Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pontosan annyira rossz vagy nem rossz párkeresés szempontjából, ha egy 30 éves férfi szüleivel lakik, mintha egy 30 éves nő lakna szüleivel vagy itt jelen van valamiféle kettős mérce?
Szerintem ugyanolyan rossz mindkét eset. Engem eleve úgy neveltek, hogy minél hamarabb önálló életet éljek, így 18 éves koromtól nem függök anyagilag tőlük és nem élek velük. Számomra elképzelhetetlen lenne otthon lakni, szüleimnek is jár a nyugalom, a boldog nyugdíjas évek.
Ha otthon élnék, mindig anyukám főzne rám, mert mániája, így nem tudnék se főzni se gondoskodni magamról. Ha elromlana valami a házban, apa megjavítaná, így nem tudnám, hogy oldjam meg ezeket a helyzeteket.
Szeretnek engem, de ha otthon lennék, még mindig gondoskodni akarnának rólam, és így közel a 30-hoz ez már egészségtelen.
Nőként is le tudtam diplomázni munka mellett és venni magamnak egy lakást szülői segítség nélkül, tesóm is már saját lakásban él. Tudom, hogy nem mindenkinek ugyanolyanok a körülményei, de aki 30 felett spórolásra hivatkozva még otthon lakik, ha nő, ha férfi, az mindkettő ugyanolyan rossz... (kivéve persze ha ápolásra szorulnak a szülők)
Ettől függetlenül talán a férfiak elnézőbbek a nőkkel szemben ez ügyben, és ez így nincs jól.
Hát nem tudom, én csak csajoknál láttam, hogy ők hangoztatják, mennyire önállóak, aztán ha apuka nem küld pénzt meg anyuka kaját, akkor máris elő kell adni a szegény, segítségre szoruló ártatlan kislányt. Az ilyentől hánynom kell. Akkor már korrektebb a szülőkkel lakni és beszállni a költségekbe.
De mivel én csak az egyik oldalt ismerem tapasztalatból, nyilván a másikat kevésbé látom.
/Ööö.. hát az én tapasztalatom szerint egy csomó ilyen lányismerős papíron külön lakik, de az albérletét részben vagy egészben a szülei fizetik... az mitől jobb?/
Hetes válaszoló.Ez teljesen jogos kérdés.
Mellesleg 2 olyan ismerősöm is van,aki azért él ismét szüleivel pl 29 évesen,mert kb 2 éve szakított közös megegyezéssel a párjával és nem akart egyedül nyomorogni egy albérletben,főleg úgy,hogy a srác dolgozott egyedül 3 műszakban a nője meg csak alkalmanként,vagy egyáltalán nem.Továbbá olyan ismerősöm is van,aki 32 évesen válás után költözött haza az anyjához,aki mellesleg szintén elvált...Előtte ő is évekig külön élt az anyjától.Külön mosott főzött.(Tehát tudja milyen önállóan élni.)Régóta dolgozik is.Én az olyat egyáltalán nem ítélem el.
Tehát sokféleképpen lehet értelmezni azt,hogy valaki 30 évesen miért lakik még pl az anyjával,vagy esetleg apjával egy lakásban.
Persze olyanról is hallottam már,hogy valaki 30+ évesen a szüleivel él,de anyuka mindent megcsinál neki és emellett a kicsi fia,vagy lánya nem dolgozik és nem is tanul.A szülei tartják el.(Na az persze már ultra gáz dolog és az már arra vall,hogy egy elkényeztetett srácról,vagy csajról van szó.)
A férfiak kb. minden területen hátrányban vannak azonos helyzet esetén a nőkkel szemben. Az a helyzet, hogy ebből is látszik, hogy a nők szeretik azt a látszatot kelteni, hogy érzékenyebbek és gyengébbek, de a valóságban szimplán kevésbé elfogadóak és számítóak nagy általánosságban.
Ha egy nő olyan férfit keres, akinek van saját lakása, prezentálhatja elvárásként. Egy társaságban felhoztam nőknek, hogy oké, de mi van fordított esetben? A többség felháborodott.
Néhány másik példa:
- Ha egy férfi alacsony, férfiatlan és nem igazán kell nála magasabb nőknek. Ha egy nő alacsony, nincs ilyen gondja.
- Ha egy férfi sokat sír vagy érzékeny, akkor puhány és férfiatlan. Ha egy nő sokat sír, érzelmes.
De azt is megnézhetjük, hogy kb. havonta belebotlik az ember egy olyan hírbe, hogy a nőktől tök jó, hogy egészségtelen mértékben elhízottak és tartsuk őket gyönyörűnek, de valahogy hasonló dolgokat ritkán látni férfiakról.
Szerintem azért 30+ esetében már felmerül az életképes/életképtelen dolog kérdése is.
És hát vannak az örök halogatók: Majd összeköltözünk, ha.... Majd ha lesz barátnőm, akkor elköltözöm..... stb.
Elvileg ma MO-n az emberek 1/3 így él mer olyan k....a jók a fizetések h másképp éhen döglene egy albérletben.
Egyébként ha az érintet feleknek megfelel akár N akár F akkor meg nem tök mind 1 h idegenek mit ugatnak ?
Magánügy !
#16: Ezennel átadom a gyk legnormálisabb női felhasználója címet. Az elmúlt kb. egy hónapban, amióta mostanában feljárok, nem láttam egy olyan szintű normális és elfogadó hozzászólást sem nőtől, mint amit írtál. Pacsi!
#17: Egyetértek. Ismerek olyat, aki saját lakásban él, mert megvették neki, de viszi a csekkeket a szüleihez, mert még sosem fizette be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!