Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetértetek abban, hogy manapság már nemcsak igaz szerelmet, de igaz barátságot is nagyon nehéz találni?
Manapság mindenhol azt hallani, hogy "összefutunk a haverokkal", "felhívtam a spanomat" meg "király vagy, tesó" és hasonlók. Nincs meg benne a mélység, csak egy felszínes, eldobható kötődés. Vajon ezek az emberek a bajban is a segítségére lennének a másiknak, vagy csak addig van rájuk szükség, amíg az érdekeik így diktálják?
Sokszor hangoztatott közhely, hogy eltűnőben van a szeretet az emberek közül - és ugyebár a szerelem mellett a barátság is erre épül. A mai, modern ember nincs tisztában azzal, mit jelent egy őszinte barátság - vagy ma már nincs szükségünk erre? A rohanó világ már csak felszínes kapcsolatteremtéseket tesz lehetővé?
Nektek van olyan barátotok, akire tényleg bármikor számíthattok és akár tűzbe is tennétek a kezeteket a másikért? Aminél sosem merült fel, hogy ne legyetek őszinték egymáshoz és eltitkoljatok valamit egymás elől? Ti nem látjátok úgy, hogy a mai világ az instant barátságokról és szerelmekről szól?
Nekem 2 barátom van, egyiket 14 éves korom óta ismerem. A másikat 18 éves korom óta. Az elsővel ritkábban beszélünk, de róla tudom, hogy csupaszív ember számos pontban kisegített és mellém állt. A legjobb barátomnak tekinthetem a második delikvenst na ő vele már számos problémát megoldottunk az életben, ha kellett visszarántottuk egymást a földre. Meg még sok százezer dolog van itt. Tudom, ha nagy a baj egy telefon bármikor felveszi vagy autóba ül és itt van bármikor, és ez természetesen kölcsönös.
Van még egy harmadik személy egy lány, őt kb. 8 hónapja ismerem. kb. fél éve napi szinten beszélünk online, telefonon is,személyesen is. Ugyan ezek az ismertetőjelek, mindig segít ha kell és én is mindenben neki.(talán a részemről számottevők dolgok) Ezzel a "kapcsolattal" csak az a baj, hogy én többet akarok tőle, így nem lenne korrekt barátként kezelnem őt. Bonyolult az élet. :D 25F
Párkapcsolati (szerelem) szinten sosem volt ilyen "szerencsém".
De ezért a két emberért bármikor bármit megadnék. Sok haverom is van velük is jó a kapcsolatom.
Igen. Nekem csak egy igazi barátom van, olyan 2-3 haver-barát átmenet, de ezen kívül inkább társaságom van mint igazi barátom.
A barátommal általános iskolás korunk óta ismerjük egymást. Ma felnőtt fejjel fogalmam sincs hogy hogy lehetne igaz barátot szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!