ettől persze még lehet vitatni azt, hogy egy ilyen húzás mennyire kedves vagy igazságos azokkal szemben, akik esetleg normálisak lennének és megérdemelnék az őszinteséget.
Szerintem egyébként mindenkire igaz az (nemtől függetlenül), hogy nem nagyon lehet számonkérni azért, mert egy vadidegennel szemben nem érzi kötelességének a másik kis lelkére való odafigyelést, szóval mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hogy hogyan kezeli ezeket a helyzeteket. Egyszóval igen, én (ha társkeresőznék) elfogadnám azt, ha valaki szó nélkül lelépne, persze nem többhetes, hanem mondjuk néhány napos beszélgetés után.
(A #2-es életfilozófiájával amúgy egyetértek.:D)
"De, ha valaki az ellenkező nemmel szemben általánosít, akkor egyetért az ő nemét értő általánosításokkal?"
Ha azt mondják, hogy minden nő egy hűtlen céda és a férja/pasija mellett tart még mást is. Én pl nem veszem magamra. Nem tudom magamra venni. Mert én tudom, hogy ki vagyok. Az általánosító elítél, tegye meg. Szíve joga. Ezzel viszont elzárja magát attól, hogy észrevegye azokat akik nem ilyenek. Vitába sem fogok szállni az illetővel. Mert teljesen felesleges. Akik ismernek tudják, hogy nálam a megcsalás sosem opció. A szüleim példája életre elvette a kedvem ettől.
"Te általánosítottál az ellenkező nemmel szemben?"
Igen. Szoktam általánosítani, nemcsak férfiakra, de nőkre nézve is (sőt úgy is, amikor tudom, hogy rám nem igaz), de bármi egyébre is. Ezek az általánosítások olyasmik, mint a közmondások és kb. annyira kell őket komolyan is venni. Tudom, hogy vannak bőven kivételek. De akkor egyszerűbb egy masszaként kezelni a dolgot. Vagy röhögni a női-férfi típusok hülyeségein.
"A leggyakoribb érv az volt, hogy azért nem kell válaszolni, mert rengetegen tapló módon reagálnak az elutasításra és nem tiszteletlenség, ha valaki nem válaszol."
Tehát olyan dolgokért bánnak valakivel a minimálisan elvárhatónál rosszabbul, amiket nem is ő követett el.
Aki "egyszerűen csak ki akarja zárni még a lehetőségét is az ilyen kellemetlen tapasztalatnak", az ne regisztráljon társkeresőre, ennyi :)
Jó, de ennyi erővel ki lehet jelenteni azt is, hogy aki nem viseli el azt a szintén negatív tapasztalatot, hogy esetleg nem válaszolnak neki, az se társkeresőzzön.:D Mert az a pasi is "rosszabbul bánik a minimálisan elvárhatónál" egy nővel, aki kapásból visszaküldi az anyjába azt, akitől kosarat kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!