Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Jelen van ez a kettős mérce...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jelen van ez a kettős mérce hogy ha egy férfi nem kezdeményező félénk típus, akkor szerencsétlen és lúzer Viszont ha egy nő ilyen akkor az még szinte előny is?

Figyelt kérdés
2018. máj. 22. 19:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ezek szerintem inkább sztereotípiák, semmint "nemi sajátosságok". Komolyan mondom, már én kérem ki nőként, hogy állandóan szexhajhász állatnak állítják be a férfiakat.

Nem mindenki álszent, aki nem a te elképzeléseidet támasztja alá.:D

2018. máj. 22. 20:57
 12/15 anonim ***** válasza:
62%

Egyik nemnél sem előnyős tulajdonság a félénkség. Férfiaknál nagyobb hátrány, nőknél kisebb. De semmiképpen sem előny.

Viszont mindkét nem tagjai között vannak, akik elfogadóak ilyen tekintetben. Ami lúzerség az inkább az ilyen kérdések kiírása, hogy önigazolást nyerj. Ezt már kevésbé tolerálják, mint a félénkséget.

2018. máj. 23. 10:10
 13/15 anonim ***** válasza:
74%

#11: Nem attól lesz valaki álszent, hogy nem támasztja alá az elképzeléseim. Attól lesz az oldal nagy része álszent, hogy naponta olyan szintű önszépítő szöveget nyomnak le, hogy az már fáj.

A kisgyerekek már úgy szocializálódnak, hogy a hercegnő várja a királyfit, aki majd jön és csinál valamit. Aztán a romcsi filmekben is ezt látni. Táncnál is a férfi kéri fel a nőt. A közbeszédben is az terjed el jobban, hogy a férfi szedi fel a nőt és nem a nő a férfit. Itt is jönnek egy csomószor olyan válaszok, hogy az illető legyen már férfi és lépjen, meg, hogy ez és az nem a nő dolga. Pár napja volt egy kérdés, ami arról szólt, hogy a nő kezdeményezhet e és több női felhasználó is azt írta, hogy szerintük ez milyen rossz. A férfiválaszolók 1 kivételtől eltekintve csak olyat írtak, hogy náluk ez pozitívum. Amikor a nőket ért kettős mércéről van szó, jönnek a szövegek, hogy mennyire jelen van. Amint szóba kerül, hogy esetleg bizonyos helyzetekben a férfiakat is érinti ez a kettős mérce negatívan, egyből jön az egyenlőségről szóló szöveg.

(Azt inkább meg sem említem, hogy a környezetemben is pozitívan fogadják azt, amikor egy nő kezdeményez és negatívan, amikor egy srác nem mer, de megértően, amikor egy nő hasonlóan nem mer. Erre úgyis megkapnám a szokásos választ, hogy biztos az én környezetem valami kivételes csoda.)

Szóval, igazából a felhasználók nap, mint nap bizonyítják a dolgokat, csak a kérdés megfogalmazásától függően olyan szintű fordulatot tesznek, hogy az már fáj. És igen, ez álszentség. A válaszok többsége kb. minden kérdésnél arról szól, hogy mindenki megpróbál valami csodát előadni magáról, hogy milyen elfogadó és korrekt emberke. Aztán, sokszor pár hozzászólás után a veszekedés közben hirtelen eltűnik ez a nagy elfogadásuk.

2018. máj. 23. 14:38
 14/15 anonim ***** válasza:
40%

Valamilyen szinten igen, bár a kifejezett félénkség mindkét nemnél hátrány.

Cserébe meg van, amiben a nők vannak hátrányban.

C'est la vie.

2018. máj. 23. 15:36
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nos a nemek között ma már nincs akkora különbség vagy hátrányos megkülönböztetés de ha jobban belegondolsz akkor (szerintem hála a jó égnek) nem mosódtak össze teljesen.

Persze egy nő is lehet ugyanúgy kezdeményező és ezt sokan szeretik is ugyanakkor ez nem egy olyan dolog hogy mindenki 100%-san egyet értsen vele. Van aki szereti ha egy nő ilyen és van aki nem.

A férfiakban valahol (elvileg) ez egy ösztön hogy megszerezzék a nőt és "uralják". Az állatoknál ez még azért elég jellemző. De az embereknél ugyanez elég megosztó és nem is lehet róla objektív ítéleteket kimondani. Felesleges is ezen lovagolni.

2018. máj. 23. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!