Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tud egy apa nélkül felnőtt, férfi mintaképet nélkülöző férfi uralni az érzéseit (szerelem)?
Figyelt kérdés
Sziasztok, Meglehet, kicsit furán hat a kérdés de érdekelne, hogy vannak-e mások hasonló cipőben. 32 éves férfi vagyok, hosszú évek óta szingli. Apámat sosem ismertem mivel anyám nem akarta, hogy részt vegyen az életemben. Sajnos máig nem tudtam kideríteni miért nem akarta. 6 éves koromig a nagyapámmal és vele éltem. Később anyám ismét megházasodott és lett egy húgom is. Sajnos a mostohafaterom mindig utált és rengeteget vert engem még gyerekként, igaz most már nem tudja megtenni de sosem volt vele jó kapcsolatom. Nagyapám 13 éves koromban meghalt, ez talán az egyik legnagyobb csapás volt az életemben. A problémám az, hogy kezdem érezni így 32 évesen hogy ketyeg a biológiai órám, nem szeretnék egyedül maradni. A gond az, hogy mindig gondom volt az olyan lányokkal akik tetszettek nekem. Velük szemben sosem tudtam elfojtani az érzéseimet és egy nyitott könyv vagyok előttük ami szerintem abszolút unalmas és frusztráló nekik, mindazonáltal meg is értem. Az olyan nők akik nem vonzanak annyira ők általában összejönnek hiszen nem vagyok annyira zavarban, de csak ideig-óráig tudok velük együtt lenni. Egész egyszerűen nem megy velük mivel nem vagyok beléjük szerelmes. Velük tudok magabiztos és kedves is lenni. Viszont akik tetszenek ott elvesztem a kontrollt. Véleményem szerint ezt az apai nevelés abszolút hiánya is okozhatja, a családban mindenki idősebb korosztály és kevés a férfi (ők már pláne nem foglalkoznak ilyennel). Le szeretném győzni ezt az érzést, uralkodni rajta. Amennyiben más is szenved hasonló problémával, illetve tud rá megoldást annak válaszát megköszönöm. A negatív kommentekre nem fogok reagálni szóval kár a gőzért. Minden mást szívesen fogadok. Előre is köszönöm.2018. ápr. 6. 17:25
1/2 anonim válasza:
Nem kell rá reagálni, de nem is szánom negatív kommentnek... Keress fel egy pszichológust. Ezt a saját érdekedben mondom. Az itteni, esetlegesen hasonló cipőben járóktól sem fogsz tudni olyan segítséget kapni, ami neked kellene.
32 évesen a gyerekkori traumákon már túl kellene lendülni, mert csak gyötör tovább (ezt például tapasztalatból tudom). Ezekre hivatkozva élni szenvedésben, az egy nagyon rossz dolog. Egy szakember tud segíteni, ha te is akarod. És úgy tűnik, hogy akarod. :)
2/2 anonim válasza:
Én 1,5 évesen vesztettem el édesapámat, volt úgymond 4-13 éves koromig "apa" figura, de ő nem olyan volt, nem igazán nevelt, én is hasonló vagyok olyan téren hogy nem tudom uralni az érzéseimet, pillanatok alatt szerelembe esek, ha tetszik nekem egy lány, irtó zavarban vagyok, ha rám néz azonnal félre nézek, de szerintem ezek nem az apa hiánytól vannak, inkább ilyen a tulajdonságom, szerintem neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!