Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért panaszkodnak a férfiak, mikor a nőkön nagyobb a társadalmi nyomás?
A férfiak külsejét illetően sosem alakultak ki akkora társadalmi elvárások, mint a nők esetén.
Ha egy férfi mackós alkat, az még sokaknak tetszik is (nekem is például), de ha egy nő kicsit kerekebb, akkor ott már jön a "fogyj le", "bálna vagy", "biztos zabál", elég csak 10kg-val eltérni attól a bizonyos (már ezer éve elavult) "magasság mínusz 110"-től.
Holott a nőknek hormonális okokból sokkal nehezebb a fogyás, korral nagyobb az esély az elhízásra, illetve alapból magasabb a testzsírszázalékuk a férfiakénál, nehezebben izmosodnak.
Van olyan lányismerősöm, aki egészségesen él, vegán étrendet követ, mégsem volt még soha könnyebb 90kg-nál (165cm), mert beteg. Nem tehet róla, nem tehet ellene.
Továbbá egy férfi rengeteget tud alakítani magán jól megválasztott frizura és szakáll esetén.
Oké, nekünk ott a smink, de az ugye "csalás", meg "le lehet törölni a szépségét egy vizes zsebkendővel".
Ugyanígy egy nem túl jóképű, de jó személyiségű, jó humorú férfi simán meg tudja hódítani a csinos nőket is, míg egy jó humorú, jó szövegű, de csúnyácska vagy duci lány maximum jó haver lehet.
De ugyanez az egyéb elvárásokra is igaz.
Azáltal, hogy a nők is dolgoznak, most egy emberként állnak helyt otthon, a gyerek mellett és a munkahelyen.
És ha szeretne gyereket, akkor a karriernek annyi, mert ha benne van a korban, úgyis nekiszegezi a munkáltató, van-e már gyereke, ha még nincs, szeretne-e, és ha véletlenül még sem szeretne akkor meg majd úgyis meggondolja magát, kamuzik, etc. Ha már túl van a koron, de nincs gyereke, akkor meg hm...vajon miért.
A férfiaknak ilyen gondja szintén nincs.
Aha.. :D
Legyél magas, keress minimum 300ezret, mindig álljon jól a hajad, ne legyél vagy vékony, vagy izmos, te vezess mindig, te pénzedből kell fizetni a számlákat, 12 órás műszak után még legyen kedved és erőd 3 órás kufircra, ne merészelj gyengeséget mutatni stb stb.
Biztos nagyon nehéz nőnek lenni...
Gondoljunk csak arra, hogy egy nő kb. mindig "rossz életkorban" van a munkaerőpiacon: Ha 19 éves, akkor kb. pályakezdő, nem tud semmit még. Ha ugyanez 23 évesen, akkor diplomás pályakezdő. Ha 26-28 éves, akkor nem feccelnek bele, mert hamarosan biztos szülni akar. Ha fiatal harmincas, akkor éppen terhes, vagy lombik programra jár. harmincas évei elejétől-közepétől kb. negyven éves koráig kis gyereke van (értsd 10 év alatti), akivel hányás, fosás, magas láz esetén otthon kell maradni. Negyven felett pedig már "öreg", fiatalabbat akarnak felvenni.
Ehhez képest egy pasi MINDIG jó életkorban van a munkaerő piacon, mondhatni 55 éves koráig kb.
Mi a kérdés?
Hogyne. :D Azért vesznek föl mindenhova hülye pitshákat, mert olyan rossz a helyzet, ugye? Lásd thome, fost se lehet befizetni ha nincs ott a pasas, mert egyik luvnya sem ért a dolgához.
Lásd recepció, ahova alapból esélytelen férfiként pályázni, mert "az emberek szeretik a kellemes női hangot a telefonon".
És még sorolhatnám órákig. ;)
Édes arany mókuslekvárom.
MINDEN fejben dől el. Lehetsz te akármilyen szép v ronda F v N ha elvagy kapcsolat nélkül is tök mind 1 h mi van.
Ez nem levegő h megfulladsz nélküle.
Gondolok ilyenre h karrieristák, v szenvedélybetegek.
Hidd el h egy alkesz v egy kocka le fogja sz....ni a kapcsolatot őt csak a kedvenc játéka 125. része fogja érdekelni.
"Ha már túl van a koron, de nincs gyereke, akkor meg hm...vajon miért. "
Mert nem is akart pl mint ÉN. De lehet 100 másik oka is.
Kapcsolatfüggök meg vannak de itt inkább a pasik sírnak. Egy nő kinézhet akárhogy 35 alatt mindig lesz pasija.
Ez nem irigység csak realitás.
Mindenkin annyi a társadalmi elvárás, amennyit magáénak érez. Én a felét nagyjából leszarom, mert annyira nem illik az értékrendembe. Nekem ne mondják meg idegen emberek, mi a nőies (pl minek edzek), mit dolgozzak (minek akarok műszaki pályára menni) és mikor legyen gyerekem (jaj, a 30 milyen késő). Anno szétstresszeltek azzal (pontosabban én magamat), hogy milyennek kellene lennem, mikor súgnak össze a hátam mögött, vajon mit mondhatnak. Egy konvencionális kis liba akartam lenni és mivel lehetetlen megfelelni másoknak, betegje lettem szinte ennek. Aztán elkezdtem kiépíteni az értékrendem mentén egy én-ideált és megtervezni, hogy az alapján mi fér bele az életembe, mikor, és mit hogyan kell alakítanom ahhoz, hogy elérjem a saját céljaimat. És ha ahhoz nem szükséges az adott megfelelés, akkor szarok rá magasról. Itt olvasgattam ezt a nyomorult fórumot, hogy most akkor kinek milyen haj, milyen alkat, milyen ruha jön be... Szánalmas volt. Nem akarok másokhoz illeszkedni, azt akarom, hogy megtaláljam azokat, akik illeszkednek az én életemhez, akár barátok, akár párkapcsolat. Jó úton haladok ennek megvalósításában. Senkin nincs nagyobb vagy kisebb nyomás férfiak és nők között egyáltalán, csak szűrni kell. Megszólhatnak, de ha tudod, hogy te a jó irányba haladsz a saját értékrended és céljaid alapján, semmi jelentősége annak, hogy az xy, aki egy konzervatív szar, mit gondol arról, ha te mondjuk lila hajra váltasz, mert mindig is az tetszett. Más királynak fogja tartani. Vagy ha te nem akarsz két gyerekkel mászkálni már 25 évesen, mert más a célod addigra. Majd aki hasonlóan karrierista/modern felfogású/későn érő, sokáig tanuló típus, ezt tartja jónak. Fel nem tudom fogni, hogy emberek miért akarják magukat egy olyan közegbe belenyomorítani, olyan emberekkel körülvenni magukat, akik mellett nem is éreznék jól magukat...
Javaslom a kényszereseknek Sarah Knight: Nagy ívben című könyvét. Vékony kis kétdélutános olvasmány, de annál hasznosabb.
Tisztelet a kivételnek de ma a nőknek a jóképű, kigyúrt férfiak kellenek. Tudod olyan kigyúrt test mint a filmekben pl Jason Statham teste. Jó esetben több év edzés, rossz esetben nem is hozható "hormonális belenyúlás" nélkül. Szerintem a férfiak felé nagyobb külsőleg az elvárás. Szerintem kisminkelni nőként magadat és leborotválni a lábad mindennap könnyebb, mint kigyúrni valakinek magát. Fogyni mindenképpen gyorsabb egy nőnek, mint izmosodni egy pasinak.
"de csúnyácska vagy duci lány maximum jó haver lehet. "
A vékony férfi pedig mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!