Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarnak az emberek párkapcsolatok, amikor az ember egy önző lény?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre, hogy általában első sorban, azért akar főleg egy nő párkapcsolatot,, de férfi is, hogy NEKI legyen jó. A férfi legyen magabiztos, férfias, tudjon védelmet biztosítani számára, legyen egzisztencia az utódaim számára, legyen jó képű stb. De a férfi is legyen számomra egy jó csaj, akit.............

Úgy látom első sorban magáért akar egy ember párkapcsolatot az ő megélhetésére, biztonságára. Most akkor azért akarjak társat, hogy neki jó legyen?

2018. máj. 13. 11:41
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
* párkapcsolatokat
2018. máj. 13. 11:42
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez mindenben így van, még az állatvilágban is. Első az "én" jóléte. Aztán jön minden más. Csak vannak csoportosulások akik megtanulják, ha néha lemond az elsődleges forrásról és csapatba vergődik, esetleg megosztja a forrást, akkor többet kaphat, vagy valami más jót/forrást.

Bár a média, most leragadt az "én"-nél. Nekünk minden jár, te vagy a világmindenség... stb. De pl. munkaerő piacon megint a csapatmunka élvez prioritást. Találd meg a csoportba a helyed, és együtt dolgozzatok a sikerért.

A magyar ember extrém hátrányos helyzetben van, mert borzasztó introvertált, a többi európai néphez képest. Az első üzenet átjött, ezt spékeld meg az introvertáltsággal és máris kapsz egy gyakoris filozófust.

2018. máj. 13. 11:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert az emberek nem így érzik, az egy dolog, hogy a háttérben voltaképpen így működik. (Ezzel a kijelentésemmel nem fognak egyet érteni, pont emiatt, szóval ne időzzetek rajta sokat! :) )

Az ember társas lény és az alapvető ösztönök emiatt átalakulnak. Lehet, hogy nem tűnik önző dolognak, mert az ember úgy érzi, hogy csak a másikért teszi, voltaképpen pedig a saját örömét és jóllétét biztosítja azzal, hogy a másikért tesz dolgokat. Ezzel nem tudsz mit tenni, ritka, aki másképpen gondolja a szerelem és a szeretet létezését, ők is sokszor rosszul érzik emiatt magukat, mert tudják a lényegét. Persze nem mindenki. :)

2018. máj. 13. 11:51
 4/14 A kérdező kommentje:
De akkor nem okosabb és jobban dönt az aki nem akar komoly kapcsolatot és nem akar párkapcsolatot, mert vagy nincs rá igénye vagy mert legyőzte ezt az ösztönt?
2018. máj. 13. 11:53
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért akarunk társat, hogy mindkettőnknek jó legyen. Hosszabb távon csak úgy működik, ha mindkét félnek jó, és ahhoz, hogy kapj, adni is kell, hogy jól működjön a kapcsolat és mindkét fél profitáljon belőle.

Azt a férfit, nőt kell megtalálni, akivel ezt a kölcsönösséget ki lehet alakítani.

2018. máj. 13. 11:53
 6/14 A kérdező kommentje:

Azt a férfit, nőt kell megtalálni, akivel ezt a kölcsönösséget ki lehet alakítani.

Ez a párkapcsolatok max 10%a lehet :D

2018. máj. 13. 11:55
 7/14 anonim ***** válasza:

Alapjábavéve mindenki akar társat, ez természetes. Nem értem, hogy mi bajod, az önzõséget nagyon könnyū orvosolni, mivel senkinek sem kötelezõ kapcsolatban lennie egy önzõ emberrel, ezért az ilyen hamar magára marad.

Miféle jelentõsége van annak, ha eldöntöd, hogy nem akarsz kapcsolatot?:)) Úgy se lenne, ha akarsz, ha nem.

Vannak, akikben még van remény, és odatudnak figyelni a párjukra, mert pár visszautasítás meg szakítás között valahogy csak elgondolkodnak azon, hogy nem róluk szól minden.

Kit érdekel, hogy párkapcsolatot akarnak? Úgy sem lesz nekik nyugi. (max. valami fogyatékos emberrel, aki tūri ezt a viselkedést, kit érdekel) Nem kötelezõ figyelmet fordítanod egy ilyen emberre, meg nekik sem rád.

2018. máj. 13. 12:04
 8/14 anonim ***** válasza:

Na most első körben a felvetés jogos és abszolút helytálló. Az ember egy önző lény. A szerelem is az. Mert nekem jó érzés én akarom megkapni szeretni satöbbi. Nyilván ahhoz, hogy működjön a dolog kompromisszum kell. És lehene ide hozni egy olyan hasonlatot mint az ajándékozás szeretett embernek. Persze nagy öröm adni mert látod, hogy örül de végül is ez is egy én központú érzés mert nekem jó érzés. Remélem érted.

Na most azt meg nem lehet nem észre venni a kommentjeidből, hogy igazából te az önnön sikerteleséged akarod ezzel palástolni, hogy teóriát építesz eköré a sikertelenség köré ami egy netto bullshit ha úgy vesszük.

Effektíve ledegradálod a párkapcsolatot mint egy felsőbbrendű emberként titulálod magad mert ebből neked nem kell.

Oké, nincs ezzel baj csak kattints a stream ikonra és eridj innen.

31/N

2018. máj. 13. 12:07
 9/14 anonim ***** válasza:
*Steam ikon. K..va autocorrect
2018. máj. 13. 12:08
 10/14 anonim ***** válasza:
Egónövelés, másik ember iránti birtoklási és kisajátítási vágy.
2018. máj. 13. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!