Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A környezetemben miért őszinté...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A környezetemben miért őszintébbek az emberek?

Figyelt kérdés

Ha a környezetemben szóba kerül a társkeresés és az elvárások, akkor akármilyen társaságban is vagyok, a többség simán elfogadja a saját nemét érő negatív megjegyzéseket. A férfiak elfogadják, hogy sokszor lustábbak a házimunka terén vagy épp bunkóbbak, a nők pedig elfogadják, hogy szeretik a balhésabb pasikat és sokszor felszínesen választanak.

Ehhez képest ezen az oldalon, ha hasonló témáról van szó, a többség megsértődik és csak túlidealizált elvárásokat ír. Sokan írják pl., hogy a környezetükben a bunkó pasik senkinek sem jönnek be, mégis mindig előkerül ez a téma.

Mi az oka annak, hogy élőben jobban felvállalják az emberek a negatív tulajdonságaikat?

2018. máj. 5. 17:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Azért mert mást tapasztalunk. És nem azt mondjuk hogy akkor te hazudsz, hanem hogy az általánosítás nem igaz mindenkire.

Én sosem szerettem a bunkó pasikat, de ez a téma azért felesleges, mert az itteni nyomik minden sikeres, stílusos srácot bunkónak neveznének.

Amúgy erről az oldalról annyit, hogy egy kérdésnél ahol valami alacsony pasi rinyált, hogy 170 magas és nincs nője, és mondtam hogy nekem az exem pontosan 165 cm magas, lepontoztak, érted? Hogy lehet egy ilyen választ lepontozni? Én ezzel nem azt mondtam hogy minden alacsony pasinak lesz nője, hanem hogy nem a magasság a az elsődleges szempont. De biztos hazudok, mert ők ilyen párokat nem látnak. Kösz szépen.

2018. máj. 5. 19:02
 12/22 A kérdező kommentje:

#10: Teljesen félremagyarázod, amit írok. NEM azt mondom, hogy MINDEN férfi vagy nő ilyen vagy olyan, hanem azt, hogy a többség vagy az átlag. Az, hogy egy férfi csoda rendet tart, nem egyenlő azzal, hogy minden férfi nagy rendet tart. És nem csupa lusta paraszt vesz körül. A rendet tartó férfi ismerőseim is azt mondják, hogy a nők háziasabbak. Igazából tök jó példa lettél arra, amiről a kérdésben írtam.

"Neked őszinte az, aki rábólint arra, amit hiszel."

Nem. Nekem őszinte az, aki nem saját magából indul ki és a saját magára igaz dolgokat húzza mindenkire, hanem az, aki figyelembe veszi a környezetét is. Ha az általad említett társaságban az egy darab rendet rakó férfi azt mondja, hogy a férfiak nagy átlagban olyan rendet tartanak, mint ő, akkor pont ez történt és az illető nem őszinte.

"Ha én itt vagy élőben őszintén megmondom neked, hogy utálom a bunkó pasikat (de nőket is!), mert mindig összeszorul tőlük a gyomrom, akkor hazugnak mondasz, pedig ez az igazság."

Nem mondom.

"Plusz azt nem vetted bele, hogy hasonló hasonlót vonzz, tehát lehet, hogy kikent-kifent műmacáéknál ez így van, de én erről nem tudok, mert az én baráti társaságom könyvmoly-fantasy-képregény vonalon mozog."

Ez egy másik hasonló dolog, mint amit a kérdésben írtam. Valamiért itt mindenki egyből a plázacicákra húz rá minden negatív tulajdonságot. Mintha csak a plázacicák külön női faj lennének a női nemben, akikre rálehet hárítani minden negatív dolgot.

Mondanál esetleg pár negatív dolgot, ami jellemzőbb a nőkre és jellemzőbb a férfiakra?

#11: "És nem azt mondjuk hogy akkor te hazudsz, hanem hogy az általánosítás nem igaz mindenkire."

Ezt így el is fogadom. Nem is azt mondom, hogy az általánosítások igazak mindenkire, hanem azt, hogy az átlagra. És ezt rengeteg válaszoló teszi hasonlóan, akiket sorozatosan lepontoznak és sokszor kapnak olyan reakciót, hogy a környezetükben pl. senki sem szereti a bunkó férfiakat.

"Én sosem szerettem a bunkó pasikat, de ez a téma azért felesleges, mert az itteni nyomik minden sikeres, stílusos srácot bunkónak neveznének."

Ezt sem szoktam érteni. Ha a nők-bunkó férfiak általánosítás nem jogos, akkor az itteni férfi felhasználókkal kapcsolatban miért jogos a nyomi jelző?

A lepontozós résszel én sem értek egyet. Elhiszem, hogy volt alacsony pasid és tényleg nem jogos a lepontozás, mert tényleg nem azt írtad, hogy minden alacsony pasinak lesz barátnője. Ilyen kérdéseknél az ilyen válaszok jók. De ott is felbukkannak az olyan emberkék, akik leírják, hogy a környezetükben MINDEN alacsony férfinak van barátnője és a környezetükben SENKINEK sem számít a magasság. Az ilyen válaszok tényleg furák.

2018. máj. 5. 19:16
 13/22 anonim ***** válasza:

"Mondanál esetleg pár negatív dolgot, ami jellemzőbb a nőkre és jellemzőbb a férfiakra?"

Nem tudok. De én nem is ezen a szinten gondolok emberekre. Én azt mondom, ha Horváth Piroska rendetlen, mert ismerem, a Kiss Péter meg házias, mert ismerem.

Nem tudok a nőkről és a férfiakról nyilatkozni, alig ismerek pár száz embert.

2018. máj. 5. 19:34
 14/22 A kérdező kommentje:
#13: Ha állításod szerint nem tudsz ilyen dolgot és nem ismersz elég embert hozzá, akkor miért mondtad az előbbi egyik általánosításra, hogy nem igaz?
2018. máj. 5. 19:39
 15/22 anonim ***** válasza:
Mert maga az általánosítás hülyeség. Bármilyen csoportról állítani valamit ostobaság. Minél nagyobb a csoport, annál inkább igaz ez.
2018. máj. 5. 19:42
 16/22 anonim ***** válasza:
Ez kb olyan, mint mikor itt megkérdezi valaki, hogy milyenek az orosz pasik/40-es nők. Melyik?
2018. máj. 5. 19:46
 17/22 anonim ***** válasza:

Régen én is képmutató voltam ,mert azt gondoltam, hogy így kivételesnek tűnhetek, és szerethető leszek. Aztán valaki a példamutatásával felnyitotta a szemem, és azóta gyökeres változáson mentem keresztül. Egyébként ő nem is tud róla, hogy milyen erőteljes katalizátora volt a lelki fejlődésemnek. Már nem mutatok semmilyen álarcot senki felé. Ha valakinek nem tetszik az igazi arcom, azzal nincs dolgom az életben. Szóval szerintem ez az oka.

Az meg már más kérdés, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában önmagukkal, és miért gondolják azt, hogy a bunkó emberekhez vonzódnak, amikor valójában nem is a bunkóság, ami vonzó, hanem amiből az ered, a magabiztosság. Ha ezt tudnák, akkor kereshetnének olyan férfit (bár szerintem nem sok ilyen van), aki magabiztos, mégse bunkó.

Az én képmutatásom tárgya az volt, hogy tudok vonzódni olyanhoz, aki külsőleg nem tetszik. Pedig nem tudok. De még magammal is próbáltam elhitetni.

2018. máj. 5. 19:52
 18/22 A kérdező kommentje:

#15: Miért lenne az? Ha valami egy tömeg átlagára igaz, akkor miért baj?

Ha az orosz pasik egy részére igaz valami, akkor miért baj, ha valaki leírja?

#17: Ebben lehet valami. Kb. azt a dolgot látom itt, amit leírtál. A környezetemben mintha sokkal könnyebben vállalnák a dolgokat, mintha ott nem akarnának ilyen álarcot előadni.

2018. máj. 5. 20:36
 19/22 anonim ***** válasza:

Mert akkor egy részére igaz! Tényleg olyan nehéz nem elvárásokkal meg elképzelésekkel fordulni valakihez, hanem előbb megismerni? Nem azt mondani, hogy "itt egy nő, biztos házias, mint a nők, biztos gondoskodó, mint a nők, biztos nem szereti a focit, mint a nők", ehelyett lehetne "itt egy nő, meghallgatom, kicsoda ő".

Ja nem, mert akkor nem lehet pszichoanalizálni a másikat, meg előadni a janit, hogy mindenkit ismerünk, mert akkora nagy emberismerők vagyunk.

2018. máj. 5. 20:46
 20/22 A kérdező kommentje:

#19: Ismét félremagyarázod azt, amit írtam. Nem azt írtam, hogy ha egy általánosítás igaz, akkor mindenkivel kapcsolatban azt kell feltételezni.

A janis rész egyszerűen vicces.

2018. máj. 5. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!