Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Alap, hogy egy nőre költeni kell. " -mit gondoltok erről?
A minap beültünk pár régi ismerősömmel iszogatni. Én kimentem a pulthoz kérni magamnak, amíg ők kerestek helyet a felső szinten, aztán mikor mentem vissza, az egyik férfi a társaságban értetlenkedve nézett, hogy dehát meg akartak hívni a másik lánnyal együtt, meg minden. Én csak tréfásan megjegyeztem, hogy jaj, de ez nem randi, meg még ott is én fizetem a magamét, ha egyáltalán ilyen helyre megyünk, erre mind a 4-en nekem estek (a lány és a 3 srác is), hogy milyen dolog már ez, tök természetes, hogy a férfi hívja meg a nőt, meg tök természetes, hogy elviszi ide-oda... Utána még egy ideig ez volt a téma és nem is tudom, olyan totál másképp álltak a témához. Hogy tök természetes, ha a férfi vesz a barátnőjének vagy a lánynak, akivel randizgat már egy ideje, ezt-azt, a másik lány is mesélte, hogy kapott apróságokat már a 2-3. randin és teljesen elfogadott volt ez náluk mindig, akárkivel voltak. Én meg tök hülyén éreztem magam, meg értetlenkedve faggattak, hogy milyen alakokkal megyek randira, hogy nem igaz, hogy ennyire fogukhoz verik a garast... És hogy nem igaz, hogy nálam még ez önmagában nem elég ahhoz, hogy ne legyen második randi, meg bőven túl jó nő vagyok ahhoz, hogy ezekre időt szánjak...
Oké, azt mindig is tudtam, hogy kicsit túl megalkuvó vagyok anyagi szempontból, ezért kaptam már párszor az ívet, meg a fiú barátaim is gyakran vesznek nekem csak úgy ezt-azt, vagy a távolabbi kollégák is adnak csokit/rózsát névnapra, szülinapra ... De arra álmomban nem gondoltam volna, hogy mások úgy élnek, vagy úgy bánnak a párjukkal és a lánnyal, akivel randiznak, ami már nekem úgymond a luxus és az irracionalitás szintje és nem is tudom, ez úgymond a társadalmi konvenció, nem az én kis visszafogott világom. Engem így még nem kényeztettek el soha, pedig volt már pár párkapcsolatom és sokkal több randim.
Az emberek többféleképpen gondolkoznak erről.
Vannak férfiak, akik ragaszkodnak hozzá, hogy a randin ők fizessenek.
Vannak férfiak, aki jó néven veszik, ha a lány felajánlja, hogy fizeti a részét.
Vannak nők, akik elvárják, hogy a randin a férfi fizessen.
Vannak nők, akik ragaszkodnak hozzá, hogy fizessék a saját részüket.
Kár erről megint vitát nyitni. Amíg az érintett felek meg tudnak egyezni, és senkiben nem marad rossz érzés utána, addig teljesen mindegy, hogy mit gondolnak mások, vagy mi az "elvárás".
én nem szeretem, ha egy férfi fizet! Akkor sem, ha csak barát, akkor sem, ha alakulnak a dolgok és akkor sem, ha együtt vagyunk :) Na jó, azért egyszer-kétszer megesik.
és tény, hogy nagyon udvarias gesztus, jól is esik, de egyszerűen nem kedvelem ezt és kész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!