Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért fogjátok fel ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért fogjátok fel ennyire tragikusan a párkeresést és a visszautasítást?

Figyelt kérdés

Sosem értettem, miért kell a másikat korholni, ha nem téged választ. Miért kell valakit elmondani mindenféle válogatós, szar embernek, ha ő úgy látja, hogy nem illetek össze és miért kell azt mondani, hogy el van szállva magától? Miért kell folyamatosan azzal gúnyolódni, hogy hercegnő, elkényeztetett, beképzelt, lenéző, ha egyszer nem az?

Igen, válogatok én is. Igen, utasítottam vissza normális embereket, mert normálisnak lenni nem egyenlő azzal, hogy tetszel a másiknak és veled akar lenni, kettesben, egy intim kapcsolatban. Még barátságban sem feltétlen. Nem nézek le embereket, mert nem azt az utat járják, amit én vagy nem azt érték el/akarják elérni, mint én. Én sem értem el olyan sokat, engem is lehetne miért felelősségre vonni, mert sokat beletettem az életembe, de egységnyi idő alatt biztosan van, aki messzebb jutott nálam. Szeretnék egy olyan társat, aki hasonlóan él, mint én, tetszik nekem, szeretném, ha a párom egy jó példaként állna mellettem a nehéz napjaimon, ahogy én is mellette fordítva, szeretnék olyan életet élni olyan társsal, amiért mindeddig küzdöttem és ezután is fogok-örömmel. Szeretném kívánni a párom, szeretném magam úgy érezni, mint egy hölgy mellette. Szeretném, ha tisztelne és kölcsönösen felnéznénk egymásra és úgy gondolom, ezt én a magam viselkedésével kiérdemeltem és ezt mindennek tartom, csak nem beképzeltségnek.

A legtöbb ember egy visszautasítást mégis úgy vesz, hogy ő "kevés" és minden áron be akar férkőzni a másik életébe akkor is, meg sem kérdezve a másikat, hogy neki mi a jó. Viszont a választáshoz és a megfelelő élethez mindenkinek joga van. Más az, ha valaki lenéz másokat szerintem és egy arrogáns, emberileg defektes személyről van szó. És más az, ha valaki egyszerűen más értékeket tart fontosnak, más társaságot szórakoztatónak, más embert vonzónak és a többi. Tudom, hogy sok ember sok dologban nagyon esztelen elvárásokat állít. De én és az általam ismert emberek többsége nem ilyen. Mi csak úgy akarunk élni, hogy boldogok legyünk és ebbe az életbe vagy passzol valaki, vagy nem.

Sokféle embert ismerek, sokfélét kedvelek, van akit jobban, van, akit kevésbé. De nincs mindenkire nekem sem időm, még azokra sem, akikre szeretnék szánni. Szerintem nem lehet sem engem, sem mást hibáztatni azért, hogy megválogatja, kiket tart közeli barátként számon és kit akar rendszeresen az életében látni, ápolva vele a kapcsolatot. Így van ez az ismerkedéssel, párkereséssel is, sőt, mivel monogámok vagyunk itt többségben, ott ez fokozottan igaz.

Nem azért, mert bárki több a másiknál vagy magasabbrendű. Hanem mert keressük azt, akikkel boldog és kiegyensúlyozott életet élhetünk. Ha az diplomás, akkor azzal. Ha az sportol, akkor azzal. Ha annak kocsija van, akkor azzal. Nem, nem azért, mert vannak ilyen egzakt kikötéseim, vagy ezek alapján kizárogatok embereket. Hanem mert az adott illető tesz boldoggá és nem paraméterről paraméterre haladva választottam, csak... Ő tetszett meg. Én sem vágyok pl kifejezetten gazdagokra vagy elit értelmiségiekre. Egyáltalán nem. De nem tudok és nem is akarok olyannak hűséget fogadni és olyanra időt szánni, akivel például nem tudunk olyan minőségben beszélgetni, ami boldoggá tenne és ami feltöltene. Ahogy olyannal sem leszek, akit nem kívánok, nem vágyom rá, hogy hozzábújjak, hogy szeretkezzünk... Egy rossz társ rosszabb az egyedüllétnél...

Boldog, tartalmas életet választani pedig mindenkinek joga van.

Én is csak a magam (vélt?) szintjén keresgélek és bízva bízom, hogy amit nyújtani tudok, az a másik igényszintjét majd megugorja. Ha nem, akkor joga van tovább keresni, bármilyen is ő, nekem meg jogom van ahhoz, hogy senki mást ne válasszak, ha nem tetszik a választék. Vagy ha nincs választék. Nyilván ha hasonló teljesítményt produkál az ember, mint amit vár, nagyobb esélye van a sikerre... Ettől nem lesz senki beképzelt. A beképzeltség ott kezdődik, hogy valakit kevesebbnek tartasz, mint embert. Nem ott, hogy nem megfelelőnek valamilyen szerep betöltésére az életedben. Teljesen természetes, ha az embert visszautasítják. Ahogy nem dolgozhat mindenki mindenhol és nem élhet senki sem mindenhol, nem lehet bárkinek bárkivel közös jövője és nem lehet mindenki mindenkinek az élete része.

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett. Tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy miért kell haragudnotok ennyire egymásra és egymás nemére miért kell gyűlölködő megjegyzéseket tenni ezért?

2018. jan. 30. 08:06
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
A szöveg ismerős lehet, egy kommentben írtam anno, de azóta megint nagyon sok ilyen reakcióval találkoztam, emiatt született ez a kérdés.
2018. jan. 30. 08:12
 2/37 anonim ***** válasza:
100%

Mire mindezt megtudod valakiről, már elég hosszan és közelről ismered, beengeded az életedbe, stb. Az elutasítás meg 5 perc után van.

Ja és az elutasítás fáj. Azért mérges az ember.

2018. jan. 30. 08:59
 3/37 A kérdező kommentje:
Persze, valahol ezt értem is... De sokkal gyakoribb, mikor egymást alig ismerő emberek háborodnak fel, mert a másik inkább távolodna, vagy nem akar ismerkedni...
2018. jan. 30. 09:15
 4/37 anonim ***** válasza:
54%

Nálam nem az a gond, hogy elutasítanak, hanem az hogy már több 100szor elutasítottak. Ez dühít csak. Még a legrondább nők is, akikhez persze egyáltalán nem vonzódok. De mit tudnék tenni? Semmit. Kényszerhelyzetben vagyok, ezért lejjebb kell adnom az igényeket amennyire csak lehet.

De persze a ronda, dagadt igénytelen nőnek is szuperpasas kell.

Na ez dühít!!!

2018. jan. 30. 09:58
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, téged hányan utasítottak vissza?

Hányan mondták a szemedbe, hogy ronda vagy, és takarodj innen?

2018. jan. 30. 10:11
 6/37 anonim ***** válasza:
#1 épp akartam írni, hogy nem tetted fel ezt a kérdést már korábban? :d
2018. jan. 30. 10:23
 7/37 A kérdező kommentje:

Nem nyomultam annyira, hogy valaki ilyeneket mondjon. De utasítottak vissza már kulturáltabban engem is, hogy ez így nem fog menni, ő nem érzi úgy... Tök természetes. Nem értem, miért gondoljátok, hogy csak a másik nem szemében hű, de sikeres ember írhat ilyesmit. Csak kicsit kellene gondolkodnotok és belátni, hogy ez nem ilyen egyszerű és a másik boldogsága és akarata is ugyanyannyit ér, mint a tiéd. Az igazi szabadság pedig az, ha nem kell azzal lenned, akivel nem akarsz.

#4 Téged sem értelek. Miért kell ennyit drámázni. És ha ronda? Szíve joga azzal lenni, akivel akar, ha összejön neki. Ha nem akkor is szíve joga úgy dönteni, ahogy akar. Lehet, hogy sikeresebb lenne mindenki akkor, ha a saját kaliberénél (ha van egyáltalán ilyen) keresgélne, de miért ne tehetné meg valaki, hogy akármilyet várjon el és azt mondja, vagy olyan kell, vagy senki? Az ő élete, az ő sikertelensége vagy sikere, semmi közötök ahhoz, hogy ki milyen társat akar magának. Miért kell abból hisztit csinálni, ha egy idegen ember nem rád vágyik?

2018. jan. 30. 10:26
 8/37 anonim ***** válasza:
65%

"Kérdező, téged hányan utasítottak vissza?

Hányan mondták a szemedbe, hogy ronda vagy, és takarodj innen?" Fogadok, hogy egyet sem,mivel nem neki kell próbálkoznia. Így én is tudnám osztani az észt órákon keresztül, ha csak annyi dolgom lenne,hogy a próbálkozók közül kiválasztom a nekem legmegfelelőbbet. Olyan szívesen megnéznék egy olyan kísérletet,ahol egy nőt vagy egy nőknél sikeres férfinak egy-két hétre elrondítanák a külsejét, aztán tessék,barátom,próbálkozz. Megnézném mennyire osztanák az itteni bölcsességet, ha azon kapnák magukat,hogy 10-8 nő már csak a nézésével azt sugározza,hogy "inkább ide se gyere" a maradék kettő meg talán normális hangnemben utasítana vissza. Amíg egy másodpercet nem voltunk a másik bőrében, addig ne osszuk már azt észt!

2018. jan. 30. 10:29
 9/37 A kérdező kommentje:
Meg kell értenetek, hogy a másik ember nem a ti boldogságotok eszköze, vagy kielégítője. Vele együtt lehettek boldogabbak ugyan együtt, de ugyanúgy számít az ő akarata és az ő boldogsága is. Nekem sem esik jól, ha valaki nem akar velem lenni, velem foglalkozni, engem szeretni... De így akkor neki tennék rosszat, ha velem lenne ahelyett, hogy hagynám, hadd döntsön. Sőt, akkor is neki teszek rosszat, ha emiatt lelkileg nyomás alá helyezem.
2018. jan. 30. 10:30
 10/37 Diavolino44 ***** válasza:
72%

“A szoveg ismeros lehet”

Igen, azota is emlegetjuk, s sok-sok evvel ezelott a bolcsek tanacsa ugy dontott, hogy innentol ugy fugjuk hivni, hogy “A Komment”.

Melyen meghatarozo volt, nem csak a gyik hanem az egesz emberiseg torteneteben.

146 kulonbozo nyelvre lett leforditva. Sokaknak bekeretezve all a kandallo felett, s a mai napig keresik, az irot.. ugy erzem ma kozelebb kerulunk, hogyfeny deruljon erre a titokra... vagy megsem...

Mivel elraboltal, 3 percet az eletembol, mire elovastam a nagy “semmit”, igy muszaj reagalnom, hasonlokeppen.

Az, hogy elkenyeztetett hercegno tipus vagy (meg ha nem is igaz), akkor ezzel a kerdessel inkabb bizonyitod mint cafolod.

Leforditom, a kerdesed, “az egomnak faj, hogy a visszautasitas utan bunkoznak velem, ne csinaljatok ezt a jovoben”, ha ezt irod az ertelmetlen monolog helyett, eskuszom meg becsultelek volna is.

Zero problema, azzal ha az embernek vannak hatarai, s nem ad lejjebb belole. De akkor viseld el a vele jaro korulmenyeket, s ne sirj itt mint egy furdos .urva, hogy bunkoznak veled, meg hivatkozol a jogaidra. Te dontottel igy ez ezzel jar!

Valoszinu ezt fiatal nokent nehezebb felfogni, mivel minden nektek kedvez, s nem akarjatok/ tudjatok meglatni, az elet valosagat.

Nem szoktam adni a lovat az itteni luzerknek, de azert tenyleg van par, aki oda mert menni, eloben s kapott 40-50 visszautasitast, s utana valami megtorik benne. Kerdezo, te hanyszor mentel oda szemelyesen s raztak le, hogy bocs nem.

Most ne beszeljunk, olyanrol, hogy kuldted a jeleket, de a sracnak nem esett le. Az azzal egyenlo mint aki tarskereson kikuld 120 uzenetet.

2018. jan. 30. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!