Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Minden sikeres férfi mellett ott van egy nő". Ezt a mondást hogyan kell értelmezni?
Sosem értettem ez mit jelent, mert ezt baromira kétféleképpen lehet értelmezni.
1. Minden sikeres férfi mellett ott van egy nő (miután sikeres lett).
Persze, ez így van, minden további nélkül. Donald Trump mellett is ott van egy nő. Nem is tudom olyan 30 vagy 40 évvel fiatalabb szlovén modell?
Meg ott van Andy Vajna mellett is Timike. És általánosságban véve is igaz, hogy a sikeres férfiak mellett ott vannak a nők. Az már más kérdés, ha ezek gyári melósok lennének akkor a kutya se lenne mellettük, de mivel sikeresek, ezért jó nőjük van.
2. Minden sikeres férfi mellett ott van egy nő (mielőtt sikeres lett).
Tehát ez azt akarná mondani, hogy minden olyan férfi aki kiemelkedő sikereket ért el az életben, akár a karrierben, akár az üzleti életben, akár a hobbijában vagy a sportban, bármiben, annak ott volt a háttérben egy nő támogatása, egy nő biztatása, egy nő odaadása, szeretete és a többi.
Nos, ilyenre nem tudok példát mondani az életből. Egy sikertelen férfihez nem dörgölőznek a nők, hogy na majd ők motiválják aztán hátha sikeres lesz valaha...
Ezt a mondást ti hogyan értelmezitek, mit akar eredetileg jelenteni? Fontos szempont, hogy azután lett sikeres a férfi miután ott van mellette a nő vagy az előtt?
#10, mindig is hajlottam a borúlátásra. Elnézve kishazánk állapotát és az általános tömegbirka felfogást, mi oka lehetne bármelyikünknek is a bizakodásra? A nyolcvanas években a jelszó "A siker titka a család" volt, mára ez módusult "A siker titka a csalás"-ra. A világ egy szar hely, egy szép napon majd te is be fogod látni.
A pesszimizmus azért jó, mert így nem érhet csalódás, maximum pozitív csalódás.
Ez a kijelentésed, miszerint csak magam szerint vagyok rendes-kedves-csendes-normális, meg picit erős. Nyilván egy szélsőségesen extrovertált valaki ezt nem fogja tudni megmondani.
#11 nem vagyok szélsőségesen extrovertált, sőt időnként introvertáltan viselkedek, annak ellenére, hogy aktív sziciális életet élek.
Ezzel össte is zavarok időnként másokat, de emiatt nem hibázthatom őket, hiszen az én saram.
Persze, sok sz@rság van a világban, nem lehet tagadni.
De nem mindenki ellenség és nem mindenki akar becsapni.
A felszínes nők akik felcsináltarják magukat a bulikirály menőjenőkkel csak a te fejedben létezik, de ott nagyon. Persze van ilyen is, de nem kell minden nőben a felszínes ösztönlényt és minden férfiban a nagypofájú bunkót látni.
Próbálj meg nagyobn bizalommal tekinteni az emberekre és elfogadni őket olyannak, amilyenek.
Szebb lesz az életed.
Nem akarunk mi semmi ilyet kihozni. Csak személy szerint 3 dologból áll az életem: vagy valamin dolgozok, amiből még lehet egy nagy dolog is, vagy olyan emberekkel vagyok, akik ezt elismeréssel fogadják, támogatják, esetleg ők is hasonlóan cselekszenek, vagy alszom.
Nekem olyan társra, nincs szükségem és a szememben nem is társ az ilyen ember, hanem kolonc, aki nem tud lelki stabilitást nyújtani és ha néha lennének is megingások -erős jellem vagyok, de a nehéz időszakokban lehetnek, itt jönnek képbe a társak és egyéb motivációs tevékenységek - ott áll mellettem és látom rajta azt az erőt és hitet, amire szükségem van. Fantasztikus dolog, mikor remegsz a fáradtságtól, mert annyira benne vagy az adott tevékenységben hetek, hónapok óta és a párod úgy köszön el tőled éjszaka az asztalnál, hogy szép álmokat, büszke vagyok rád nagyon, másnap pedig reggelivel vár, hogy nyugodtan mehess vissza a dolgodhoz. Nem azért, mert én nem bírnám egyedül. Évekig bírtam egyedül. Csak mellettem vagy olyan van, aki húz előre és látom rajta is, ahogy nap mint nap helyt áll az életében és hajszolja a fejlődést és a sikert, vagy ne legyen mellettem senki, mert az csak elcseszett idő egy gyenge emberre.
Ugyanígy vannak az igényesebb férfiak is. Egy sikeres férfinak nincs szüksége egy szánalmas fruskára. Legfeljebb mutogatni. Egy sikeres férfinak vagy magára van szüksége, vagy egy erős nőre, akit komolyan lehet venni.
"Persze, sok sz@rság van a világban, nem lehet tagadni."
Na, ha apró léptekkel is, de eljutunk szép lassan a beismerésig.
"De nem mindenki ellenség és nem mindenki akar becsapni."
Meglehet. Eddig mindenesetre semmi jó nem jött ki abból, ha kockáztattam. Sokkal hatékonyabb és biztonságosabb, ha úgy állok hozzá, miszerint "bűnös, amíg nem bizonyítja az ártatlanságát". Eddig ez csak a hasznomra vált.
"A felszínes nők akik felcsináltarják magukat a bulikirály menőjenőkkel csak a te fejedben létezik, de ott nagyon."
Jaham, akkor biztos csak idehallucinálom az oldalra a tömérdek "otthagyott a pasim, hol találok 2 gyerekkel normális férfit" kérdést. Egyébként meg javaslok egy látogatást mondjuk Soundon, EFOTT-ot, vagy Volt fesztiválon. Hamar kisülne, melyikőnk is mond igazat.
"Próbálj meg nagyobn bizalommal tekinteni az emberekre és elfogadni őket olyannak, amilyenek.
Szebb lesz az életed."
Jópár évig ezt próbáltam. Sajna-bajna nem igazolta a modell az életképességét. Inkább vagyok a többiek "ellensége", mint a magamé.
#15 nem. Pontosan úgy értem, ahogy írtam. Sok sz@rság van a világban és sok sz@r ember is van, de nem szar a világ és nem sz@r minden ember.
A világ olyan amilyennek megéled, te is része vagy, az emberek többsége pedig úgy áll hozzád ahigy te hozzájuk.
Nem azt mondom, hogy odahalluztad azokat a kérdéseket. Van ilyen IS. de szelektív módon csak a negatív dolgokat látod és emeled ki. Nem minden nő felszínes és férfi bulikirály menőjenő. Egy töredékük, akikkel nem kell foglalkoznod.
Még a bulikban és fesztiválokon sem. Nem kell démonizálni azt aki bulizuk.
Kívánom, hogy pozitívabban láss.
#16, eddig megéltem 32 évet, és nemhogy javult volna a helyzet,de még romlott is. Ha már kívánod hogy pozitívabban lássam a dolgokat, miért nem azt kívánod, hogy menjenek pozitívabban a dolgok? Végeredmény szempontjából mindegy.
A világ kérlekszépen olyan, amilyenné az emberek teszik. Olyanok,akik döntési pozícióban vannak. Ha az agyatlan birkatöbbség határozza meg a normát, akkor az elmebaj lesz az ország természetes állapota, mint nálunk, Magyarországon.
Nem minden nő felszínes, és anyagias, ez igaz. Aki nem ilyen, az már 25 éves korára elkel. Marad egy valagnyi felszínes és pénzvadász nő, aki a lőtéri kutyának nem kell, maximum a bulikirály menőmanóknak egy éjszakára. Ha nem borult volna fel ennyire a párkapcsolati piac, feleennyi kérdés nem lenne kiírva ezzel kapcsolatban, mert a többségnek lenne kapcsolata, társa, vagy nevezd, aminek akarod.
Azonkívül rendszeresen az extrovertált nagypofájú törtető görények ugatják le az introvertáltakat, nem pedig megfordítva. Mert menő dolog abba rugdosni aki a földön fekszik.
A mínuszt pedig visszaadtam helyből.
"SENKI se bántotta itt az introvertáltakat. SENKI. Csak azt látni, hogy te dobálózól itt "bulikirály menőjenőkkel." Te miről beszélsz???"
Akarsz fogadni, kedves #18? Esetleg valami nagyobb tétben, csak hogy izgalmasabb legyen...
"#17 hazudsz. Ez megint csak a te ellenséges világképed kivetítése:"
Nyet nyet. Ez a te vágyvezérelt gondolkodásod. Ami nem fér bele a világképedbe, az nincs. Az egyszeri parasztbácsi esete a zsiráffal...
"Minden egyes megnyilvánulasod KIVÉTEL nélkül csak kisstílű, negatív, rosszindulatú, frusztrált, irigy, ellensegéges gyűlölködés."
Ez természetesen még véletlenül se kisstílű negatív frusztrált gyűlölködés. Egy pindurkát se. Az egyetlen dolog, ami ebből igaz, az az ellenséges. Ami nem is csoda, ha ilyen...khm..."vitapartnereim" vannak, mint te magad is. Az érvkészleted bő 99%-a szalmabábozás, hamis dilemma, csúsztatás, szerecsenmosdatás.
Na hát ezért nincs neked igazad, nem azért, mert nem akarom, hogy ne legyen - hanem mert minden állításod fals.
Ez a mondás úgy jött létre, hogy a 2.at jelenti, de az első felé tendálunk.
31/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!