Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért hiszik azt a férfiak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszik azt a férfiak, hogy csak akkor tud felnézni a másikra valaki, ha több nála?

Figyelt kérdés

Nem tudom felfogni ezt a logikát. Ahányszor mondom, hogy olyan férfire vágyom, akire fel lehet nézni, lehet tisztelni azért, amit elért az életben, mindig szinte az a válasz, hogy "szóval legyen jobb nálad is, meg erősebb" meg "minek neked ilyen pasi, ha ő rád nem tud felnézni"?

Nem értem. A velem azonos szinten lévőket, de még a valamilyen szempontból hátrébb tartókat is tudom tisztelni, ugyanis tudtak olyat mutatni, ami számomra érték és amihez hatalmas lelki erő, kitartás, tudás stb kellett. Én ilyen párra vágyom. Ez nem jelenti azt, hogy a saját életemben én kevesebbet vagy többet értem el, kevesebbet vagy többet küzdöttem az álmaimért.

Miért gondolja bárki, hogy felnézni valakire és tanulni valakitől csak úgy lehet, ha mindenben jobb nálad és eltörpülsz mellette?

2018. jan. 18. 17:42
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Mindünk egyenlő.
2018. jan. 18. 17:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Férfiként azt tapasztalom, hogy a sok nő nagyszerűen mond hangzatos dolgokat, de a gyakorlatban nem ezt teszik.

Ha valóban úgy érted a dolgot, ahogy mondod, akkor nincs semmi gond. Ha viszont nem, akkor gondolom érthető, hogy miért. Találkoztam már jó pár nővel, akik azt mondták, hogy felnéznek arra, aki elért valamit az életben. Felmerült bennem a kérdés, hogy ez mégis mit takar? Egyiküket sem érdekelte az, hogy valaki pl. vezet egy jó blogot, írt verseket, első lett egy versenyen, feldolgozott egy nagy traumát és épp lábra állt vagy hasonlók. Csak az anyagi jellegű dolgok voltak az "elért valamit" kategórián belül.

(Mielőtt rám szabadul a szokásos női gyk. had, kiemelném, hogy egyáltalán nem tartok minden nőt anyagiasnak.)

2018. jan. 18. 17:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszik ezt.
2018. jan. 18. 17:52
 4/8 A kérdező kommentje:
2: ezt teljesen megértem. Nálam szó sincs ilyesmiről, tényleg a tudás, a szorgalom és a kitartás az, amiért fel tudok valakire nézni. A gazdagság lehet ennek a velejárója, de sajnos nem törvényszerű. Sok olyan pénzes sggfejet ismerek, aki egy szalmaszálat nem tett keresztbe szinte és olyan a felfogása, hogy csak lehúz vele... Engem egy dolgos, munkájával elégedett és fejlődni vágyó társ jobban érdekel az ilyen bohócoknál.:)
2018. jan. 18. 17:55
 5/8 anonim ***** válasza:
65%

De ha felnézel a pasidra, akkor már nem vagytok egyenrangúak. Vagy igen?

Erről mit gondolsz?

2018. jan. 18. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
#4: Ez a hozzáállás így korrekt. Szerintem, ha valakivel komolyan gondolod, akkor ne egyből közöld vele ezt és ha félreérti, magyarázd el neki. Ha értelmes, akkor úgyis megérti. Eddig egy olyan barátnőm volt, akinél tényleg ezt éreztem.
2018. jan. 18. 18:01
 7/8 A kérdező kommentje:

Hogy ne lennénk egyenlőek! Felnézhetek rá a kitartásáért és azért, hogy megvalósította az életében a saját céljait, felnézhetek rá azért, ahogy tiszteli a szüleit, de azért is, meet képes volt valamire, ami nekem sosem volt célom, de elismerem, hogy mekkora teljesítmény volt részéről. Attól még tisztelem magam és tudom, én miben vagyok jó és mit tettem le az asztalra. Attól még a kapcsolatunk lehet nagyon is kiegyensúlyozott. Csak egyszerűen inspiráló, ha olyan van melletted, aki másért küzd, vagy másképp küzd és mikor elgyengülnél, látod az ő erejét, mikor pedig ő gyengülne el, látja a te erődet és teljesítményedet. Mindenki hibázhat és mindenkinek lehetnek gyengébb tulajdonságai, vagy rosszabb időszakai. Én nagyon fel tudok nézni arra az illetőre, aki ilyenkor mutat nekem egy modellt, egy mintát, aminek az irányába törekedhetek, vagy amitőo megnyugodhatok, hogy ő is elérte, neki is megy, nekem is fog menni ez a nyugalom, kitartás, összeszedettség, bármi.

Sosem festettem például, nem is szerettem soha. Mégis a volt páromra nagyon fel tudtam nézni azért, amennyit belefektetett ebbe, ahogy minden apró részletre figyelt, amilyen szépen dolgozott éjszakákba hajlóan. Nekem erőt adott ez abban, hogy én is ilyen igényességre törekedjek a saját feladatomban és vágyjak arra a 110%-ra, ne féljek rajta dolgozni még... Ő pedig a sportbéli kitartásommal volt így, mindig mondta, hogy a pofája leszakad, hogy én még akkor is felpörögve, lelkes vigyorral jövök haza, ha az edzésemből fél órát a zuhogó esőben töltöttem 8 óra meló után.:)

Jobb emberré teszik egymást az ilyen emberek, szerintem.:)

2018. jan. 18. 18:14
 8/8 Diavolino44 ***** válasza:

Mindenki ertekesebb partnerre vagyik, szerintem nincs ezzel baj.

Te nem ertekesebb tarsra vagysz, hanem olyanra aki jobban kitudja fejezni magat. Mondok ket peldat, szerintem egyeretelmu lesz, szamodra mire akarok kilyukadni.

1.) A srac, laza sportosan oltozkodik, flegma kicsit, el van a vilagaban, nem erdekli kulonosen a vilagon semmi igazabol, rendetlen, videojatekozni szokott, neha haverokkal bedob egy sort. De mellette napi 7-8 orat edz mert uszovilagbajnok.

2.) A masik srac vidam termeszetu, lelekes, a helyi boltban dolgozik, s az az alma, hogy egyszer profi szakacs legyen, igy estenkent, o foz a csaladjanak. S a randin mesel, hogy melyik osszetevoket, hogyan kell parositani, hogy a legjobb eredemnyt erhesd el. Mondja, hogy elhiv egy gasztrofesztivalra, ahol onkneteskent fog fozni.

Szerintem egyertelmu ki tesz tobb munkat a sikerbe, de a hozzaallasa miatt fogsz a masik miatt donteni.

2018. jan. 18. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!