Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért panaszkodnak a férfiak, mikor a nőkön nagyobb a társadalmi nyomás?
A férfiak külsejét illetően sosem alakultak ki akkora társadalmi elvárások, mint a nők esetén.
Ha egy férfi mackós alkat, az még sokaknak tetszik is (nekem is például), de ha egy nő kicsit kerekebb, akkor ott már jön a "fogyj le", "bálna vagy", "biztos zabál", elég csak 10kg-val eltérni attól a bizonyos (már ezer éve elavult) "magasság mínusz 110"-től.
Holott a nőknek hormonális okokból sokkal nehezebb a fogyás, korral nagyobb az esély az elhízásra, illetve alapból magasabb a testzsírszázalékuk a férfiakénál, nehezebben izmosodnak.
Van olyan lányismerősöm, aki egészségesen él, vegán étrendet követ, mégsem volt még soha könnyebb 90kg-nál (165cm), mert beteg. Nem tehet róla, nem tehet ellene.
Továbbá egy férfi rengeteget tud alakítani magán jól megválasztott frizura és szakáll esetén.
Oké, nekünk ott a smink, de az ugye "csalás", meg "le lehet törölni a szépségét egy vizes zsebkendővel".
Ugyanígy egy nem túl jóképű, de jó személyiségű, jó humorú férfi simán meg tudja hódítani a csinos nőket is, míg egy jó humorú, jó szövegű, de csúnyácska vagy duci lány maximum jó haver lehet.
De ugyanez az egyéb elvárásokra is igaz.
Azáltal, hogy a nők is dolgoznak, most egy emberként állnak helyt otthon, a gyerek mellett és a munkahelyen.
És ha szeretne gyereket, akkor a karriernek annyi, mert ha benne van a korban, úgyis nekiszegezi a munkáltató, van-e már gyereke, ha még nincs, szeretne-e, és ha véletlenül még sem szeretne akkor meg majd úgyis meggondolja magát, kamuzik, etc. Ha már túl van a koron, de nincs gyereke, akkor meg hm...vajon miért.
A férfiaknak ilyen gondja szintén nincs.
Ez ugyanolyan a valóságtól elrugaszkodott tévhit, mint amit itt a gyakorin egyes sikertelen férfiak terjesztenek, hogy túl magasak a nők elvárásai.
Lehetne példálózni, hogy a nők pedig a magas-izmos alkatot várják el a férfitől, de pont az is ugyanilyen bullshit.
Sok férfinak kifejezetten a duci vagy akár nagyon molett 120 kg feletti nők tetszenek és olyanok is akadnak, akiknek ez mellékes szempont, indifferens, hogy hány kg a nő, ha szerethető és igényes, nőies, akkor vonzó lesz.
Nekem pl. a magas telt nők tetszenek, ami a társadalmi elvárások szerint "nagydarab".
A társadalomnak szeretnél megfelelni külsőre vagy egy társat szeretnél?
Azt tapasztaltam, hogy a jó humorú, jó szövegű, pozitív duci nő ismerőseim nem csak a baráti közegben népszerűek, de igencsak kelendőek is.
És a karrier-kontra-gyerekvállalást illetően is sok pozitív példát látok arra, hogy a kettő megfér egymás mellet méghozzá kiegyensúlyozottan.
Az ilyen nemek, korosztályok, külső jegyekkel kapcsolatos viták és vádaskodások sosem vezetnek jóra, hamis kép fog kialakulni.
Nézőpont kérdése:
A férfiak külsejét illetően soha a történelemben nem voltak ilyen magasak az elvárások. A mackós férfiak megfelelői a "nőiesen telt" lányok illetve nők, akikre óriási a kereslet és ezt tudják is magukról. A kövér férfiak pedig legalább annyiszor megkapják a "fogyj le, mozogj, sportolj" tanácsokat, ráadásul a nők úgy gondolják, hogy a férfiaknak ez egycsapásra megy, futnak 15-20 percet heti 2-szer, meg heti 1-2 alkalom a konditeremben és már rendben is van minden. A férfiak alkatát is nagyban befolyásolják a hormonok, van, aki alig eszik és 90 kiló, a másik meg akkor sem megy 70 kiló fölé, ha hamburgert eszik pizzával meg kólával. A nőket ugyanígy nem érdekli, hogy valaki miért kövér, mert "minden kövér férfi egyforma és csakis saját maga tehet róla". A frizura váltás a nőknél hatványozottabban rendelkezésre áll, mondjuk a szakáll tényleg nem, de annak a kompenzálására ott a smink, végső soron pedig mindkettő csak "ápol és eltakar". Egy nem jóképű férfi valóban lehet sikeres, persze csak egy adott csoportban és messze nem mindenkinél. Legtöbben viszont a barátzónákban kötnek ki.
Elvárások:
Azáltal, hogy a nők is "dolgoznak", megváltoztak a családon belüli szerepek. Ma már a legtöbb házimunkát a férfiak is elvégzik mindenféle nyafogás nélkül (jó, lehet, hogy pl. nem vasalnak, de fát vágni sem a nőnek kell). A karrier részében egyetértek, ez a nők számára valóban nehezebb kérdés és nagyobb áldozatot kíván. Viszont legtöbben mikor elérik a megfelelő kort, erre már nem áldozatként gondolnak és szívesen választják az anya szerepet.
VÁLASZOM: ha másnak akarsz megfelelni az a te gyengeséged! Felelj meg magadnak!
véleményem: nem unja rajtam kívül senki más ezeket a kérdéseket ? Szegény nők... szegény férfiak... EMBEREK vagyunk! Mindenkinek nemtől függetlenül meg van a saját dolga gondja célja ,stb.
26f
Megmutatom szívesen neked milyen férfiként ez a történet. Az összes nőismerősöm annyit mondott,kezdjek el gyúrni,és egyek többet,mert vékony vagyok férfiként. Volt olyan nyár,amikor egész végig habzsoltam minden kaját,ami az utamba került,és 1 kg jött fel rám. Voltam edzőterembe,személyi edzővel,aki az egyik jó ismerősöm,azt is ettem amit mondott,és csináltuk hosszabb ideig.2 kg jött fel rám, 3 hónap alatt úgy,hogy kemény edzések és szigorú kaja étrend mellett,amit meg is kell főzni,sütni, plusz le kell járni heti 3 alkalommal a terembe.
Na most ezt hozd össze úgy,hogy tanulnod kell, plusz dolgozol napi min. 8 órát, és még akkor az egyéb dolgokról nem is beszéltünk.. :)
A nők pedig így,hogy vékony vagyok,emberszámba nem vesznek kb.,pedig még csak alacsony se vagyok,hanem 185 cm. De ez ilyen történet, látnád néha a nők milyen fejeket vágnak,ha rájuk mersz nézni, és mennyire nem érdekled őket.
De amint belép egy jóképű gyerek,már futnak utána,és ugrálnak a nők...
Szóval átlagos kinézettel férfiként 0 esélyed van még akár egyetlen nő figyelmét is felkelteni...
Azért panaszkodnak a férfiak, mert sok az elférfiasodott, határozott nő, akik egy nap gondolnak egyet, és megtervezik hogy hogyan-kivel lépjenek le. Nem mondom, hogy férfiaknál nincs ez, mert ott is bőven jellemző.
Azt is szomorúnak tartom, hogy az elvárások továbbra is az egekben vannak, mindegy, hogy a nő 20 éves, vagy 40. Sokan könnyelműek akik jól néznek ki, mivel
minden ujjukra kapnak kérőt, a férfiak meg retteghetnek egy párkapcsolatban, hogy majd ki nyúlja le az asszonyt. Sajnos nagyon sokszor láttam, hogy a férfiak "igénytelenebbek" egy párkapcsolatban (vagy legalábbis kevesebbek az elvárásaik), de a másik oldalon a nőknek meg soha semmi nem elég, megy az örök zúgolódás, és a csűrés-csavarás, hogy hogyan mesterkedhetnének az akaratérvényesítésben.
Ilyen értelemben meg mindegy ki-hogy néz ki, úgyis az dönt, hogy tudnak-e együtt élni, és boldogok-e, vagy szétmarják egymást. Ha igazán szeretik egymást, akkor tudnak a másikért tenni (igényesek lenni pl.), ha maguk miatt nem is tennének meg dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!